Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbcccc

Facet i jego byle kobiety! Po co mi o nich opowiada?

Polecane posty

Gość bbbbcccc

Cos sie zaczyna z pewnym facetem, jest milo, spotkania, mile smsy, dobrze sie ze soba czujemy, cos wisi w powietrzu. Poznajemy sie. Tylko po co on mi opowiada o swoich bylych dziewczynach, nic znaczacego w sumie, zadne pikantne szczegoly zeby zaszpanowac nic z tych rzeczy, ale takie wstawki, napomyka o tym... A mnie trafia szlak, ja nie wspominam o niczym, pewne rzeczy byly, ale sie skonczyly, nie wracam do tego, nie chce opowiadac o tym bo wiem jak sama na to reaguje gdy on mowi o bylych kobietach. Tylko po co o tym mowi? Ja nie daje po sobie poznac, ze mnie to wkurza, pelen spokoj, ale wbija mi mini szpileczki w serce...Po co do diabla to robi?

Gość bbbbcccc
:)

Gość cocakarola
faceci to takie dziwne stworzenia,które w ten sposób wyrażają swoje zainteresowanie,to minie............. mówienie obyłych izaintereswoanie też...............:-(

Gość bbbbcccc
Rozumiem ze niektore mogly byc dla niego wazne, powiedzial kiedys ze najbardziej bolalo zlamane serce, ale... jak slysze jak to z M. byl nad morzem, a z tamta sie razem uczyli do egzaminow i jaki to byl wspanialy sposob... Po co to??

Gość agata-------
mi etz tak robil

A on niedawno przeżył jakies rozstanie lub coś takiego? Bo jeśli tak to niedobrze, ja uciekam od takich jak najdalej...

Bardziej bym się martwiła, gdyby nie potrafił mówić o swojej byłej / byłych - to mogłoby znaczyć, że wciąż jeszcze tematy nie są pozamykane. A tak przeszłość bez reminiscencji większych :-)

Gość cocakarola
nie zastanawiaj sie po co,tylko zrób wszystko,by przestał mój kiedys wspomniał o byłej......... zadąsalam sie na amen w ten spossób: 1. dowiedziałam się,czy mu naprawdę na mnie zależy 2. że nawet jest skłonny kupic mi kwiaty i powiedziec przepraszam.. 3. sprawiłam,że nic ni3e mówi,daje do zrozumienia,że jego byla się przy mnie chowa

Gość bbbbcccc
Pare miesiecy temu rozstal sie z dziewczyna, ale to nie byl nikt wazny...krotko razem byli, nie udalo sie. Ja czuje jego zainteresowanie, sympatie, jest milo, swietnie sie z nim czuje...ale...moze on nie zdaje sobie sprawy ze mnie tym rani...

Gość cocakarola
więc porozmawiaj z nim o tym........ albo posadź przed kompem i pokaż mu ten topik, a potem udaj głupia i zacznij z nim temat,że faktycznie, kobiety nie lubia rozmów (monologów) o bylych

Gość bbbbcccc
Na bank sprawy sa pozamykane, mowi ze w sercu ma cala mase wolnego miejsca, patrzac w sposob powalajacy na kolana ;) Jednak ja naprawde nie chce sluchac o jego bylych milosciach.

Gość nie zwracaj na to uwagi
udawaj, ze cie to nudzi i przestanie o nich gadac.

Gość nie zwracaj na to uwagi
on chce poznac twoja reakcje

Gość bbbbcccc
cocakarola , nie wiem czy na takie rozmowy nie jest za wczesnie, bylo pare spotkan,milo spedzony czas, mile smsy, mile rozmowy, wszystko poki co cacy ;) ale to sam prog znajomosci...Nie chce go w ten sposob "atakowac"...

Gość Salomon
i to jest duży błąd

Gość tez kurde nie wiem
jakbym o sobie czytała, wlasnie dzis zerwalam z nim po ponad 2 latach bycia razem bo juz mi sie cierpliwosc wyczerpala.Jak prosilam i ostrzegalam ze nie bede sluchac bo wywoluje to u mnie irracjonalne poczucie zazdrosci o przeszlosc to olal to.Zerwalam z nim na miesiac jakies pol roku temu i DOPIERO wtedy skumal ze faktycznie moze to byc dla mnie problem (tak na marginesie: zebym tylko musiala sluchac, z racji na wspolne grono znajomych musialam kilka razy uczestniczyc w spotkaniach i patrzec na te slodkopierdzaca lale-masakra) po tej krotkiej przerwie zeszlismy sie i nie powiem byl jak do rany przyloz ale jak ostatnio znow cos wspomnial o swoim zafascynowaniu murzynkami (bo z taka malpa tez byl jakis czas!) to juz mnie totalnie szlag trafil. Do tego doszla jeszcze jedna okolicznosc i w efekcie juz nie ma "nas", jestesmy ja i on. Nie wiem co kieruje facetami ze tak postepuja raniac nas tym zachowaniem. Skonczony kretynizm. Nie wiem jak twoj chlopak ale moj wiedzial doskonale ze jest dla mnie pierwszym facetem i moglby to chociaz z tej racji uszanowac, a tak bedzie mogl sobie teraz dalej powiekszac swoja kolorowa kolekcje dziewczyn - dupek jeden. A niedlugo byloby 3 lata jak jestesmy razem, ehhh...

Gość vonkje
Faceci nie rozumieją dwóch trzecich z tego, co do nich mówimy, a jednej trzeciej nie słuchają :) bbbccc, bardzo dobrze rozumiem Twój problem. Od ponad roku jestem w związku z facetem, który zakończył już (także emocjonalnie) małżeństwo, ale właściwie dopiero teraz POWOLI kończy z nałogiem opowiadania o swojej ex. Tłumaczył mi, że jeśli przeżyło się z kimś ładnych parę lat i to niezłych lat, siłą rzeczy porównuje się dotychczasowe życie do "poprzedniego". Może i tak, ale to, co robił było nie do wytrzymania. Tak, jak pisze bbbccc: każdy sprzęt domowy, pora roku, pogoda, miejscowość letniskowa, jezioro, krzaczek to była jakaś historia związana z ex (chociaż po rozwodzie gruntownie zmienił środowisko i miejsce pobytu). Historię ich narzeczeństwa i związku formalnego znam na wyrywki - oczywiście, głównie od tej pozytywnej strony. Sporo rozmów musieliśmy przejść, trochę płaczu i logicnych argumentacji, nim powoli, powolutku zaczął dostrzegać... i tu - uwaga! Zaczął dostrzegać nie to, że rani mnie swoimi opowieściami, tylko to, że po pierwsze koloryzuje przeszłość, a po drugie ja i on mamy coraz więcej wspólnych wspomnień (właśnie takich typu krzaczek, książka, kot, skarpetki ;)) bbbccc, nie panikuj inie rób awantur, bo albo facet i tak nie zrozumie, albo nie będzie Ciebie słuchał. Zamiast tego subtelnie podkreślaj Wasze wspomnienia i pielęgnuj związek tak, żebyście ich mieli jak najwięcej. Trzymam kciuki!

Gość parapetówka
Mój ojciec nigdy nie mówił mamie o swoich bylych dziewczynach. Do tej pory nic o nich nie wie i nie hce wiedzieć bo po co? Moja matka twierdzi, że to rzadka i godna szacunku cecha u mężczyzny. I uważam , że ma rację. Za to wiele razy powtarzał mamie, że jest jego pierwszą i jedyną miłością hoć od babci ona wie ze miał przed nią wiele dziewcząt.

Mój facet też czasem opowiadał o swoich byłych, a mnie to drażniło. Na początku słuchałam tego, a później byłam na niego zła. On sie pytał co mi jest, a ja powiedziałam mu wprost że nie chce wiedzieć nic o jego byłych, bo mnie to nie interesuje. On mnie przeprosił i powiedział że już nigdy o nich nie wspomni. I jak narazie nic o nich nie wspomnina :) POZDRÓWKA!!