Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarny grubasek

Ile kg ubyło Wam w dniu porodu?

Polecane posty

Gość ciężarny grubasek

Książki podają, że kobieta po porodzie powinna stracic jakieś 8-11 kg. Tyle właśnie ważą macica, dziecko, wody płodowe, łożysko... A jak to się ma w praktyce?

Mało- ok. 5 kg, ale później traciłam b.szybko. Teraz jestem 2 mies. po porodzie i zgubiłam już 20 kg :) jeszcze zostało 2 kg do stracenia :) Dodam, że karmię piersią.

Gość ja bidena ksieezniczka
ja bylam gruba wazylam 101 kg a 2 miesiace po porodzie waze 76!!!:D

Gość ciężarny grubasek
Jejku, imponujące te 20 kg. Ćwiczysz, stosujesz dietę, czy samoistnie spadły? Na poczatku ciązy zakladałam, że przytyję nie więcej niż 10 kg i w zasadzie tak byc powinno, bo nie objadam się, właściwie to jem tyle co przed ciążą. Mimo tego jestem w 26 tygodniu, a mam 8 kg do przodu, a przecież przede mną jeszcze 14 tygodni, więc przekroczę moje zakładane 10 i obawiam się, że będę miała trudności z powrotem do dawnej figury.

Gość Garfa
ja straciłam 8 kg jestem 4 tygodnie po porodzie i zgubiłam juz 4 kg

Gość ciężarny grubasek
I ty też tyle schudłaś księzniczko? Jak to robicie? Przede mną perspektywa kilku kilogramu do zrzucenia, a wpadam w panikę?

Miałam szczęscie,bo wróciwszy do domu po porodzie ważyłam dokładanie tyle co przed ciążą a przytyłam 17 kg.

Gość Garfa
karmienie piersią działa cuda,poza tym mam wiele do zrobienia w ciagu dnia .Spacery...

ciezarny grubaski, nie wiadomo czy jeszcze przytyjesz, a 10 kg to i tak niewiele. Moja waga od ok, 2 mcy stoi, a utylam 7 kg. moja siostra przytyla 15 kg, teraz jest 3 mce po porodzie i jest DUUUZZO chudsza niz przed zajsciem w ciaze! tak wiec nie martw sie, nawet jesli nie stracisz tych kg od razu po porodzie, to poźniej znikna bez sladu! powodzenia:D

Gość a ja bieeedna ksiezniczka
U mnie byly hormony zawsze nie w porzadku i bylam zawsze przy kosci,dieta to calkowicie zmienila:D Lekarz mi powiedzial,ze jest tak u wielu kobiet,szczegolnie u tych co zawsze byly pulchne!;)

Gość a ja bieeedna ksiezniczka
Milam napisac ,ze ciaza +dieta (karmie) to zmienila:D

Ciężarny grubasku=> ja zawsze byłam bardzo szczupła, a w ciąży zaczęłam tyć dopiero od 6-7 mies. byłam przerażona, bo tyłam baaardzo szybko, a wcale się nie objadałam... dopiero w 9. mies. uznałam, że skoro ważę +18, to mogę ważyć i 20, a przynajmniej sobie nie będę nic odmawiała :D No i przytyłam 22! Nie odchudzałam się, ale karmiąc piersią jadłam tylko zdrowo i lekkostrawnie, 0 słodyczy, 0 tłustych potraw. Nie ćwiczyłam, bo b.długo krwawię i nie mogę się nadwerężać. Spokojnie, na pewno wrócisz do dawnej wagi :)

Gość ciężarny grubasek
Dziewczyny, dziękuję za słowa otuchy. Jestem świadoma, że dziecko jest najważniejsze, a przejmuję się wyglądem. Tłumaczę sobie, że muszę odżywiać się właściwie i nie przejmować się figurą, ale te obawy o przyszłą figurę prześladują mnie. Czytając Wasze wypowiedzi dostrzegam, ze nie jest tak źle. Nie warto martwić się na zapas. Dziękuję i pozdrawiam.

ja przytyłam w ciazy 12 kg-wazac sie w domu w 3-ej dobie po porodzie miałam dokładnie 12 kg mniej

hej kobitki ja w cizy przytylam 24 kg, zaraz po porodzie stracilam 8 kg, po 3miesiacach schudlam 20 kg, bez diet i cwiczen :))) w tej chwili jestem takiej wagi jak przed ciaza, tylko troszke brzusio mi zostal :)) tzreba by troszke pocwiczyc ale sie nie chce :))

Gość Mamusia_Kubusia
ja przytyłam w ciąży 10 kg. Mały urodził sie w czwartek rano z wagą 3 500. Po powrocie do domu w sobotę ja mialam 6 kg mniej. Do poniedziałku minus kolejne 4 kg. Do czwartku minus kolejne 2 kg. Razem minus 12 w siedem dni :D

a ja przytylam juz 15 - 32 tydzien. Wiem ze szybko to zrzuce i sie nie przejmuje. Jest jednak troche ciezko z tymi kilogramami. Mysle ze szybkosc chudniecia to sprawa indywidualna. W ciazy nie trzeba sobie odmawiac, jesli mam sie na cos ochote, ale po ciazy nie sluchajcie swoich mam i ciotek, ze trzeba jesc dwa razy wiecej. Organizm sam mowi co mu jest potrzebne. A z maluchem to ja mysle ze nawet nie ma czasu na objadanie sie, bo albo sie nim zajmuje albo odsypia.

Gość ewelinaewelina1
witam. ja przytylam sporo,i myslalam ze juz mi tak zostanie hihihihi w dniu porodu wazylam 87 kg dodam ze moja dzidzia to wczesniak i jest 7 miesieczna. Dzis moja malenka ma 3 miesiace a ja waze 58 hihihih bez diet i wyzeczen a po porodzie wypieknialam bardzo i moj maz mowi ze jeszcze tak pieknie to nie wygladalam. Wiec glowa do gory ty tez napewno zgubisz zbedne kg, dodam ze po porodzie ubylo mi tylko 5 kg. Pozdrawiam

Gość .chcę już schudnąć
Karminie piersią nie zawsze pozytywnie wpływa na wagę. Ja zrzuciłam podczas porodu 10 kg, zostało mi jeszcze 10. Od 7 miesięcy karmię piersią i za nic nie mogę tego zrzucić, jadłabym 800 kcal dziennie, ćwiczyła do upadłego, ale nie mogę bo zaszkodzę dziecku, a od samego karmienia piersią nie schudłam ani grama mimo, że dużo się ruszam i jem 1500-1800 kcal dziennie. Moja koleżanka przytyła tyle samo co ja, po porodzie nie karmiła piersią i momentalnie schudła, bo mogła jeść to na co miała ochotę, czyli same niskokaloryczne potrawy.

ja zaraz po porodzie (4 godziny) wazylam tylko niecale 4 kg mniej (maly wazyl 3) w pierwszym miesiacu zjechalam z 14, ale zostalo jeszcze 6 :(

Ja w ciąży przytyłam 16 kg .Zaraz po porodzie ubyło ok 5 .Do swojej wagi z przed ciązy wróciłam po 2 miesiącach .

Gość Jak mozna
po porodzie zrzucic 13 kg?Powinniscie dziewczyny byc przykladem do jakis badan naukowych.Wiekszosc pisze-zrzucilam 5 kg,6,8-to moze byc prawda.Ale 13?Albo !7?-ktos ma bujna wyobraznie,albo sie mu waga zepsula.

Gość gość
od razu uszlo ze mnie wszystko, przytylam 12 kg w ciazy, ze szpit wracalam bez brzucha zadnego, a z nog zrobily mi sie patyki, opuchlizna zeszla, choc nie byla duza, pielegniarki sie nawet smialy co ja mam za kije od miotly od razu, mc po ciazy wazylam 52 kg, mniej niz przed

Gość gość
W pierwszej ciazy przytylam 12 kilo, w dniu porodu bylo 7 mniej, a tydzien pozniej wrocilam do wagi wyjsciowej, czy 55 kilogramow. Tez karmilam piersia, ale zadnej diety nie stosowalam, bo dieta matki karmiacej to dla mnie jakis idiotyzm. Zreszta w szkole rodzenia polozne mowily, ze dieta ma byc po prostu urozmaicona i oczywiscie zero uzywek. Nie wiem skad dziewczyny biora to swoje nic smazonego, nic tlustego, czy slodkiego. W drugiej ciazy przytylam 17 kilogramow. W dniu porodu stracilam tylko 4, a potem bylo juz tylko gorzej, bo waga stala w miejscu jak zaczarowana, w zadne ciuchy z przed ciazy sie nie miescilam. Wtedy wlasnie przeszlam na scisla diete, po raz pierwszy w zyciu zapisalam sie na silownie i zaczelam biegac. Wrocilam do swojej wagi, ale zajelo mi to 18 miesiecy.

Gość gość
a skąd te 10kg ? dziecko powiedzmy 3-4 kg ,wody płodowe i łożysko i to koniec tracenia kg w dniu porodu,potem już cała reszta

Po porodzie spędziłam 5 dni. Zważyłam się dopiero w domu ,na 6 dzień.Było wtedy 11 kg mniej. Dziecko urodziło się 2900 kg.....ALE ja to miałam głodówkę :D Dodam że miałam cesarkę i ostatni posiłek to był obiad w środę o 12 , czwartek o 7 cięcie i UCZTA w postaci kleiku był dopiero w piątek. 1 dzień - tylko kroplówka i płyny. 2 i 3 dzień - kleik na wodzie , 3 razy dziennie :D 4 dzień - chleb z chudą wędliną i kleik 5 dzień - kurczak :P Więc nic dziwnego że waga poszła w dół.

Gość bkt
1. 13 kg mniej na 2 dzień 2. 2,5 kg mniej, do dziś nie wiem jakim cudem jak dziecko ważyło 3500 3. 5 kg mniej w każdej przytyłam koło 20 kg, teraz mały ma 16 mc a ja mam tylko 3 na plusie:) waga poszła w dół dopiero jak odstawiłam tabletki anty:/

Gość gość
kobietki jak to robicie,ze wszystkie kg tracicie w ciagu kilku miesiecy a nawet i szybciej? nic wam potem nie zwisa?(sorrki za wyrazenie) bo ja jestem w ciazy 17 tyg i bije sie, ze duzo po ciazy mi zostanie,ze bede gruba, obwisnie mi skora na brzuchu a brzuch i tak sie nie zrobi plaski i jedrny. mam kolezanke ktora po porodzie i karmieniu piersia starcila ok 10 kg a reszta jej zostala, mam tez inna znajoma co zostal jej dosc duzy brzuch,