Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reve-reve

A ja nie chcę mieć dzieci ! I już!

Polecane posty

Gość reve-reve

Dość mam pytan rodziny, znajomych i calkiem nieznajomych o to, czy czy sie juz mam zamiar rozmnożyc. Nie, nie mam zamiaru. Dobrze nam razem z mężem, cieszymy sie sobą i niech tak zostanie. Nie chce wychowywać dziecka, zmieniac nawyków, nie czuję instynktu macierzyńskiego. Wszyscy zarzucają mnie argumentami: - instynkt poczujesz, jak tylko urodzisz ( a co jesli jednak nie poczuję?) - a co zrobisz na starość, jak bedziesz sama? ( nie wiem, zaczynam składac na dom starców, nie chciałabym i tak dzieci alzheimerem obarczać) - kiedyś bedziesz zalowac, jak juz za stara będziesz ( to adoptuje, z resztą, starzy rodzice to nie jest dobry pomysł i tak)

Gość tak no
a ile masz lat???

Gość ja tez nie czuje
checi. Dobrze mi tak jak jest - z mezem.

Gość Łoj matulu
Uciekaj stąd byle prędzej bo cię zaraz tu zjedzą że taki temat zakładasz na macierzyństwie... Tak na marginesie to ja też nie chcę mieć dzieci ale jeszcze się nie doczekałyśmy topiku niemacierzyństwo. :(

Gość ryba słodkowodna
Nie denerwuj sie , rodzinie powiedz , że jesteś bezpłodna , to im pozamyka gęby , bo im bedzie głupio cokolwiek powiedzieć

Gość tak no
ja tez nie chce wieczne wrzaski i ryki pod uchem wczesne wstawanie beeeeeeeeeeee to nie dla mnie jestem za wygodna

Gość Puś
To proponuję urodźcie sobie odkurzacze, może zarobią na wasze emeryturki

Gość ja tez nie czuje
teraz sama zarabiam na swoja emeryture - jest cos takiego jak 2-gi i 3-ci filar.

Gość wrrrrrrrrrrrrrr
Jak sięwam zachce to już nie będzie się dało

Gość tak no
bleee ochydne sa bachory jestes uwiazana na cale zycie nigdzie specjalnie nie mozna wyjsc a tak czy owak na starosc moga cie kopnac w dupe PRECZ z bachorami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ryba słodkowodna
Emerytury czy nie emerytury , to bezczelność wypytywac kogos , kiedy dziecko i przekonywac go do tego , choć on wcale tego nie chce. Dajcie zyc innym po prostu , niech każdy sam o sobie decyduje

Gość tak no
mi sie jeszcze nie zachcialo i nie mam zamiaru byc zaniedbana z pieluchami caly czas!!!!!!!!!!!!!a mam juz 26 lat

Gość reve-reve
30 mi stuknęla własnie. o, to nastepny argument do kolekcji : - kto zarobi na moją emeryturę. Nikt tu jeszcze nie pisał, ze nie chce dzieci? nie mialam zamiaru tu zamętu wprowadzać, skoro na tym forum o dzieciach / ciązach gadamy , to myslalam, ze i za, i przeciw!

Gość moze masz duzą rodzine
ja tam zawsze chcialam miec duza rodzine, tak sie sklada, ze jestem jedynaczka, ale moi rodzice wywodza sie z duzych rodzin oboje, wiec wiem jak to jest fajnie jak sie wszyscy zbiora, wujki, ciotki kuzyni itd.... Chce miec 3 dzieci, chce tworzyc z mezem duza, szczesliwa i kochającą sie rodzinę... A powiem, ze niebylo mi latwo sie zdecydowac, teraz jestem w 15 tyg. ciazy i nie moge sie doczekac, kiedy urodzi sie moja dzidzia...

Gość ja tez nie czuje
ja 28

Gość ja tez nie czuje
ja 28 lat mam i nie mysle o dziecku

Gość tak no
taaa aty myslisz ze taka rodzinka czyms latwym jest????????wzyciu facet latwo zrobi dziecko a ty musisz sie sama martwic o reszte nie dziekuje za smierdziuchy i ryki

wlasnie, to czlowiekia prywatna sprawa. ja spedzilam miesiac u rodziny. kuzynka, maz i ich 4 letnia coreczka. po powrocie powiedzialam - A jak ANTYKONCEPCJA!!! to nie dla mnie! dzieci mnie nie kreca ani nigdy nie krecily. nie bede ich skazywac na taka mamusie jak ja.. nikt na to nie zasuguje ... :D ;)

Gość PSIK
Ha ha ha i ty wierzysz w ubezpieczenia Naiwna, nie starczy ci nawet na waciki.

Gość Łoj matulu
haha już nie jedna tak myślała i jej się oberwało. A tak z innej beczki to kto mi zagwarantuje że ja do tej emerytury dożyję? Jak tak dalej będą podnosić wiek emerytalny to ja jej nawet nie powącham, więc co to za argument!

Gość ja tez nie czuje
a dzieci to co- emeryture beda co miesiac wyplacac?

Niestety presja społeczna jest ogromna, nie odczuwacie tego? Ja na okrągło - jak juz rodziców objechałam, zeby dali spokój, to kolezanki mi swoje dzieci podstawiają, \"zeby ciocia troche sie oswoiła\", a to u męza w pracy wypytują, choc mnie na oczy nie widzieli!!

Gość tak no
a ja pilnuje 5 letnia dziewczynke jest grzeczna ale nie DZIEKUJE za dzieci musisz caly czas sie nia zajmowac ,bawic nie masz chwili dla siebie,katastrofa jak w wiezieniu

Gość ja tez nie czuje
to pewniej ja dzieciom z emerytury bym dokladac musiala, jak ma to miejsce w tym pokoleniu

Gość ja tez nie czuje
ja sie presja rodziny i ogolu nie przejmuje - dopoki maz jest tego samego zdania co ja to jest ok

Gość moze masz duzą rodzine
a po co zaczynac te dyskusje w ogole... nie chcesz, nie miej... chcesz, miej... i juz... ja chce miec dzieci, mimo ze duzo w zyciu osiagnelam, mam wielu przyjaciol, wiele przezylam i zobaczylam, to potrzebuje byc matka, spelnic sie w tej roli i tyle... pomalu przestajamnie rajcowac imprezy, wypady ze znajomymi, sukcesy na studiach czy w pracy, dalekie podroze... chce miec dziecko!!!

Gość ja tez nie czuje
widac dobrze ci sie powodzi i bedziesz miala nianie do dziecka

Gość tak no
ale ty glupia jestes jeszcze pozalujesz zobaczysz dziecko to najgorsza inwestycja

Gość Łoj matulu
Spoko, jak jest tysiąc topików "chcę mieć dziecko" to żadna nie pisze po co te dyskusje...

Mąż poki co myśli tak samo jak ja. Wie, że ze wzgledu na prace za duzo by mi nie mógł pomóc, lubi naszą niezależność i chyba doszliśmy do takiego stanu,ze nam jest ze sobą bardzo dobrze, bez zbędnych nieporozumień. Dlatego cieszymy sie kazdą chwilą, odkladając myśl o dziecku ....w nieskończoność :)