Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nożyczki babuni

Muszę kupić nożyce fryzjerskie a się nie znam

Polecane posty

Gość nożyczki babuni

Po kilku nieudanych wizytach u fryzjera stwierdziłam, że chcę wziąść wreszcie moje włosy w swoje ręce. Postanowiłam zaopatrzyć się w nożyce fryzjerskie. A że nic a nic się na tym nie znam to rozpoczęłam poszukiwania w necie, które niestety skończyły się fiaskiem. Dalej nie wiem po jakiej cenie mogę sobie takie kupić (na llegro były i za 5zł i za 300), czy do różnych ścięć (zwykłe podcięcie, degażowanie itd.) używa się innych nożyc czy jedne mogą być do wszytkiego, czym się one różnią i dlaczego ich ceny są tak różne, czy nożyce fryzjerskie się ostrzy czy są samoostrzące się (czym lub gdzie można je zaostrzyć). Oj sporo bym chciała wiedzieć:) Jeśli znacie jakieś strony o nożycach fryzjerskich to też mile wiziane:)

Gość ja ci radze
idz do hurtowni fryzjerskiej,ja wlasnie tam sobie kupilam nozyczki fryzjerskie.Powiedzi ci dokladnie ,ktore do czego sa i dlaczego sa roznice w cenach.Moje kosztowaly ok 5 lat temu 30 zl ( takimi samymi strzyze wlosy fryzjerka i bardzo je chwali) i do tej pory sa bardzo ostre,nie ostrzylam ich jeszcze ani razu.Byly takze nozyce za 100zl-podobno te wogole sie nie tepia,ale mnie te tansze z powodzeniem wystarczaja.Polecam wizyte w hurtowni ,wszystkiego sie dokladnie dowiesz.

Gość ja ci radze
nie powiedzi tylko : powiedza :)Literowka. A i jeszcze dodam,ze nozyczki kupowalam specjalnie dla strzyzenia pieska( chociaz nie tylko),moj pies mial twarda siersc ,rasa foxterier szorstkowlosy i przez te 5 lat sie nie stepily wogole.Takze te tansze sa tez swietne,ale za 5 zl to ja bym napewno nie kupila nozyczek z przeznaczeniem do wlosow.

Gość nożyczki babuni
A czy twoje nożyczki są do normalnego podcinania czy też do innych fryzur?

Gość ja ci radze
Moje nozyczki sa do normalnego strzyzenia wlosow z firmy Solingen ,nie sa to degazowki.Degazowki maja takie poprzeczne naciecia i sluza do cieniowania.

Gość zenek_D
Największy wybór urządzeń kosmetycznych ma teraz www.estilo-sklep.pl . Zaopatrzyłem się u nich w kombajn kosmetyczny, który dopiero od niedawna pojawił się na krajowym rynku. Wszystkie pozycje można skomponować pod własny profil działalności kosmetycznej. Kolorów też sporo do wyboru, więc aranżacyjnie rewelacja. W grudniu udostępniają jeszcze okolicznościową promocję, chyba 10%. Warto skorzystać! :D

Gość gość
nie ma czegos Takiego jak nozyczki samoostrzace sie , to zwykły chwyt marketingowy !!!

Gość gość
Tutaj macie to samo - fryzomania.pl/category/nozyczki-f ryzjerskie Jeśli te nożyczki mają być wykorzystywane pod własne potrzeby to na spokojnie będą wystarczające na wiele lat - nie będą sprawiały problemów. Zresztą - dobre podcięcie włosów wymaga konkretnych rozwiązań.