Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiatuszek22

Czy to są ojawy ciąży? Pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość Kwiatuszek22

Mam 22 lata. Przez ostatni miesiąc kochałam się z moim mężczyzną regularnie (nawet 2-3 razy dziennie). Dostałam okres ale w ostatnim dniu miesiączki zauważyłam zmianę koloru warg sromowych (są jaśniejsze niż zwykle i są nabrzmiałe a zwłaszcza zewnętrzne(opuchnięte?). Mam podwyższoną temperature od 36,7 - 37,7 stopni. Uczucie ciężkości w piersiach ale nie bolą mnie. Mam bóle pochwy i podbrzusza. Nie mogę zrobić siku do końca, i odczuwam ból przy oddawaniu moczu. Mam zaparcia. Jestem cały czas osłabiona i mnie mdli. Zapach pochwy jest inny niż zwykle i są samoistne skurcze mięśni pochwy. To chyba wszystkie objawy jakie zaobserwowałam. Tak jest dopiero od dwóch albo trzech dni. Pomóżcie proszę. To mogą być objawy ciąży?

Gość jakies zakazenie
nie ciąza

Gość to nie są objawy
ciąży. To są objawy choroby. Idź do ginekologa koniecznie.

Gość Kwiatuszek22
Wyczytałam że takie objawy mogą wystąpić. Napewno mdłości, zaparcia, uczucie słabości, podwyższona temperatura ciała, opuchnięte wargi sromowe. Tak wypowiadali się lekarze na innych stronach internetowych

Gość a zabezpieczenie mialas
twoj chlopak cos ma, albo to moze byc endometrioza niektore choroby pozno sie ujawniaja napewno potrzebny bedzie lekarz

Opuchniete wargi,niemozliwosc zrobienia siku do konca? Idz do ginekologa bo to moze byc jakies zapalenie. Na ciaze to nie wyglada.

Gość Kwiatuszek22
oczywiście ze kochałam się bez zabezpieczenia

Gość annii
a dlaczego nie zrobisz po prostu testu??????

Gość tak będzie najlepiej
może zrób poprostu test ciążowy? jeśli jesteś po miesiączce to na pewno wyjdzie.

Gość Kwiatuszek22
Test robiłam ale to było jakieś ponad 2 tygodnie temu

Na prawde kwiatuszku nie zyczylabym ci tego,ale mysle,ze sie czyms zarazilas od swojego chlopaka albo jakies zapalenie w wyniku otarcia czy cos...A jakies uplawy masz? Problemy z oddawaniem moczu swiadcza o zapaleniu. Idz koniecznie do lekarza!!! Twoj chlopak tez powinien

to zrób jeszcze jeden, na pewo nie zaszkodzi a rozwieje lub potwierdzi Twoje obawy. Ja bym nie polegała na tutejszych komentarzach, nie w takiej sprawie.

Gość Kwiatuszek22
W sumie nie mam cały czas problemów z oddawaniem moczu. Upławów nie mam

Mnie to wygląda na tzw. \"chorobę miodowego miesiąca\" :P Najprawdopodobniej masz bakteryjną infekcję dróg moczowych :o Jeśli mocz masz mętny i o innym niż zwykle zapachu, to mogę na 99% powiedzieć, że to właśnie to... Idź do lekarza, a przepisze Ci tableteczki odpowiednie i po sprawie :) Prawdopodobnie Furaginum (czy jakos tak) + wit. C (bo to pierwsze ją wypłukuje z organizmu) i po sprawie :) Też czasem to przechodze :o ...jakos tak niektorych sie łatwiej łąpie to ustrojstwo W przyszłości pamietaj żeby po stosunku sie wysikać (wypłukuje te okropne bakterie) i podmyc :D

Gość oby to nie byla
ciąża jestescie oboje pewnie młodzi ,trzeba się zabezpieczać dobry partner powinien pamiętac o tym .Moj kupuje prezerwatywy czasami ja ,teraz młodzi ludzie żyją chwilą i może być różnie przecież napewno mieliście oboje wczesniej partnerów niech on też się zbada.

Gość Kwiatuszek22
Zawsze po stosunku brałam przysznic. A od narzeczonego nie mogłam się nic zarazić. Przynajmniej tak przypuszczam

Gość annii
powtórz test i wszystko będzie jasne. A wizyta u lekarza cie nie minie tak czy siak.

Gość Kwiatuszek22
Właśnie o to chodzi że ja chce być w ciąży z moim mężczyzną. Specjalnie kochaliśmy się bez zabezpieczenia

Jak Cie piecze przy sikaniu to znaczy, że coś z cewką nie tak :P Nie wiem skąd Ci ta ciąża do głowy przyszła :)

Gość Kwiatuszek22
A mocz mam normalny, nie ma żadnych zmian

LOONIA - a co Ty specjalistka? każda kobieta inaczej reaguje na pewne zmiany w organiźmie. Ja na początku ciąży też miałam trudności z oddawaniem moczu, a to dlatego, że mam małą i nisko osadzoną macicę. KWIATUSZEK - życzę powodzenia, ZRÓB TEN TEST i idź do lekarza.

tak czy siak lekarz wszystko wyjasni A tym czasem proponuje duzo wody mineralnej pic powinno nieco ulzyc

Gość Kwiatuszek22
Zrobie ten test. Jednakże nikt tutaj nie jest specjalistą. Tak jak mówili lekarze ginekolodzy na stronkach medycznych to objawy się zgadzają mniej więcej. Piszą że takie objawy są we wczesnym stadium (2-8 tydzień). Tylko chciałam się dowiedzieć od Was czy tak miałyście zeby to potwierdzić

przy tych objawach co napisala to pasuje jak ulał :P bol brzuch, nudnosci, pieczenie, podwyzszona temperatura... skoro pisze, ze miala okres normalnie to raczej bardziej mozna podejrzewac te bakterie niz ciaze :P

Gość Kwiatuszek22
Nadal kobity nie wiecie że podczas ciąży normalnie można mieć okres? I to nawet do czwartego miesiąca

bo wiecie, jesli bardzo chce sie miec dziecko, to kazdy objaw pasuje do ciązy... nie ma po co sie nakrecac :o

Gość ciaza w takim wieku
oboje z narzeczonym macie po 22 lata ?-wlasciwie to jeszcze sami jestescie dziecmi !

Gość Kwiatuszek22
No aż tak bardzo to nie chcemy mieć dziecka ale jak by było to cieszylibyśmy się.

Gość ciaza w takim wieku
a moze to urojona ciaza?