Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serdeczna dziewczyna

pytanie o stopien znajomosci angielskiego

Polecane posty

Witam, sluchajcie ucze sie sama angielskiego w domu i potrafie powiedziec: -jak sie nazywam -skad jestem -zapytac gdzie jest stacja,mcDonald's...cokolwiek -znam wiekszosc slowek warzyw,owocow,zwierzat,czesci ciala,ubran itp... tylko czy ja juz moge powiedziec,ze jest to stopien podstawowy znajomosci czy jeszcze nie ?:( Jak to oceniacie ?

Gość karamataka
ja mowie ze jest, najwyzej sie wyda

no dzieki za szybka odpowiedz....i jeszcze chcialam dopytac, jak ktos chodzi na kurs w stopniu podstawowym, to czego oni tam ucza? czy same slowka czy od razu budowe zdan? :(

Gość aaaaaaaaaabbbbbbbbbb
ucza slowek i podstawowych konstrukcji, poza tym rozumienia prostych tekstow i prostych nagran

co z tego ze naucza cie samych slowek jak zadn z tego nie sklecisz nie znajac czasow, ucza czasow przede wszystkim

dziekuje Wam za odpowiedzi, troche sie podbudowalam,bo ucze sie 2 tygodnie,nawet otarlam sie juz o czas Present simple i continuous oraz poznaje liczebniki,ale czuje sie wciaz niepewnie,dlatego musialam zapytac czy choc odrobinke w stopniu podstawowym umiem :)

Gość Symferopol
Radze Ci wkuwac zdania -wyrazenia potoczne.Wypisz sobie takie rozne zwroty i powtarzaj stokrotnie az dojdziesz do pewnego automatyzmu .Ja sam w ten sposob nauczylem sie niemieckiego w 3 miesiace tak ,ze moglem nroszumiec niemieckie filmyi z dogadaniem sie nie mam problemow a mialem wtedy 40 lat.

Symferopol to jest mysl :) good idea ;) zrobie tak, poniewaz jestem wzrokowcem i to jest metoda dla mnie, Dziekuje :)

Nie wiem jak to jest konkretnie z angielskim, ale w necie powinny być testy oceniające stopień znajomości języka. Kiedys gdzies to widziałam, ale nie chodziło o angielski.

Ja sobie na kartkach wypisywalam rozne zwroty i wyrazenia i przyczepialam nad biurkiem. Za kazdym razem jak bylam przy biurku to patrzylam na te kartki i w glowie cos zostawalo... jak juz umialam jakis zwrot, to zastepowalam go nastepnym :) Nie byla to jedyna metoda jaka uczylam sie angielskiego, ale ta pomagala na opanowanie wiekszej ilosci zwrotow, etc :)

Gość Symferopol
Powiem Ci jaszcze to ze angielski miale w szkole sredniej i nas studiach a lepiej posluguje sie niemieckim ,ktorego sam sie nauczylem .Wypisalem okolo 500 zdan zwrotow takich jakich Niemcy uzywaja potocznie i wkolko w tepy sposob je powtarzalem po5 godz dziennie.np keine ahnung--nie mam pojecia; Was hast du gestern gemacht -co robiles wczoraj itd