Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martini_15

Najlepsze receptury, na najzdrowsze kosmetyki- domowe specyfiki

Polecane posty

Gość brilant
hej dziewczyny moze znacie cos naturalnego na odmrozenia,jakies kremy,masci czy oklady

Gość agniecha1980
Cześć wszystkim! Znacie jakieś sposoby na zbyt duże pory na twarzy?Już nie wiem jak mam się tym zająć!!

Gość czekoladowooka27
a mi są potrzebne bardzo przepisy na naczynka krwionośne na twarzy. maseczki , kremy, maści toniki, ale coś co pomogło już osobie z forum, co zdało egzamin. trądzik różowaty kiedy się leczy chemią, to potrafi wywinąć niezłe numery, dlatego do tej pory jakoś udawało mi się bez chemii, ale moze któraś z dziewczyn zna jakieś konkrety,pomóżcie... stosowałam maści nagietkowe, (lanolina plus nagietki ), z kitu pszczelego, z mleka okłady i przemywania, mieliłam w młynku do kawy siemię lniane i rutę na proszek i zaparzałam, i kładłam na twarz, przeróżnej klasy i przedziału cenowego kremy... wszystko na nic. najdroższe kremy nie zmieniły w odcieniu rumienia nic dosłownie, za to troszeczkę zredukował się kolor rumienia po okładach z siemienia mielonego z rutą, i po przemywaniach zimnym mlekiem z rumiankiem. może ktoś znalazł sposób na to cholerstwo>?

Gość morela.55
może znacie jakieś domowe receptury na piękne stopy:) będe bardzo wdzięczna

Gość kornelunikaaaaaaaaaa
ja polecam miodowy tonik, jest idealny to każdej cery, szczególnie trądzikowej! robi się go tak: to słoika dajemy 3-4 łyżki miodu (naturalnego) zalewamy przygotowaną, gorącą wodą i stosujemy, trzymać w lodówce! cera po tym toniku jest super ;)

po tym toniku, gdy się już wchłonie polecam przemyć twarz mlekiem i pozostawić do wchłonięcia a potem ten peeling o którym mowa na pierwszej stronie, ale przypomnę, wymieszać cukier z miodem i stosować jak normalny peeling ;)

to po wyżej jest bardzo dobre do cery trądzikowej !!! ale przy tej cerze polecam jeszcze pić herbatę rooibos 5 szklanek dziennie i wieczorem się nią jeszcze przemywać przed spaniem i cera jest mmm :)

a na piekne stopy to: sól kuchennną zmieszać z oliwką do kąpieli dla dzieci i stopy są cudne ;)

jeszcze podam przepis na super maseczkę ! również do skóry trądzikowej, ale nie tylko ;) łyzeczkę cynamonu zmieszać z wodą mineralną tak by powstała masa którą można dać na twarz, ostrzegam cholernie piecze ale po tygodniu są suuuper efekty :) a trzymać ją jakieś 10min :)

Gość buuum
Witam. :) Właśnie szukałam jakiś przepisów na domowe recepturki i trafiłam na tą stronę. Zawsze, gdy coś ciekawego znajdę, zapisuję sobie, dlatego sporo już się tego uzbierało i mogę się z Wami podzielić. Dzisiaj zrobiłam sobie wspominaną już w tym topiku #maseczkę z cytryną i muszę przyznać, że na pewno nie był to ostatni raz. Jest idealna dla cery mieszanej, tłustej, gdyż dobrze ściąga pory i powoduje, że wągry są mniej widoczne. Dla przypomnienia: Bierzemy jajko, rozdzielamy żółtko od białka. Białko ubijamy na pianę i dodajemy jedną łyżeczkę soku wyciśniętego z cytryny. Trzymamy na twarzy jakieś 25min., a następnie przemywamy ciepłą, przegotowaną wodą. Plusem jest także to, że maseczka przylega do twarzy i nie trzeba leżeć nieruchomo, żeby przypadkiem nie spłynęła. ;) Dobry i bardzo prosty dla cery mieszanej i tłustej jest także #tonik jabłkowy: Obieramy kilka jabłek (najlepiej dwa, więcej nie ma sensu), wrzucamy skórki do miseczki, zalewamy gorącą wodą i trzymamy go w pod przykryciem dwa dni. Po tym czasie, wyciągamy skórki i jest już gotowy do przemywania twarzy. Trzeba jednak pamiętać, że taki tonik, już gotowy, możemy trzymać tylko kilka dni, w lodówce. Resztę napiszę później.

Gość sara33
tez mam cos na ten nieszczesny celulit,a wiec kupujesz imbir w saszetce -to przyprawa,w kazdym sklepie dostaniesz i robimy tak zalewamy fusy kawy wrzatkiem aby napecznialy ,potem wsypujesz imbir pol torebki wchodzisz do wanny i nacierasz miejsca objete celulitem najlepiej jak troche zostanie na ciele tej papki ,nastepnie owinac cialo folia czyli miejsca gdzie nalozylas papke i wejsc pod koc siedzimy tak przez 30 min,ostrzegam piecze strasznie wrecz pali ale efekt jest dobry jesli wytrzymasz 30 min to jestes dobra ,cialo sie rozgrzewa wiec to normalna reakcja ,po 30 min zmyc letnia woda cialo i nalozyc zwykly balsam pozdrawiam:)

Gość Itap18
Witam:) Bardzo spodobał mi sie ten temat na forum dyskusyjnym, ale szkoda ze nikt juz sie na nim nie udziela:( BANANOWA MASECZKA DO CERY WRAŻLIWEJ dokladnie rozgniesc miazsz z banana i wymieszac go z lyzeczka mielonego sieienia lnianego. Swieza mieszanke rozsmarowac na skorze twarzy i dekoltu i pozostawic na 15 min. Zmyc za pomoca wacika letnia woda.Maseczka wygladza cere i lagodzi podraznienia. UJEDRNIAJACA MASECZKA DO TWARZY filizanke bialej ugotowanej fasoli przetrzec przez sito. dodac lyzeczke soku z cytryny i lyzeczke oliwy z oliwek. Dokladnie wymieszac. Nalozyc na twrz,szyje i dekolt. Po 30 minutach zmyc letnia przegotowana woda. Taki zabieg sprawi ze skora stanie sie jedrna i dibrze nawilzona.

Gość -E-
Nie wiem czy ten temat jeszcze żyje... ale przydaje się :) A ja mam jeszcze takie pytanie, czy znacie jakieś domowe płyny do demakijażu, oczu albo też domowe płyny do higieny intymnej? :) Bo jeszcze tu o takowych chyba nie było....? a przydałyby się :) Dzięki z góry! :)

Gość izka1990
Też się zastanawiałam co z płynami do higieny intymnej.... moze ktoś coś wie? co do mleczka to słyszałam o rumiankowym. pół szklanki tłustego mleka podgrzewać z dwoma łyżkami świezego lub suszonego rumianku ( zamiast rumianku może być kwiat czarnego bzu lub kwiat lipy- można to kupić w zielarskich) pozostawić taki napar na 2 godz a potem odcedzić. przechowywać w lodówce. Aaa, i podczas ogrzewania mleka nie dopuscic do zagotowania!

Gość adata95
Hej, ja też mam przepis jest on na trądzik. Choć w smaku nie jest zbyt dobry ale po kilku dniach można zauważyć poprawę. składniki; pół szklanki wody przegotowanej łyżeczka miodu szczypta drożdży. trzeba pozostawić na noc, a ranem wypić. właśnie spróbowałam maseczki z cukrem i miodem. jest dobra! polecam pozdrawiam;)

maseczka z cynamonu którą tu ktoś podał własnie poparzyła mi skórę :( :( nie trzymałam długo, zaledwie pare minut i mam czerwone placki teraz. Mam nadzieję że do jutra zejdzie!

Gość kdramatyczka
peeling cud miód zetrzec na grubej tarce zwykle szare mydlo-luc kazde inne-dodac zimne fusy z zaparzonej kawy (2-5 łyzek wymieszac razem z mydlem i zbic w kulke i uzywac do mycia. Super na cellulit bo ma duzo kofeiny:)

Gość AsTrId17
Nie wiem, może ktoś już tu napisał, ale moim sposobem na piękną cerę nie są jakieś drogie specyfiki (popieram temat!). Ja stosuję tonik z ogórka i cytryny. Daję do maleńkiego kubeczka trochę przegotowanej wody, plasterek cytryny i kilka plasterków ogórka (ze skórką). Chwilę czekam i przemywam twarz dużo razy dziennie. Po jakiś dwóch dniach (codziennie świeży tonik robię) mam cerę idealną! Jednolity kolor, ani śladu zmęczenia i tak jak by promienieje. Jest śliczna. Co jakiś czas robię sobie tą kurację i jestem zadowolona z wyników. Na włosy i twarz robię domowe maseczki , o wiele lepszy rezultat niż po specyfikach z drogerii ( a kiedyś często bywałam w tych sklepach, żadne jednak kosmetyki nie sprawdziły się tak jak domowe maseczki!) . ;D

Gość Leeloo.stitch
Dziękuję za to forum. Miłe, bo łączy dziewczyny w różnym wieku :) Być kobietą... i to naturalnie piękną Kobietą ! KAWOWY pilling jest super. Ja dodaję jeszcze rozgrzewające: -imbir -cynamon i płyn pod prysznic-najzwyklejszy lepszy jest od mydła, które wysusza mi skórę. Dobrze też działają okłady owinięte folią, o których tu wspomniano. Wczoraj za namową koleżanki kupiłam krem z yves rocher- pięknie pachnie i jest na bazie natury :)

Gość sandritta
Najlepszy peeling do ciała to grupa sól (najlepiej morska ale mozna uzyc spożywczej) i oliwa z oliwek. Taka papka masujemy ciało raz w tygodniu i mamy piękne, nawilżone i gładkie ciało. Na twarz również mozemy przygotować w domu super peeling:) wystarczy zmieszać - dwie łyżeczki fusów z kawy -łyżeczkę cynamonu, imbiru -dwie łyżeczki miodu, sok z cytryny i oliwę z oliwek do uzyskania odpowiedniej konsystencji :) Taką papka masujemy twarz delikatnie przez 3-4 min :) zmywamy wszystko przegotowana woda i nakładamy kremik :) POLECAM!! Polecam również maseczkę na promienna cerę z kiwi:) wystarczy pokroić kiwi w cieniutkie plasterki i położyć na twarzy na 15-20 minut, potem przemyć twarz tonikiem z zielonej herbaty i nałożyć krem( polecam kremy lipidowe z IWOSTINU, MÓJ ULUBIONY TO LIPIDOWY KREM OCHRONNY NA ZIMĘ Tonik z zielonej herbaty najlepiej przygotowywać zawsze świeży. Należy pół łyżeczki zielonej herbaty zaparzać w 1\3 szklanki wody o temp. ok 80 stopni przez około 4 minuty, przecedzić napar i ochłodzonym przecierać twarz:) możemy dodać do niego kilka kropel soku z cytryny. Nabierze przez to odczynu kwasowego co sprzyja naszej skórze :) Na skórę stóp polecam peeling z soli gróboziarnistej ,naparu z szałwi i oliwy z oliwek :) A dla zmęczonych stóp najlepsza jest kąpiel w ciepłej wodzie z sola bocheńska którą dostaniecie w każdej aptece za ok. 8 zł. POZDRAWIAM

Gość sandritta
Moim zdaniem najlepszy dla cery trądzikowej jest preparat z firmy Humawit. Skrzyp , pokrzywa i drożdże. Na prawdę super specyfik , który pomógł mi w pozbyciu się trądziku. Jest nie drogi, naturalny i skuteczny.12 zł za 120 tabletek , łyka się 3-4 na dzień i po 2 tygodniach już widać efekty:) Teraz po miesiącu mam ładną cere bez pryszczy i zaskórniaków. POLECAM!!

Gość sandritta
Na odmrożenia tania, niedroga będzie najlepsza maść tranowa, jeśli sa to poważne odmrożenia należy skierować sie w stronę gabinetu lekarza:)

Gość niewarszawianka8888
piling z miodu i cukru rewelacja , dzisiaj dokupie sok z cytryny i jeszcze dodam do pilingu, Buzka jest bardzo bardzo fajna i gladka .taka nawilzona Kiedys zrobilam maseczke z cynamonu , cale szczescie ze na wieczor bo mialam przez dwie godziny czerwona buzie, wyglądałam jak poparzona, ale do rano zeszlo .czas trzymania pół minuty ,wiecej nie dalam rady . Wydaje mi się ze z tym cynamonem to nie warto zero efektow

Gość jane doe.82
Witam :) Chciałabym się zapytać czy nie lepiej przed nakładaniem wszystkich tych cudownych wynalazków ( naprawdę przydatnych ) przejść się do kosmetyczki, aby dokładnie oczyścić buźkę?? :) ps. jeśli chodzi o pelling kawowy, to naprawdę istna rewelacja!!! polecam każdej z was ;) pozdrawiam :)

Gość fairyamber91
a ja mam ciekawy sposób na pozbycie sie różnego typu pieprzyków i przebarwień ale dość czasochłonny, trzeba od 2 do 4 miesięcy smarować takie miejsca podgrzanym olejkiem rycynowym 2 razy dziennie

Gość Irelka
Maseczka cytrynowa o której wspominałyście to po prostu rewelacja, uwielbiam różne kosmetyki owocowe. Prócz takich ręcznie robionych, jak nie ma dostępu do różnych owocowych dodatków, to zaglądam sobie w Łodzi w centrum handlowego manufaktura, tam jest świetny sklepik z eko-kosmetykami firmy juventa, tam odkryłam naturalne kosmetyki. Można dostać właśnie różne maseczki i peelingi. Genialny jest faktycznie wspominany przez Was wcześniej peeling kawowy, ja tam uwielbiam wszystko co kawowe ;-) ahh, chyba zrobię coś dla siebie i może sprawię sobie znowu jakiś fajny naturalny "kosmetyk".