Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oczy czerwoneee

Obfite okresy-ciaza?! Czy ktorejs sie udalo?Totalna zalamka...

Polecane posty

Gość Oczy czerwoneee

Moj lekarz dzisiaj mi tyle powiedzial,ze sie zalamalam i mysle,ze nie doczekam sie juz dziecka...(8 miesiescy sie staramy) Powiedzial mi tyle przyczyn obfitych okresow,tyle chorob co sie z tym wiaze ,ze jak wyszlam usiadlam na lawce i wylam....Mam miec za 3 tyg.badania .Powiedzial,ze to moze wina: -rak,miesniaki,polipy,endometrioza,tylozgiecie macicy,zle krzepniecie krwi,bialaczka....... Nie chce mi sie zyc.....

Przesatń nie ma się czym jeszcze ząłmywać nie ty pierwsz nie oststnia masz obfite. Po tym Że ma sie obfite,można wiel mówic. Ja eż do takich aoób należe i mam skrzepy w miesiaczce co tez nie jest dobre. A ty najleiej zmień ginekologa.

oczy czerwone- dziewczyno nie załamuj się, lekarze czasami przesadzają!!! Ja też kiedyś miałam obfite @ i wcale nie ma raka ani białaczki ani nic z tych rzeczy które napisałaś... a jeśli chcesz sie upewnić to skonsultuj się z jakimś innym ginem

Gość Oczy czerwoneee
Ja trace wiecej niz 150 ml i to sa juz tzw.krwawienia krowtoczne. Uzywam na codzien always na noc i najwieksze tampony jakie sa...I tak musze byc z takim 2zabezpieczeniem" byc raz na godzine w toalecie,bo powodz:(.Anetko a masz dziecko,zaszlas w ciaze??? Ja te moje okresy mam od zawsze...Leczylam sie tabl.antykoncepcyjnymi to wtedy bylo ok ,teraz znowu to samo...

Gość Oczy czerwoneee
Czekam na badania narazie,do innego gina pojde jeszcze panstwowo,bo troche z kasa u mnie krucho,tylko ja pracuje a maz na bezrobotnym....Chodze zawsze kontrolnie na badania,wiec szok byl jak to uslyszalam.... Mam pytanie,czy podczas zwyklego badania,Usg lekarz jest w stanie stwierdzic polipy,miesniaki,torbiele???

Jestem an etapie starani sie o dziecko. Mz twojego opisu to może aż tyakich obfitych jak ty nie mam. Ale warto zminic lekarza napewn kisruję cie ten lepszy na jakieś badania. A najlepiej idź prywtnie bo państwowo to nic załatwisz oczywiiście poleceonego przez kogoś. Coraz wiecej dziewczyn ma problm z zjsciem w ciązę. Ja też.. Byałm u gina zrobiła mi badania dała tabletki zobaczymy co dalej?????????

Gość Oczy czerwoneee
Dziekuje Anetko:)

oczy czerwone na pewno musisz zmienić gina... bo z takim nastawieniem nic nie zdziałasz! Nawet jeśli jest coś nie tak to jest mnustwo leków i na pewno wszystko będzie dobrze! A gin nie może tak Cie straszyć wszystkimi choprobami świata... musi przedewszystkim uspokajać o panika i załamka to najgorsze co możesz teraz robić

Gość do Oczy czerwoneee
ja mam miesniaka sporych rozmiarow, ale jakos w moim przypadku nigdy nie mialam zadnych bardzo obfitych czy przedluzajacych sie miesiaczek. Wykryto u mnie miesniaka przy calkiem innym badaniu USG. Obfite nie oznaczaja od razu jakichs strasznych chorob, to nie jakas regula. Ale z takim podejsciem do sprawy to Twoj lekarz jest beznadziejny... i dlaczego tyle Ci kaze czekac na badabnia zamiast od razu robic? Powinnas jak najszybciej poszukac innego gina chociazby na konsultacje. Nie zalamuj sie, napewno bedzie wszytsko dobrze.

Gość magdusiamagdusia
najlepiej pozbierac opinie kilku lekarzy. ja tez kiedys uslyszalam ze raczej nie bede mogla miec dzieci. potem zaszlam w ciaze ale poronilam ok 12 tyg.byla zalamka. ale rowniusienko rok pozniej znowu zaszlam i mam juz zdrowego madrego i pieknego synka :D (tez mialam obfite okresy.bardzo bardzo nawet.i non stop torbiele ktorych nie mozna bylo usuwac laparoskopia)

Gość magdusiamagdusia
z problemami z zajsciem w ciaze mozesz sie zglosic do dr.kaplińskiego troche drogi ale podobno skuteczny

Gość Oczy czerwoneee
Dziekuje Kochane!!! Pojde,szybko do lekarza innego,musze tylko pieniazki uzbierac (tak sie sklada,ze maz bez pracy i chory :(,ma drogie lekarstwa,wiec mamy naprawde ciezko)Oprocz tego mam pieska po wypadku i wszystkie oszczednosci wydalam na operacje u weterynarza,zeby mogl chodzic:((chodzi!:D) Pojde panstwowo a potem jeszcze raz prywatnie.Tylko musze czekac na 1go. Ale jesli mialam teraz badania,czy lekarz na usg dopochwowym nie wykrylby zadnych miesniakow,polipow?? To mnie nurtuje przez caly czas... Dziekuje,ze jestescie!

Gość kup se Hemorigen pomaga

Oczy czerwone - jeżeli obfite miesiączki masz od zawsze, to pewnie ich przyczyną nie jest białaczka, bo już byś nie żyła. Możesz iść do lekarza rodzinnego, żeby dał ci skierowanie na morfologię. Wyeliminujesz białaczkę, a takie badanie ci się przyda, bo pewnie masz anemię. Usg dopochwowe wykaże mięśniaki i polipy, co do innych rzeczy to nie wiem. Ja mając dwa małe mięśniaki donosiłam ciążę, ale moga byc problemy z zajściem i donoszeniem, jeżeli są duże, albo jeżeli jest ich dużo. ostatecznie zawsze można je usunąć, podbnie z polipami. Może sprobuj zmienic lekarze, nawet tacy w państwowych przychodniach trafiają się sensowni :) Najważniejsze to sie nie załamuj, bo po to są lekarze, aby leczyć a nie straszyć.

Gość 3 krotna mama
nie przejmuj sie tym:) ja od lat mam krwotoczne okresy, miesniaka i urodzilam dzieci zdrowe ,ba ciaze bez powikłan,podczas okresu uzywam podapsek o najwiekszej chlonnosci i potrzebuje az 5 paczek ! lekarze lekcewazą temat,pomagam sobie sama,biore hemorigen oraz pije jemiołe

magdusia ??????????????? ajak z tymi torbielami zaszłas w ciąze czu je podleczyłas treoocję , jeli tak to jakimi lekami? bo ja własnie stram się odzidziusia imam jakies torbiele od nie pękających pęcherzyków..Chciałabym z toba pogdać Możemy>?

Gość magdusiamagdusia
jest panstwoy bardzo dokladny i uczciwy w wawrze w przychodni na strusiej dr.wisniewski.

Gość Oczy czerwoneee
Ola ,dziekuje! Zmienie napewno leakarza!! Mysle,ze "chociaz" miesniakow nie mam ani polipow,bo robil mi usg i powiedzial ,ze jest dobrze... Wlasnie szukam cos na temat endometriozy,moze to "to"? Dzieki Wam czuje sie znowu silna!❤️

Gość Oczy czerwoneee
Kochane,ciesze sie,ze nie jestem sama,chociaz zycze Wam dddduzzo zdrowka!!!A wiecie cos o endometiozie,jakie sa objawy? Teraz bawie sie w "wykluczanie" chorob,ktore wmowil mi moj lekarz...

Gość magdusiamagdusia
wiśniewski

Gość Oczy czerwoneee
Do 3 krotnej Mamy!!! Mam pytanie,czy miesniaka wykryto u Ciebie na zwyklym badaniu??

O endometriozie wiem niewiele. Mojego szwagra siostra miała i dość długo się leczyła. Hormonami wywołuje sie cos jakby sztuczne klimakterium. Udało jej sie później urodzić zdrowe dziecko. U mnie obfite krwawienia miały podłoże hormonalne. A bylo juz fatalnie - tampony super plus i podpaska. Po przyjściu do pracy zaraz musiałam biec do ubikacji i potem co póltorej godziny kursy. Lekarz zapisał mi proverę, ale źle ją znosilam, więc przezuciam sie na duphaston. Teraz wszystko sie unormowało. Najwazniejsze znaleźć kogos, kto rozpocznie poszukiwania i leczenie.

Gość Oczy czerwoneee
Ola to jak u mnie :tampon super plus + podpaska always night:( I to wcale na dluzej niz na godzine nie starcza...Jakas podroz np. w ten dzien jest niemozliwe... Ale moze faktycznie mam cos z hormonami,bo nie jem duzo a jestem "przy kosci"-moze to hormony??? Bardzo dziekuje za rozmowe,za pomoc,ze jestescie....

Gość Ja i tyle
Do Oczy czerwoneee - nie martw się, popytaj znajomych o dobrego lekarza z państwowj przychodni, tacy naprawde są, ja całe życie chodziłam prywatnie, a teraz chodzę do państwowego i to nie z braku kasy, ale jest naprawde dobrym fachowcem, dopiero on mi pomógł. A co do miesiączek obfitych to przyczyn może być dużo i to także błachych, więc odrazu nie zamartwiaj się tylko zmień lekarza i spokojnie podejdz do sprawy, a dzidziuś się pojawi ani się nie spostrzeżasz :)

Teraz jestes przerazona, bo masz wiele podejrzeń. Z czasem zaczniesz je eliminować, znajdziesz \"winnego\". Wtedy będziesz mogła poczytac na ten temat, rozpoczniesz leczenie i wszystko będzie wyglądało inaczej.

Gość zboczenie to

Gość DO OLIII OCZY CZERWONE
Ola,leakarz powiedzial (bylam rano u innego),ze to na podlozu tez hormonalnym jak u Ciebie,przepraszam,ze pytam,ale czy po leczeniu hormonami mocno przybralas na wadze? Straszne sa skutki uboczne? Dziekuje Ci!

Oczy czerwoneeee-nie przejmuj się,ja miałam bardzo obfite okresy,normalnie lało się ze mnie jak z butelki,do tego miałam endometriozę i jakąś narośl na jajniku,nadżerkę dwa razy wypalaną i bardzo złą krzepliwośc krwi i........dziś mam śliczną 6-io miesięczną córeczkę Milenkę.Staraliśmy się 6 miesięcy po odstawieniu tabletek i udało się.Głowa do góry!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tobie też się uda.Trzymam kciuki.

Dziewczyny a jak wyleczylsycie te obfite okresy,czym to sie leczy???Ja mam widac juz chyba anemie,since pod oczami...

Hmmm,najpierw trzeba znalezc przyczyne jak zrobily to Oczy Czerwone -czyli krwawienia mialy te u ciebie podloze hormonalne. Lekarz przepisze Ci Provere (chyba) A czy sie tyje? Sama nie wiem.ja nie utylam.Po tych tabletkach juz nigdy nie wrocily okresy obfite