Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Moniśka74

MAMUSIE Z WROCŁAWIA

Polecane posty

hEJ:) Maluszki śpią ,mąż uczy sie do egzaminu a ja nareszcie mam chwilkę dla siebie :D !! olinkaka witaj!!Tak dawno Cię nie było,ale za to jaki powrót ,otworzyłaś nową stronke kochana !!!Odpoczywaj i dbaj o siebie .A co to jest ta chlamydia gardłowa??To cos bardzo groźnego ?Który to juz tydzień ciąży?? mokka 1 ,również polecam sklep w Feniksie ,jest on na pierwszym piętrze,co prawda nie za wilkie stoisko ale za to wybór ogromny:) a i tutaj tez kupiłam pare ładnych rzezcy ,bielizne tez maja \"Maternity Moda Ciążowa \" ul.Kościuszki 27 maja tez strone internetowa do wgładu www.maternity.com.pl. A w którym tg ciązy jesteś? rudzieńka ,Mewunia mam doWas pytanko,jesteście na topie w tych sprawach .Powiedzcie mi czy kupowałyscie Waszym małym cały komplet jeżeli chodzi o wózek?Tzn taki wiecie zestaw wielofunkcyjny jednej firmy,czy lepiej zainwestowac najpierw w gondole i fotelik-kołyskę a póxniej w spacerówke??Mam dylemat ...:( Całuję mocno resztę kosianych babolków i życzę kolorowych snów ja zmykam na film \"Gotowe na wszystko\";)

Stokrotkapolna ja kupilam dwu funkcyjny z deltima jest stelaz na ktorym montuje sie gondolke a potem zmiana na spacerowke ja jestem zadowolona nie kupowalam fotelika ,bo dostalam:)

Gość olinkaka
Witam Was dziewczyny:D stokrotko wózek o którym pisze rudamaxi jest naprawdę super:) miały go moja przyjaciółka, a teraz taki sam + fotelik kupiła moja siostra . Ja oglądałam te wózki w Astrze ale możesz sobie je też obejrzeć tu: http://www.delti.com.pl/delti/pl/ i tu też http://calineczka.pl/sklep/ Trochę naszukaliśmy się tych wózków:D Z tą chlamydią to lepiej żeby jej nie było ,ale niestety teraz to ja nie mam na to wpływu, dokładnie nazywa się chlamydia pneumoniiae jest to po prostu bakteria przenoszona drogą kropelkową,mam nadzieję, że ją zwalczę szybciutko i że moje Maleństwo ma się dobrze. Myślę żeby zrobić badania usg 4D i przyzierności karku .Robiłyście takie badania?? U mnie 12 tydzień:D pozdrawiam Was gorąco 🌼

Dzieki dziewczyny :) Olinkaka a jaki jest orientacyjny koszt takiego kompletu (gondolka,spacerówka i fotelik)?Ja planuję zrobić 3D ale jeszcze sie zastanawiam a to drugie badanie co pisałaś przyzierności karku to co ma na celu ?? Pozdrawiam :) Lecę zjeść z maluchami rosołek :)

Hej kobietki! olinkaka, witaj po przerwie! Ja bardzo lubię modę dla mamuś z H&M. Mają bardzo ładne tuniki które uwielbiam! Kupowałam też ubrania w sklepie \'\'Mama i ja \'\' na Kromera. Coraz więcej jest sklepów dla przyszłych mam, nareszcie można ładnie się ubrać w ciąży! Stokrotka, ja kupiłam sobie wózek Mutsy, jest bardzo funkcjonalny i wygodny. Wszystkie elementy wózka kupujesz osobno, tz; podwozie, godola, spacerówka, fotelik. Wszystkie elementy można łączyć z podwoziem, do tego mają mnóstwo fajnych dodatków, jak np. folia p. deszczowa dopasowana idealnie do spacerówki, torba, zimowy spiworek. Jest kilka modeli podwozia, gondoli i fotelika, i można dowolnie dobierać kolorystycznie, tz. inny kolor gondoli, a inny spacerówki. Koła w podwoziu są łożyskowane, więc wózek praktycznie płynie. Mam wersję ze sztywną, nie łamaną osią,i taka polecam.Ogólnie rzecz biorąc uwielbiam ten wózek i nie żałuję ani jednej wydanej na niego złotówki! Kupowałam w Askocie na Hubach, mają naprawdę duży wybór różnych wózeczków. Ale się rozpisałam, a czas leci! Idę na spacerek z Marcelinką, zajrze do was kobitki wieczorkiem! Buziaczki!

Olinkaka, słyszałam o 3D, ale 4D? Na czym polega? Co do 3D, to mój prowadzący doktorre powiedział że służy ono tylko do tego żeby rodzice mieli pamiątkę, bo on dokładnie tyle samo widzi na normalnym USG, co na 3D. Ja osobiście sobie nie robiłam, ale widziałam kilka zdjęć moich koleżanek i trzeba powiedzieć że robią wrażenie. Trochę jakby zajrzeć w głąb brzuszka! Stokrotka, smacznego!

Gość olinkaka
Stokrotko to jest link do wózków razem z cenami :http://calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_46_70 z tego co się dowiadywałam to wersja Fokus jest z zeszłego roku i niczym się nie różni od wersji tegorocznej Puma oprócz ceny, to link to Pumy http://calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_46_375 Sam fotelik kosztuje około 280zł, ale nie pamiętam dokładnie. Więc mniej więcej całość będzie około1300-1400 zł Mewunia, szukałam info gdzie zrobić usg 3D we Wrocławiu i wyskoczyło mi razem z usg 4D, więc pomyślałam , że to , to samo, tylko ciut ulepszona technika(nie wiem)nic interesującego nie doczytałam na ten temat. A Wy gdzie robicie 3D??W którym tygodniu pierwszy raz?? Przezierność karku to jest badanie które wykonuje się pomiędzy 12 a 14 tygodniem ciąży poprzez USG i ma na celu stwierdzenie czy dziecko nie ma zespołu Downa, z tym , że nie wiem czy to badanie powinno sie robić. pozdrowionka

olinkaka ,slicznyten wózeczek,bardzo podobny do BEBE CONFORT:) ,jest nawet promocja :) ale na zakup to jeszcze zqa wczesnie .Ma fajną wysoko umieszczona gondolę .Mozliwe że się na niego zdecyduję ,muszę podjechac do Astry i obejrzec go sobie z bliska .Dzięki za poradę :) Moje maluchy w przedszkolu a ja mam dwie godzinki laby :) więc pobuszuje troszkę po necie :).A Wy co porabiacie ??Co tam u Was słychać??

tralala mamy dolna prawa jedynke:D Stokrotkapolna a na kiedy ty masz teramin bo ja po zimie sprzedaje wozek.To co ja mam w sklepie kosztowalo prawie 1100zl gondolka,czesc spacerowa ,stelaz,oslonki (jedna na gondolke i na spacerowke,biale okrycie na gondolke ceratka do przewijania ,torba. olinkaka mam nadzieje ze teraz juz nie bedziesz znikala na taaaaaaaaaak dlugo.I dbaj o siebie i walcz z ta chlamidia

Hej :) Ja tak na chwilkę .Wpad;am żeby sie pożegnać ,za jakąś godzinkę ruszamy w trasę do rodzinki ,bedziemy dopiero w poniedziałek ,odpocznę że hoho :D!!! RUDZIEŃKA termin mam na marzec i to 8 :) . Trzymajcie się kochane :) buziolki i do zobaczenia !!!!!!!!!:)

Czesc Mamuski:) Oznajmiam ze zyje, pracuje itd. szara rzeczywistosc:) W poniedzialek jedziemy do klinki na badania nerek Wojtusia tak wiec kciuki w ruch jak mozna miec do Was taka prosbe:) Witam nowe mamuśki:)

Witaj Anusia:D mnie prosic nie musisz bo Wojtus juz na dobre zagoscil w moich modlitwach:)Ale kciuki tez dorzucam. Alex pojechal po 15,Konradek juz spi tylko moja gwiazdunia szaleje wyspiewujac cudowne piesni:D a nasze slodkie brzuchatki jak sie czujecie? Mewunia,Anula odzywajcie sie

Heeeejjjjjjj!!!! Nareszcie w domku ,cali,zdrowi ,wypoczęci :). Maluszki stęsknione za swoimi zabawkami ,od przyjazdu nie wychodza z pokoju :) wiec mam chwilke żeby pochwalić sie co sie działo przez tych parę dni ,a działo sie że hohooo;). We Wszystkich Świetych pojechaliśmy do mojego taty na cmentarz ,spotkaliśmy się tam z moją mamą i resztą rodzinki .Po mszy pojechaliśmy do mojej kochanej babci (mama mojego taty) ,tam za jakis czas przyszli bracia mojego taty z rodzinami .Tutaj było bardzo kameralnie ale po przeniesieniu imprezy do jednego z wójków juz nie było tak spokojnie ;).Wspominalismy dawne czasy ,w sumie to przy jednym stole spotkały się 4 pokolenia .Rozmowa nie było konca ,zeszło nam to spominanie aż do 1 w nocy .Do teściów autem wracałam ja ,wiozłam padniete maluchy (które po 2 km zasneły) i męża złozonego jak scyzoryk od nadmiaru \"wspomnień\" :D.Tak nam minoł czwartek :). W sobotę było znowu bardzo wesoło ,świętowalismy w lesie pod lesniczówką Świeto Hubertusa .Było od groma myśliwych z rodzinami ludzi z lesnictwa ,pieczony dzik no i alkohol .Więc chcąc nie chcąc znowu byłam kierowcą tyle tylko ze tym razem takich scyzoryków to wiozłam na kilka kursów . Tak nam zleciał ten tydzień ,bardzo upojnie ;) i spokojnie . A jak Wam upłyneły te dni ?? Bardzo mocno całuję i pozdrawiam :) Ps.Rudamaxi a możesz przesłac mi pare fotek Twojego wózeczka :) na emaila ??

Cześć Wszystkim Nie napisze zbyt wiele bo nie chce smucic, wyniki gorsze niz sie spodziewli wszyscy. Wojtuś Moj Kochany nadal w szpitalu i tylko od dobrej woli lekarki bedzie zalezalo kiedy wyjdzie. Musi dostac nastepny antybiotyk ba ma bardzo duzo bakterii(tylko skad do chol...) Został z Nim Grzesiek bo ja musze jutro isc do pracy Nie mam już sily!!!!!!!!!!!!!!!! Tak strasznie mi go brakuje w domu pusto wiec przyszlam tutaj troche posiedze a potem wroce tylko spac. Nie powinnam tak mowic ale czemu Bóg mnie nie chce usłyszeć. Mozecie sobie wyobrazic jak strasznie Wojtuś plakal przy kolejnej (juz przestalam liczyc) probie uklucia Dzieki za kciuki WSZYSTKIM🌻 (przepraszam ale skompiowałam z moich grudniowek bo chyba bym juz nie była w stanie napisac znow tego samego:(

Anusia mocno cie sciskam i trzymam mocno kciuki za zrowko dla Wojtunia.Duzo bym dala by wam pomoc ale w takiej sytuacji chyba tylko moge wam pomc modlitwa i tym ze jestem z wami.

Anuś ,tak bardzo mi przykro !Kochana tak jak Rudamaxi bedę krzyczała poprzez modlitwę do Pana Boga zeby Was usłyszał i dostrzegł!! Trzymaj się...I pisz o wszystkim co czujesz ,czasami to pomaga ,my Cie zawsze wysłuchamy i postaramy sie dobrym slowem podniesc na duchu ...

hEJ babeczki :) pewnie Was też ta pogoda nie nastraja do pozytywnych myśli :( Moje maluchy z nudów dostaja kota a ja po malu razem z nimi .Jedyna radość to podgladanie ptaszków za oknem w karmniku ;). Rudzienka czekam na fotki :) Całuję Was wszystkie !!

Hej kobitki wpadłam żeby pozyczyczyć Wam dużo zdrówka i pogody w serduchu bo na dworze na razie to nie ma co liczyć na jej poprawę. Anusia trzrymam kciuki z całej siły żeby wszystko było dobrze🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

🖐️ Stokrotka meilik poszedl Nie mam czasu na pisanie ciagle cos nowego sobie wynajduje do pracy:D wiec odsylam na blogi moich dzieci;)Pozdrawiam was wszystkie

Witam cieplutko w taki deszczowy dzien mam dwa pytania? Stokrotka polna doszedl meil? I skad mam taki przydomek?;)

:)hEJ rUDZIEŃKA !!!I Reszta babeczek. Rudzieńka a jakos mi sie pomyliło z inna kobietka z innego forum :D!Przepraszam.... A zdjęć cosik nie ma :( może podam Ci emaila troszkę innego niż ten co widnieje w kafe oki. Bede koncztyc bo moje maluchy czekaja na bajke :).Odezwe sie jak maluchy pojda do przedszkola.

stokrotka najpierw zerknelam na poczte a potem tu i oczywiscie na ten drugi meil tez ci wyslalam;)

Rudamaxi ,śliczny wózeczek a jeszcze śliczniejsze Twoje smyki :D !!! Powiedz mi kochana a jak z przewożeniem wózeczka w aucie ?No i czy mozna na tym stelażu montować fotelik samochodowy :).I czy jest cięzki .Męczę Cię pytaniami ale kto jk nie Ty mi odpowie na te pytania :) . Maluszki w przedszkolu ,zaraz wybieram się po nie .Pani zaproponowała nam wycieczke do fabryki bombek ,sama jestem ciekawa jak tam jest :).Rozmyslamy tez żeby zrobic maluchom mikołaja ,tylko pewnie koszta będa okropne żeby go wynająć i to pewnie nas zniechęci .Ale poszpream po necie może studenci bedą chętni nie drodzy . Lecę po moje smyki . PAPAPAPAAA!!!!

stokrotka sciaga sie gondolke i zostaje sam stelaz ktory tez sie sklada,wozek nie jest taki lekki jak typowa spacerowka ale przed kupnem wozka porownywalam go z innymi i jest o wiele lzejszy niz wozki z Polaka i jeszcze jednej firmy ale nazwa mi gdzies uciekla.Nie mysl ze ja chce ci go wcisnac na sile ale jesli jeszcze raz bym miala kupowac wozek to kupilabym dokladnie taki sam.Nosidelko do auta tez sie montuje na tym samym stelazu,tyle ze ja tego nosidelka nie kupowalam bo dostalam inne od kolezanki w prezencie:)A co ja ci bede tlumaczyc wpakuj rodzinke do auta i przyjedzcie w niedziele na herbatke to sama zobaczysz:D

Gość mokka 1
witajcie dziewczyny; czy możecie mi polecić dobrego położnika we Wrocławiu? po ostatniej wizycie obawiam się, że "moja" pani doktor po prostu przyjmuje od sztuki...nawet mi nie powiedziała kiedy powinna być następna wizyta i jakie badania powinnam zrobić-sama mam się domyślić? nie wiem co mam o niej myśleć, mam mieszane uczucia; jestem w 13tyg ciąży