Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słodyczom - stop

Koniec z nałogiem jedzenia słodyczy!

Polecane posty

Gość słodyczom - stop

Ktoś ma taki nałóg? Je i je i czasem nie może się opamiętać? rzucam. Od zaraz!

Gość l77
ach ,te przeklęte słodycze mam z nimi problem ,trudno z nimi się roztać!

strasznie trudno! Zauważyłam jednak, że najgorsze są p[oczątki a potem idzie już gładko i głód do słodyczy mija. Tak jak w każdym nałogu ;) Kto rzuca?

Gość trzymam kciuki
za was - ja rzuciłam słodycze 8 miechów temu

Gość ewa 11111111111111
no fajna mysl. Ale u mnie niestety nierealna do wykonania.Uwielbiam slodkie.Staram sie duzo pic i slodycze zastepowac owocami: teraz arbuzy i brzoskwinie ale jakos marnie mi idzie:)

trzymam za Was kciuki dziewczynki! ja słodycze ograniczam już od czerwca. oczywiście ciężko mi to idzie, ale już na pewno lepiej niż na początku. owszem, czasami muszę zjeść ciastko albo loda (szczególnie u babci mojego faceta, bo ona twierdzi, że jestem za chuda :d), ale ogólnie to wolę zastąpić je owocami lub marchewką ;) polecam też otręby pszenne, bo hamują głód i dają uczucie sytości.

Gość up upp

naukowcy są zgodni, że wystarczy porzucić cukier na dwa tygodnie - po tym czasie się odzwyczajamy i robi się dla nas \"za słodki\". czyli wystarczy przetrzymać około dwóch tygodni bez niczego słodkiego i już nie będzie kłopotów z tą zmorą :)

ja tez musze 😭 strasznie sie gruba zrobilam, nie wiem od czego az tak strasznie duzo wiecej nie pochlaniam, ale odkad zaczelam brac tabsy... :O nie chcecie dalej wiedziec, bede jezdzila na rowerze, mam tylko pare dni zeby sie pozbyc troche celulitu i troche zwiedlej skory help bo wątpię w siebie baardzo :O

dzis zjadłam jedną kostkę czekolady. Katować się nie będę. To dla mnie sukces bo zwykle od jednej kostki szybko przechodziłam do całej tabliczki. A teraz nawet na kolejną nie mam ochoty :P

... moze masz niedobory magnezu? jak tak, to jedz czeresnie, albo lykaj Aspargin tudziez inny magnezowy preperat. ... a jak juz musisz czekolade, zacznij jesc jedna-dwie kostki dziennie czekolady gorzkiej pozdrawiam :)

Gość trzymam kciuki
czekaolade podjadam czasem ale taka co ma powyżej 70 % masy kakaowej - dla większości ludzi jak mydło ale jak nie znam od miesięcy smaku cukru to pychota i samo zdrowie :)

Gość Carmen06
wlasnie wcinam kolejna kostke czekolady mniam...:)

Gość syncmaster
Oj ja tez musze zerwac ze słodyczami. Pochłaniam ich straszną ilośc :-( Dodatkowo mój chłopak mi podsuwa pod pyszczek cukiereczki i inne ciasteczka. Jedynym moim sukcecem jest oduczenie sie słodzenia herbaty. Przestałam to robić 2 lata temu i do dziś nie słodzę. Wręcz przeciwnie - jak zrobię łyka z cudzej herbaty (słodzonej) to bleee, jest to dla mnie ohydnie za słodkie (mimo, ze np mój chłopak mało słodzi).

Gość ja polecam chrom
reguluje gospodarke cukrowa i co za ty idzie nie ma sie ciagat do slodyczy - na mnie dziala rewelacujnie

Gość słodycze...
dobra rzecz- ciasteczka, cukiereczki, czekoladki, lody, soczki.... mniam a najlepsza jest chałwa i marcepan- taki pyszny, słodziutki, rozpływający się w ustach... to ja też mówie stop

Gość chrupek
syncmaster je tez nie slodze herbaty juz od kilku lat!! i tez uwazam to za duzy sukces :) od dwoch dni nie zjadlam ani kawaleczka czekoladki!! zastepuje je chrupakami kukurydzianymi i biszkoptami... do tego jem arbuzy i inne owoce! zreszta chce zmien wszystkie moje zle nawyki zywieniowe... biale pieczywo zamienilam na pumpernikiel (dla mnie pychota!), ograniczam tez wedliny! :) pozdrawiam 🌻

ojej ja jem se drozdzowke i batonika na dzien i zyje...... chyba jak nie przkeraczam dawki spozywanych kalorii to nadmiar cukru nie zaszkodzi:P owszem wzmagta to apetyt ale od czego ejst silna wola:P

Gość ja mialam ten okropny nalog
ale juz sie go pozbylam slodycze jem raz na miesiac czasem 2 miesiace poprostu mnie nie ciagnie juz czemu? jem czesto male posilki i lykam magnez poza tym nauczylam sie kontrolowac moje ataki glodu, rozumiem czemu powstawaly i umiem napiecie stres rozladowywac w inny sposob niz jedzenie

a ja mam pytanko...jesli nie przekraczam dozwolonej ilosci kalorii a wrwecz przeciwnie jem mniej ale za to duza czesc to slodycze to i tak mozna przytyc? czy tylko wtedy gdy jak sie po slodkim ma wiekszy apetyt i nie panuje nad nim i je wiecej kalorii? bo nie wiem jak to ejst.....

Gość wolniej wtedy
chudniesz niz gdybys zamaist ich jadla tak samo kaloryczne jedzenie ale zdrowe poza tym jest szansa ze te cukry ze slodyczy bede ci sie odkladac na brzuszku i dookolla niego a reszta chuda ..nie wiem jaki masz orgaznim ale ja tak mialam