Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytka_88

Depilacja depilatorem... Jak zmniejszyc bol... Pomozcie

Polecane posty

Gość Pytka_88

Dzis chce pierwszy raz uzyc depilatora ... Chciala bym sobie zlagodzic jakos ten bol ktory da sie wytrzymac ?? Znacie jakies skuteczne sposoby.. Jak tak to podzielcie sie nimi ze mna lub z innymi osobami ... ZApraszam :)

Gość Pytka_88
DZiekx tez o tym myslalam .. slyszalam zeby schlodzic najpierw to miejsce ktore mamy zamiar depilowac...

Gość huanita
ale bol

Gość Brrrrrrrrrrunetka
Pierwszy raz jest niestety malo przyjemny, ale pociesze Cie,ze kolejne beda mniej bolesne :-) Pamietaj o czestym peelingu skory,zeby uniknac wrastajacych wloskow. A nogi przed depilacja pomasuj kostka lodu. Milych tortur ;-)

Gość ************
mozesz wziąć tebletki przeciwbólowe przed, wziąć kąpiel gorącą, sekunde zanim sie wydepilujesz przykładać lód

Gość pacjent-praktyk
Preparaty dla sportowców w żelach

Gość bardzo szorstka gabka tuz
przed depilacja potraktuj nogi!!

Gość missmarta
przed depilacją: kapiel, piling albo szorstka gąbka. w trakcie: napinaj, naciągaj skórę dłońmi. po: zrób nogom zimny prysznic albo pomasuj lodem. boli tylko na początku, z czasem się przyzwyczaisz:)

naprężaj palcami odcinki skóry, ktore właśnie depilujesz

Gość no więc
Ból od depilatora to fraszka, gorzej z tym, co się potem z nogami robi :o Używałam depilatora przez jakies 8 lat, teraz żałuję, chociaż na początku, pierwsz 2-3 lata nie maiłam żadnych problemów ze skorą

Gość no więc
stany zapalne, zaczerwienienia, blizny, wrastajace włoski itp., nie wyglada to ładnie i nie pomaga na to żadem peeling, ani maść, skóra jest już tak rozdrażniona tymi latami podrażnień od depilatora że musiałam go definitywnie odstawić :o Gdybym przewidziała taki skutek, nigdy bym depilatora nie uzywała

ja przed pierwszym zastosowaniem zrobiłam piling, następnie posmarowałam nogi maścią EMLA - znieczulajacą (maść z lidokainą) i wtedy po upłyiwie około pół godziny skóra na nogach była taka jakby zdrętwiała. uwaga! niektóre osoby - bardzo niewiele ale jednak - mają uczulenie na lidokainę, lepiej zrobić próbkę np. pod kolanem. jak nie uczuli można się smarowac. po EMLI dużo łatwiej tozniosłam, teraz już mnie nie boli. dodatkowo, po depilacji mozna sobie posmarowac nogi kolagenem grafitowym Colway, świetnie łagodzi i zapobiega stanom zapalnym mieszków włosowych. skóra nie zarasta włosków i nie ma praktycznie tych nieszczęsnych czerwonych kropek. niestety kolagen nie jest najtańszy. ale ja jestem w colwayu to mnie tak nie kosztuje drogo. nóżki mam jak marzenie.

no więc, a na co sie teraz przestawiłas? jest lepiej jak nie wyrywasz? pytam bo tez tak mam tylko nadal uzywam mechanicznego depilatora. autorko ja na poczatek proponuje troszke zapuścić właoski i ten \"pierwszy raz\" zrobić woskiem , a potem te odrastajace po wosku traktowac depilatorem - bol 1000 razy mniejszy :)

Gość no więc
Stonoga --> moja skóra jest tak zmasakrowana, że obawiam się, iż mimo odstawienia depilatora blizny już mi pozostaną :o Na co sie przestawiłam ? Na spodnie ;) niestety :o teraz będę używac tylko depilacji chemicznej ( czyli kremów) , ale to dopiero jak mi skóra porządnie odpocznie od podrażnień. Już kilka razy w ciągu tych 8 lat odstawiałam depilator, stany zapalne się goiły, więc zaczynałam uzywać znowy i tak w kółko, to bez sensu :o a Ty Stonogo jak długo uzywasz depilatora ?

Gość no więc
chodzi mi o to, że na początku te stany zapalne się stosunkowo łatwo goją, ale po latach to już się nie chca tak ładnie goić, zostają głębokie przebarwienia, ślady, szkoda że zmądzrałam tak póżno :p ciekawe czy wosk podobnie podrażnia

kurcze wiem doskonale o czym mowisz, ja depilatora tez używam bardzo długo , własnie jak policzylam to wyszlo mi - o rany bo zaczelam jeszcze w liceum - 10 lat. Najgorzej mam nad kostką bo im wyżej w stronę kolana tym lepiej, a właściwie normalnie. okropne sa te wrastajace włoski a jak chcesz wyciągną to dopiero wtedy zabawa i masakra :( podobnie załatwiłam sobie bikini a tam nie używałam depilatora tylko robiłam woskiem.

Gość no więc
o aż 10 lat, to niezły staż ;) i nie bedziesz rezygnować z depilatora ? kurcze, my kobiety to mamy ciężko :p