Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdesperowana maria

czy oplaca sie teraz kupic mieszkanie?

Polecane posty

Gość Van Disel
To prawda , teraz poszaleli z tymi cenami za metr ... W 2005 r. w lutym kawalerka 35 m na warszawskim Targówku kosztowała 90-98 tyś. zł , a teraz 150 - 160 !!!! Mówię o blokal z tzw. "wielkiej płyty" ... z lat 70-80 .... Mieszkanie ok. 60 m - kosztuje teraz 240 tyś . zł ... i ponoć Polacy nie mają kasy i mało zarabiają ...

Gość a ja z rumem Bacardi
tu nie chodzi o to czy maja kasę czy nie, jesli maja placic za wynajem to wolą swoje własne :) nareszcie po prostu zmądrzeli, na zachodzie nikt nie kupuje mieszkań i domów za gotówke, a my zawsze sie baliśmy kredytów. TEraz jest lepiej i moze to czasem ryzyko brac taki kredyt na 30 lat ale co swoje to swoje.

Gość Milkusia24
w ten sposób zachęcaja nas żebyśmy nie wyjeżdzali za granicę?!!???? Przeciez zarabiając w Polsce nigdy nie będzie mnie stac na mieszkanie :( :( :(

Gość Van Disel
tak ... można wziąć kredyt - ale gorzej go dostać ... :) jak ktoś zarabia średnią krajową ( chyba 1500 zł ?) to nie ma szans dostać kredyt na całość - zwłaszcza z takimi cenami za m2 ... Wiem , bo sama musiałam mieć zarobki z tyt.umowy o pracę na czas nieokreślony w wys. monimum 3.500 zł.

Gość niezorientowanaaa
Najpierw kredyt pozniej mieszkanie, czy najpierw postarac sie o kredyt a pozniej szukac mieszkania?

Gość a ja z rumem Bacardi
no tak ale jesli prowadzicie gospodarstwo z małżónkiem to chyba jest inaczej co? Ja sama powoli dojrzewam do tej decyzji i sie boję ale rodzice juz mnie doprowadzaja do baialej goraczki ( a ja pewnie ich) :)

Gość Van Disel
niezorientowana ---- musisz mieć mieszkanie ,zeby udzielili Ci kredyt ... sprawdź najpierw czy masz zdolność kredytową ... bo kredyt udzielają na podstawie , np. umowy przedwstępnej na konktretny juz lokal , metraż i wartość ...

Gość Van Disel
jak się prowadzi gospodarstwo z małżonkiem , to dajecie we dwoje zaswiadczenia o zarobkach i wtedy w zalezności jakie macie wydatki inne , tzn. inne kredyty , opłaty jakie będą za mieszkanie , wasze rachunki comiesięczne ... można oczywiście troche naklamać ... ale jak jest ajkiś inny duży kredyt , np. na samochód to niestety ale to sprawdzą .... można ściemnić z tymi opłatami bieżącymi ( telefon , itp. )

Gość niezorientowanaaa
Dzieki:)