Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Madzia - kosmetolog Gliwice

PORADNIK PANNY MŁODEJ - ZAKAZ OFERT HANDLOWYCH !

Polecane posty

Ja mam pytanie:) Będę się malować sama- mam już kosmetyki: bazę Dax wygładzająco-matującą, podkład l\'oreal, puder manhattan, tusz Rimmel, cienie jakieś tam nie pamiętam, róż też mam i błyszczyk Shideido Jeśli mogłabyś mi powiedzieć, jakie błędy najczęściej się popełnia przy takim samodzielnym makijażu, będę wdzięczna, tzn. co robić, czego unikać Cerę mam tłustą, a makijaż w odcieniach różu Ach wiem, że mam każdy kosmetyk z innej parafii, ale mam bardzo wrażliwą cerę i to są już sprawdzone kosmetyki, min. dlatego się maluję sama

Gość jak to jest z tymi kosmetykami
czy jako znawca tematu widzi Pani różnicę w kosmetykach za 20-30zł a tymi za 100 i powyżej? czy chodzi tylko o umiejętnośc posługiwania się tymi kosmetykami? czy kosmetyczka uzywa swoich kosmetyków do wykonania makijażu? i czy są to z niższej półki cenowej?

PODSTAWOWE BŁĘDY W WYKONYWANIU SAMODZIELNEGO MAKIJAŻU: - brak odpowiedniego przygotowania skóry zarówno dzień przed jak i w dniu uroczystości ( peeling enzymatyczny 1 dzień wcześniej plus sprawdzona maseczka nawilżająco – odżywcza. Tonik, krem obowiązkowo przed nałożeniem podkładu) - źle dobrany do naszego naturalnego koloru skóry podkład - przypadek (wybór podkładu w świetle sztucznym) lub celowe przyciemnianie twarzy, „ żeby wyglądała zdrowo”. Podkład wybieramy zawsze w świetle dziennym, sprawdzając kolor na żuchwie lub szyi. Ten idealny może się różnić od naszego typu karnacji o max 1 ton. - nie utrwalenie fluidu pudrem sypkim (brak trwałości makijażu) W przypadku gdy skóra jest mocno opalona, po pokryciu pudrem transparentnym może się stać ziemista. W takich przypadkach dobieramy puder o ton jaśniejszy od podkładu. - nieumiejętnie zastosowany róż . Najodpowiedniejsza byłaby terakota, która wymodeluje rysy twarzy. Nakładana od zewnętrznych brzegów ku środkowi – wyszczupli buzię i doda nam fotogeniczności na zdjęciach :) - zbyt intensywna kolorystyka cieni i ich nie właściwa konsystencja( Możemy wybrać zarówno perłowe jak i matowe cienie, raczej pastele. Mocniejszymi żywymi kolorami możemy jedynie zaakcentować oko tuz przy nasadzie rzęs. Należy zwrócić uwagę na jakość cieni. Cienie w kremie nie należą do trwałych- zbierają się w załamaniach powiek !!!) - Usta mocno zaakcentowane . W tym dniu panna młoda na pewno będzie całowana i sama będzie całować, a rozmazane wyglądają naprawdę niekorzystnie … ( polecam barwy stonowane, błyszczyki). - łączenie kolorystyki ciepłej z chłodną – lepiej zdecydować się na jeden rodzaj zgodny z typem naszej urody. -używanie kosmetyków różnych firm( odmienny skład i trwałość - ryzykujemy tym, że kosmetyki nam się zważą na twarzy, albo zaczną spływać) - pójście do solarium dzień przed to ryzyko podrażnienia, a także braku trwałości makijażu. -wykonanie korekty brwi- henny i regulacji dzień przed ( zabieg wykonujemy u sprawdzonej kosmetyczki tydzień przed ślubem) Madzia 🌼

Co powinna mieć przy sobie panna młoda, aby makijaż i dobry humor pozostał cudowny przez całą noc? •Pomadkę lub błyszczyk; •Puder, najlepiej w kamieniu; wygodniejszy w użyciu, jeśli chodzi o poprawki; •Bibułki matujące - moim zdaniem rewelacja; świetnie matują makijaż bez nakładania kolejnych warstw kosmetyków; •Kilka patyczków higienicznych; bardzo dobre do delikatnych poprawek; •Lakier do paznokci jeśli nie ma zrobionych tipsów; •Plastry higieniczne; •Kilka wsuwek; •Igła z nitką (proszę mi wierzyć - może się przydać) •Zapasowe rajstopy; Madzia 🌼

\"czy jako znawca tematu widzi Pani różnicę w kosmetykach za 20-30zł a tymi za 100 i powyżej?\" Tak…cena wpływa na jakość, ale są też pewne granice!!! Na cenę wpływa : -jakość i ilość składników z których dany produkt się składa -przeprowadzone badania i ich koszty -warunki pozyskania materiału -miejsce wyprodukowania- kosmetyki dla alergików, apteczne tworzone są w warunkach laboratoryjnych, co wpływa na ograniczona ilość drobnoustrojów, bakterii w produkcie, posiadają inne normy; państwo w którym został wyprodukowany kosmetyk (małe chińskie rączki) -reklama -sławne osoby nie uczestniczą w reklamach charytatywnie :) -marka -czas istnienia firmy na rynku Granice: Na rynku znajduje się bardzo szeroka gama produktów. Znajdziemy krem kosztujący 2.000 zł zawierający nici księżycowe !!!CZY JEST ON TEGO WARTY? CZY ZAWIERA SKŁADNIKI Z REKLAMY? Nie !!! Produkt ma jedno zadanie - dowartościować osobę, która go używa ;) Wybierając kosmetyk powinniśmy kierować się zdrowym rozsądkiem, nie reklamą! Wybierać produkt z średniej półki, dopasowany do potrzeb naszej skóry i kieszeni. Madzia 🌼

Gość Czy adres email do pani
jest aktualny? bo system daje informację o jakimś błędzie? Spróbuje póżniej jeszcze raz wysłać zapytanie, jesli nie to pozwolę sobie zadzwonić jutro. pozdrawiam

Gość Jakie ma Pani kwalifikacje
Witam, Chciałabym sie dowiedzieć jakie ma Pani kwalifikacje i czym różni się kosmetolog od kosmetyczki ? Czy to to samo czy jest jakaś różnica, bo na moim osiedlu to same kosmetyczki przyjmują ... P.Z.

Nie wypada się chwalić, ale co tam… Jak pytasz ? ;) MOJE KWALIFIKACJE :classic_cool: Ukończyłam min: - Akademię Medyczną im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu, kierunek – kosmetologia - Akademię Wizażystyki ’’Maestro\" - Wydział Makijażu, Wydział Wizażystyki, Wydział Stylizacji ( makijaż ślubny, dzienny, wieczorowy, korekcyjny, teatralny i filmowy, w fotografii czarnobiałej i kolorowej. Dodatkowo : analiza kolorystyczna, dobór oprawek okularów, body painting …) - Akademię stylizacji paznokci ( tipsy i zdobnictwo) - czteroletni staż w współpracy z dermatologiem w jednej z większych przychodni w Gliwicach Uczestniczyłam również licznych szkoleniach takich znanych firm jak np. Payot, Thalgo, Gehwol, Yellow Peel, peelingi głebokie 10% -70 %, Italian Beaty, Femi, Dermika, Eris itp .. .Mogłabym wymieniać długo, bo trochę sie tego w ciągu tych paru lat nazbierało :D CZYM RÓŻNI SIĘ KOSMETOLOG OD KOSMETYCZKI? ;) Odpowiem krótko. Kosmetyczką można zostać po paromiesięcznym kursie. Kosmetologiem po paru latach ... Różni nas dosłownie wszystko... To nie tylko czas poswięcony na zdobywanie wiedzy ( 5 lat), zakres ( min wiedza medyczna z anatomii, fizjologii, dermatologii oraz chorób cywilizacyjnych) oraz praktyka umiejętności manualnych trwająca przez cały okres studiów ... Kosmetolog to wysoko wyspecjalizowany fachowiec, w ktorego ręce można bezpiecznie powierzyć twarz i ciało ========================================================= NA PYTANIA ODPOWIADAM W WOLNYM CZASIE, dlatego zapraszam Was również do dzielenia się swoimi sprawdzonymi sposobami dotyczącymi pielęgnacji skóry i paznokci, a tym samym współtworzenia Poradnika Panny Młodej. A wszystko po to by uczynić ten dzień jeszcze bardziej wyjątkowym. ❤️ ========================================================== Madzia 🌼

moje pytanie dotyczy codziennej pielęgnacji cery, jasnej, nietrądzikowej, raczej normalnej z niewielką skłonnością do przesuszenia.... mam 25 lat i jeszcze jedno pytanie dotyczy bardziej mojego przyszłego pana młodego :) jak powinien dbać o swoją cerę.... jest ona zdecydowanie tłusta, często po goleniu pojawiają mu się zaczerwienienia i krostki, wszelkie żele po i do golenia do skóry wrazliwej nie dają dobrych rezultatów... z góry dziekuję za odpowiedź :)

Dzięki za odpowiedź:) Wywnioskowałam z niej, że całkiem nieźle znam się na makijażu;) jak na amatorkę:D

Gość uppaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gość mala25
Mam pytanie do pani Madzi. Mam problemy z cera tradzikowa, poz atym jest dosyc wrazliwa i skonna do alergi. Nie bardzo moge chodzic do solarium, co mi pani radzi aby nie wygladac jak maka na swoim slubie. Mam biala sukienke wiec chyba nieopalone cialo bedzie wygladac fatalnie. Jesli chodzi o solarium to poszlam raz aby sprobowac,a le wiadomo raz nic nei daje. Ile razy najlepiej pojsc?Co ile dni moge chodzic jesli mam tradzikowa cere?CZy radzi pani opalac twraz czy lepiej wylaczyc lampy na twarz?

Gość peeling kawowy
Od lat razem z koleżankami stosujemy ten rodzaj wygładzania skóry. Przed ślubem super pomysł na idealną skórę :D Przepis jest prosty: 3 łyżeczki zwykłej (najtańszej) kawy mielonej wsypuje się kubka i zalewa minimalną ilością wrzątku. Po 10 minutach przekłada się to do kubka po śmietanie czy jogurcie. Do tego dolewa żel pod prysznic i smaruje. Zaczyna się od prawej nogi – od dołu po biodro, potem lewą nogę tak samo. Potem brzuch ruchem kolistym zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara. Na koniec biodra – z góry na dół. Nie zapomnamy o talii. Po tym peelingu – wystarczy spłukać ciało – bo miejsca poddane działaniu kawy – są umyte (dlatego dolewa się żel pod prysznic). Wystarczy 2 - 3 razy w tygodniu i skóra jak aksamit :D A co sądzi o tym nasza Pani kosmetolog?

Czesć, trafiłam tu dzięki pewnej miłej Pani dietetyk, którą znam już dość długo;) Co do peelingu z kawy, to ja stosuję od kilku miesięcy- dodaję do niego jeszcze nieco oliwki dla dzieci i jest naprawde super:) mój ślub za - 5 dni:) Buziaki

Odpowiedz na pytanie Małej 25:) Osoba posiadająca skóra trądzikowa nie powinna jej opalać na solarium- spowoduje to trwale blizny i przebarwienia !!! Krótkotrwale przesuszenie, złudne poprawia wygląd skory, po 2-3 tygodniach następuje nasilenie problemu trądzikowego. Gruczoły łojowe zaczynają intensywniej pracować!!! Osoba stosująca preparaty przeciw trądzikowe , antybiotyki doustnie lub miejscowe musi się liczyć z nadmierna wrażliwością, wysypkami i alergiami na promieniowanie UVA I UVB!!! Lampy solaryjne posiadają tylko promienie UVA które trwale uszkadza skórę , zmieniają strukturę kolagenu. Efekty uboczne widzimy dopiero po paru latach!! Co zrobić: 🌼 - można wykonać peeling całego ciała ( na twarz peeling enzymatyczny, na ciało ziarnisty –np kawowy ), następnie wypróbować krem , balsam brązujący. -jeżeli koniecznie chcesz skorzystać z solarium i nie stosujesz preparatów przeciw trądzikowych! -należy zakryć twarz( będzie na niej makijaż który wyrówna kloryt ), miesiąc przed stosuj codzinnie preparaty z b karotenem, tabletki przyspieszające opalanie. Skora wysyca się składnikami tych tabletek przez 28 dni, chronią one przed poparzeniem, działalnością wolnych rodników, szybszym starzeniem skory, jakie wybrać solarium? Takie gdzie są nowe łóżka solaryjne i nie dawno wymienione lampy. Stopniowo zwiększaj czas seansów, tak aby znaleźć właściwa dla siebie, indywidualna granice!!! Madzia 🌼

PEELING KAWOWY Peeling kawowy do ciała jest super!!! Kofeina zawarta w kawie ma dodatkowo działanie napinające, poprawiające ukrwienie i antycelulitowe ! Gotowe preparaty na celulit zawierają WYCIĄG Z KAWY!!! Doradzam wkładanie gumowych rękawiczek np. te do sprzątania :) Osoby które maja skłonność do pękających naczyniek-OSTROŻNIE!!!

Odpowiedz na pytanie BRIDY:) Skóra normalna potrzebuje przede wszystkim nawilżenia, zwiekszenia bariery ochronnej🌼 Mleczko i tonik –do oczyszczenia i przywrócenia właściwego PH Krem nawilżający na dzień Krem odżywczy na noc Maseczka regenerująca, raz w tygodniu Peeling enzymatyczny do twarzy, raz w tygodniu Polecam preparaty do skór wrażliwych, nie zawierają barwników, substancji drażniących np.: PHYSIOGEL –STIEFEL-posiada specjalną warstwową strukturę Derma-Membran- Struktur-DMS składniki kremu-lipidy, ceramidy są transportowane do głębszych warstw skóry i nie ulegają efektowi wymywania. w wyniku tego dochodzi do odbudowy bariery ochronnej skory i długotrwałej regeneracji. Dla pana młodego:) -maseczka z 100% glinki zielonej , raz w tygodniu-reguluje prace gruczołów łojowych, prace bakterii na skórze, działanie regenerujące, zapobiega przetłuszczaniu, -dużo mężczyzn chwali sobie żel do golenia-mildes gel NIVEA FOR MEN! -oczyszczanie-około raz na 3 miesiące, należy to dobrać indywidualnie -na podrażnienia- kwas borowy- przecierać wacikiem nasączonym Madzia🌼

Gość KropkaCzerwona
w kaciku ust pojawilo mi sie cos w rodzaju hmmm..ujscia naczynka krwionosnego-tak to nzatywam bo nie wiem co to jest. Jest to bardzo malutka kropka czerwona. Mam ja juz kilka lat. Nie zmienia wygladu ani wielkosci i nie szpeci za bardzo,ale jest z tym jeden problem-jak jem cos twardego np pieczywo chrupkie i zawdze o ta kropke to zaczyna strasznie krwawic i bardzo dlugo leci z niej krew. Czasami jak sie caluje z moim facetem dosc dlugo to tez tak sie dzieje. nie wiem co to i jak sie tego pozbyc. Jest to dosc klopotliwe. Myslalam juz o wypaleniu tego laserem ale nie wiem czy to dobry pomysl i czy nie pozostanie slad widoczny. a moze najpierw powinnam isc do dermatologa? Prosze o rade.

Gość włośniczka
witaj Magdo. Mam pytanie z innej beczki [twój nnumer telefonu już mam:)], ale moje pytanie dotyczy depilacji woskiem nóg [łydki wraz z kolanami],ile zapłaciłabym za ten zabieg?

mam kilka pytanek: 1) wspomniałaś Madziu o kremir na dzień i na noc. Czy to rozróżnienie to nie jest pic na wodę? Czy to w ogóle jest jakas różnica czy tylko sposób żeby uszczuplić porftele konsumentek? 2) osoba, która podała przepis na peeling kawowy podaje szczegółowy opis ruchów jakie trzeba wykonywać - zgodnie z ruchem wskazówek zegara itp... :o to chyba przesada... A może..? 3) czy ważne jest zaparzenie tej kawy? Ja generalnie dopiero biorę się za siebie po ślub za ponad pół roku ale juz zaczynam działać :) Pozdrowienia szczególnie Madziu bo ja tez poznaniara :D

Gość Kasia S
Mam problem z tzw. " czarnymi kropkami na nosie" nie mogę ich w żaden sposób zlikwidować. Wiem że nie powinno się ale czasem wyciskam i w zasadzie to też nic nie daje bo za dwa dni znowu są. Jeżeli znasz jakąś skuteczną metodę na to byłabym bardzo wdzięczna.

Gość Kasia S
Mam problem z tzw. " czarnymi kropkami na nosie" nie mogę ich w żaden sposób zlikwidować. Wiem że nie powinno się ale czasem wyciskam i w zasadzie to też nic nie daje bo za dwa dni znowu są. Jeżeli znasz jakąś skuteczną metodę na to byłabym bardzo wdzięczna.

Mi na czarne kropki pomagaja plastry, te z nivea. W sklepach bardzo trudno je znaleźć, ale na Allegro są i to niedrogo.

Gość sdads
Madzia, a czy moglabys doradzic mi jakiej kolorystyki mam używać do makijażu -naturalne blond włosy -niebieskie oczy -karnacja średnia, raczej oplona ale nie za bardzo -delikatne rysy twarzy dziekuje 👄

Gość pytanie mam
ile mozna nosic tipsy zelowe bez przerwy zeby nie zniszczyc zupelnie paznokci, czy po np.roku trzeba sobie zrobic przerwe?

Gość pytanie mam
właśnie co z wągrami? jak sie ich pozbyc?