Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojeeeejejjejejeje

czy przy braniu tab anty odczuwalna jest owulacja?

Polecane posty

Gość ojeeeejejjejejeje

Gość corinne
wez nie wkurzaj ludzi :P

Gość kobieto
nie owuluje ten, kto bierze anty :classic_cool:

Gość ojeeeejejjejejeje
hej chodzi mi o to ze biore tab anty Novynette od 3 mc i odczuwam owulacje tzn, w polowie cyklu mam bardzo ochote na seks, duzo sluzu no i bola mnie piersi,,,czy to normalne przy braniu tab?

Trzymajcie mnie bo tu skonam !!!!!!!!! A anty bierzesz na wywolanie owulacji czy zeby ja zatrzymac i sie ochronic i zabezpieczyc przed niechciana ciaza???? Normalnie takie fanaberie rozkladaja mnie na lopatki, buu

Gość ojeeeejejjejejeje
no ja nie wiem czy to owulacja czy co poprostu mam takie odczucia :chcice , sluz i bola piersi i czy przy braniu tab czuje sie takie cos?

Gość kobieto
bierzesz hormony, a nie wiesz jak działają , tym więcej nie wiesz, co Cię spotka, jak odstawisz...

e tam, pewnie znow jakas tania i marna prowokacja, wywalam to bo tylko sie wkurzam jak czytam takie gowna

Gość ojeeeejejjejejeje
aqle fajnie mi odpowiedzilayscie , dzieki za najechanie !gdybym wiedziala jak jest to nie pisalabym przeciez!!!!poprostu chcialam wiedziec czy to normalne ze czuje takie cos przy braniu tab ale widze ze trudno Wam odpowiedziec. dzieki

dziecko.. tabletki anty hamują owulacje i nie masz jej wcale wiec niemożliwe żebyś ją czuła..no chyba że masz niedobrane tabsy np majadla ciebie za mało hormonów wtedy cien ie zabezpieczaja i rzeczywiściem ozesz mieć owulacje - ale wątpie. Poprostu coś sobie uroiłaś z tymi objawami. Podczas brania tabsów możesz mieć sluz ale przewaznie jest on cały czas gęsty i nierościagliwy, piersi mogą boleć w róznych dniach cyklu ale najprędziej przed okresem. Najlepiej to poczytaj sobie ulotkę tabletek!!!!!!!!!!!!

Gość o matulo
jakaś ty ejmi mądra ohohohohohohoh :O :O

Gość o matulo
p.s ja biore tabsy 3 lata i wcale nie mam gestego śluzu tylko przez kilkanascie dni mam rzadki, przez kilkanascie gesty a przez kilka dni nie mam go wcale i co ?? cala twoja wypowiedz nadaje sie miedzy ksiazki :P

a ja w połowie cyklu też czuję się jak podczas owulacji... heheh.. i to zupełnie normalne, bo owszem, nie dojrzewa komórka jajowa, ale organizm pracuje w takim samym cyklu jak wtedy kiedy nie bierze się pigułek :) Przecież tak samo macie z okresem, no nie? nie ma jajeczkowania to po co okres? który jak wiadomo służy pozbyciu się jajeczka :) Bo organizm nie czuje, że coś się zmieniło i pracuje swoim trybem :) A jeśli ktoś ma inaczej to współczuję... :P

Gość ojeeeeeeeeejeje
dzieki kro!!!!!!!!!!!!! wlasnie takiej odpowiedzi oczekiwalam. bo juz sie wystraszylam ze moze tabletki nie dzialaja!!!!!!!!!!!:-)

ja mam dokłądnie tak i zawsze działają :D na początku standardowo były schizy ;) ale tabletki działają w 100% jeśli się o nich nie zapomni :) gorzej z plasterkami :| dzisiaj trafiłam na temat, gdzie dziewczyna zabezpieczająca się plastrami zaszła w ciążę... czułam, że nie można im ufać :] Pozdrawiam :)

Gość ojeeeeeeeeeejej
naprawde dzieki KRO!!!!!!! wlasnie tak sie dziwilam ze biore tab a czuje tak jakbym nie brala. ale widzisz jak mnie zjechaly dziewczyny na poczatku. to jest forum a tak mnie pojechaly ze az sie czlowiek boi o cokolwiek zapytac pozdrowionka

tutaj niestety tak jest :) Jak kiedyś wpadniesz przypadkiem na forum, gdzie ktoś ma problem ze swoją wagą to wtedy dopiero mozna się zdołować :) np dziewczyna pisze, że ma 160cm wzrostu i waży 60kg i chciałaby schudnąć, to zaraz ją zwyzywają od nienormalnych grubasów i pojawi się kilkanaście wpisów pt \"a ja mam 174cm i ważę 47kg\" ;P A jak nie daj Boże ktoś napisze, że ma włosy nie tam gdzie powiniem :D Zaraz okazuje się, że na kafeterii 85% nie ma włosów nawet na nogach ;) tu poprostu panuje moda na bycie perfect ;) Dlatego panie z Twojego tematu nie mają śluzu, ani zwiększonej ochoty na seks i pewnie okresu też nie mają, ale o to akurat nie zapytałaś ;)

Gość ojeeeeeejeje
Kro....a jak jest u Ciebie z okresem????? bo u mnie niewiele sie zmienil po braniu tab. bo mnie brzuch mnie boli i mam nawet obfity

Gość mam pytanie z innej beczki
ja tez mam odczucia owulacyjne :D jakies rozne sluzy, bole w piersiach itede mialam bardzoooooooo bolesne miesiaczki :( przeszlo po 2 opakowaniach :) teraz zazywam jeden ibuprom przez cala miesiaczke a kiedys zarlam po 10 ketonali i nic :( moze masz za malo hormonow w tabsach i dlatego nie dzialaja ?

Gość do kro
To nie tak, że przy tabletkach masz miesiączkę, bo organizm pracuje normalnie. Krwawienie z odstawienia (a nie okres, nie możesz mieć miesiączki, co ma Ci się złuszczać?) wynika z gwałtownego spadku hormonów spowodowanego odstawieniem tabletek.

po pierwszym opakowaniu byłam wniebiwzięta, bo okres trwał około 3 dni i był tak skąpy, że nawet szkoda mi było tamponów mini i cały czas używałam wkładek, zupełnie jak plamienie na sam koniec normalnego okresu. Nie było też bólu brzucha - REWELACJA. Potem wszystko wróciło do normy, obfitość standardowa, brzuch też mnie już bolał - wszystko co dobre szybko się kończy ;) Co do czasu trwania to około 5-6 dni... :] I tak jest do tej pory, z tym że teraz robię inny numer, bo biorę dwa opakowania bez przewy, potem 7 dni na okres, potem znowu 2 opakowania. Lekarz powiedział, że tak można to tak robię :) To od razu jak już jesteśmy przy wymienianiu poglądów. Tym razem chodzi o seks. Po pigułkach podobno miała mi spaść ochota na seks, nawet do zera, co się nie stało zupełnie, bo z moimi potrzebami wszystko ok ;) natomiast co mnie niepokoi, to zauważyłam, że mam straszne problemy z nawilżeniem podczas stosunku... :] Potrzebuję sporo czasu i sporego zaangażowania partnera, choć wcześniej zanim do czegokolwiek doszło ja już byłam \"gotowa\"... teraz klapa :] do tego szybko znowu robię się sucha :( aż przez pewniem czas zastanawiałam się, czy nie zrezygnować z pigułek, bo seks stał się średnio przyjemny przez ten mały szczegół.... Też tak masz? czy to ja mam takiego pecha to dziwnych reakcji organizmu na pigułki?

Gość ojeeeeeejeje
ale ja jestem po 2 opakowaniach tab i mam normalny okres i bolacy....i we wszystkie dni przyjmowalam tab regularnie. czy to moze oznaczac ze tab nie dzialaja na mnie i nie sa skuteczne?????

Gość ojeeeeeejeje
KRO!!!! a mowilas lekarzowi ze podczas brania tab masz normalny okres?????i co on na to??? bo ja tez po 1 opakowaniu to okresu prawie zero tez wkladki nosilam a po 2 juz opakowaniu to brzuch bolal musialam brac tab przeciwbolowe i dosc obfity.....czy to moze oznaczac ze tab nie dzialaja????

hihihih :) nie panikuj :) to, że u mnie ten pierwszy okres był jaki był to mógł być też wpływ stresu, bo oczywiście panikowałam, że napewno pigułki nie działały i jestem w ciąży ;-)

Gość ojeeeeeeeeeejeje
no ja mam normalny bolacy okres podczas 7 dniowej przerwy,a mam zamiar teraz kochac sie z chlopakiem....ale tak sie wystraszylam ze juz sama nie wiem co myslec:-(

jeśli się boisz to użyjcie prezerwatywy, ale w takim razie nie widzę sensu brania pigułek, trzeba się do nich przekonać, bo co to za przyjemność, jeśli masz się stresować... Powiem Ci, że ja zaczęłam prać pigułki, bo prezerwatywa zawiodła, ot zsunęła się :] Dlatego uznałam, że pigułki dadzą mi większą pewność i na chwilę obecną nie zmieniłabym ich na nic innego

Gość ojeeeeeeeeejeje
ja mam do nich zaufanie, tylko ta dziewczyna wyzej napisala ze jak ma sie normalny okres podczas brania tab to znaczy ze one nie dzialaja. wiec sie pytam Ciebie? czy rzeczywiscie moga nie dzialac na mnie? raczej nie mam jakichs skutkow ubocznych , a ze mam obfity i bolacy okres to myslalam ze nie maa to zadnego wplywu a moze????doradz

Gość ndw
Powiem Ci, ze nie rozumiem oburzenia co niektorych jako odpowiedz na Twoje pytanie. Ja zawsze czulam to o czym Ty opisujesz. Teraz mam przerwe i zobaczymy jak bedzie potem;)) A co do bolesnego krwawienia , przez pierwsze 2 miesiace tez mialam tak jak Ty, potem sie unormowalo:))

Gość ojeeeeeeeeejeje
NDW .............no ja wlasnie jestem po 2 opakowaniu a jaka bedzie miesiaczka po 3 opakowaniu to nie wiem ale wiem ze chcialabym sie kochac jeszcze przed nia z chlopakiem , myslicie ze nie mam sie czego obawiac?