Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalina z Lublina

POLECAM SUPER FOTOGRAFA

Polecane posty

Gość mlodaaga
Oferuję kompleksowe usługi w zakresie fotografii: -ślubnej, -reportażowej, -plenerowej, -komunii i chrztu, -innych imprez okolicznościowych Oferta obejmuje również fotografię dzieci, portret oraz indywidualne sesje plenerowe. Jestem otwarta na wszelkie Państwa sugestie. Postaram się dostosować swoją ofertę do ewentualnych życzeń i wymagań. Częstochowa i okolice www.foto-syc.pl tel.660-598-509

Gość Modliszkaa
Pani Agnieszko czy wystawia Pani rachunek uproszczony lub VAT za wykonane usługi?

Gość skarbówka
Pani Agnieszka Syc nie jest zarejestrowana w Sadowym Rejestrze, więć z faktury/rachunku nici...

Gość dziewczę
piękne fotografie Pana Cezarego, nic ująć nic dodać...

Gość dziewczę
dodam, miejsca na Starym Mieście w Lublinie są przepięknie pokazane w fotografii ślubnej.

Gość a mnie urzekają...
...fotografie państwa Iwaszko z Krakowa: http://www.iwaszko.com.pl/ Ale każdy lubi co innego... ;)

Gość Sama jestem zdziwiona
Oj ale te zdjęcia http://www.iwaszko.com.pl/ są takie zimne i wynaturzone. Czy taka jest rzeczywistość jak na tych zdjęciach...?? Jeśli by to tak miało wyglądać to ja nie chcę ślubu, wesela i zdjęć. Swego czasu gdzieś na stronie widziałam zdjęcia młodej pary na wysypisku śmieci i też te zdjęcia się innym podobały. No cóż internet robi cuda i wodogłowie. Zdjęcia na szynach, walizki, mosty, łódki, obdrapane mury, snopki siana itp to już dzisiaj kiczowaty standard który wieś wnosi do miasta.

Niestety mamy tak zwany zalew niedzielnych pstrykaczy, nie wystarczy dochrapać sie lusrzanki, trzeba miec wizje i wyczucie, zdjecia w w tle odrapanych kamienic, wołaja o pomste do nieba... ja uwielbiam Kalinę jest jedna z najlepszych fotografow slubnych w Polsce http://www.kalina-studio.com/ polecam blog i słowo daje ze nie jestem Nią, i pisze ten post jako osoba ktora bardzo ceni jej zdjecia Pozdrawiam

Gość znajomy z innego tematu
Co do niedzielnych pstrykaczy to się z tobą zgadzam, ale wielu niby profesjonalnych fotografów szpanuje np. Canonem 5D a nie umie posługiwać się lampą błyskową przy wybarwianiu zdjęć. Lepiej dorobić teorie jak to robią niektórzy amatorzy że teraz zdjęcia robi się bez lampy bo czułości w nowoczesnych aparatach na to pozwalają. Tylko ze zazwyczaj tymi aparatami z najwyższej półki nikt się nie posługuje i dorabia się teorie do tych typowo amatorskich modeli. Mało kto z tych zawodowych fotografów wie co to jest temperatura światła i lepiej stwierdzać ze aparat nie ma szumów i lampa błyskowa nie jest potrzebna. Co do Kaliny to zdjęcia są przeciętne ale za to gratuluje jej reklamy i marketingu. Kalina robi tzw zdjęcia modne a moda ma to do siebie ze jednak mija i się zmienia. Ciekawostką jest że Kalina umie się tak dwoić, troić…. itp. aby wszystkim chętnym parom zrobić zdjęcia. Marketing i reklama to dźwignia handlu, i jak ktoś na zdjęciach się nie zna to reklama go nauczy. Ci co mają naprawdę sporo zleceń bo ich zdjęcia się podobają wcale nie musza się reklamować i kupować usługi firm konsultingowych które szaleją na forach internetowych.

primo - skoro jestes taki przekonany do lamp trzaskaj foty, z błyskiem, wypisujesz jakies bzdury, nie chce mi sie juz o tym gadac, nie mam ochoty na wycieczki personalne. generalnie to masz chyba jakis problem z samooceną bo za wszelką cene chcesz mi udowodnic jaki z Ciebie superspecccc, nie kupuje tego A co fo Kaliny to wybacz ale nie sądze zeby za to ze ma dobry marketing była laureatką nagród za fotoslubne na WPJA. jest przecietna powiadasz mhmmm gratuluję gustu ...

Gość Kolega blisko twojego fachu
basbass ale leje Ci się woda........ A jeszcze jedno kolego. Czy Kalina to firma czy tez jedna osoba? Bo jak jedna to chyba klonowana aby zrobić zdjęcia wszystkim chętnym parom. Pojawiłeś się na czaro z pierwszym wpisem o fotografii ślubnej. W zasadzie to nawet uczciwe ale czy tak do końca uczciwe? Ja akurat nie robię zdjęć na ślubach bo to nie moje klimaty choć i ta fotografie szanuję. Mam jednak sporo znajomych po świecie którzy dodatkowo zajmują się robieniem zdjęć na ślubach. Traktują to jako chałtura. Kolego dam Ci radę i weź sobie ją do serca. Lampą robi się tak zdjęcia aby tego nie było widać-to pierwsze. Drugie to lampą doświetlasz i wrzucasz kolory tam gdzie ty tego chcesz a nie szukasz miejsc gdzie jest na tyle miękkiego światła aby móc wejść na czułości i przy punktowym w BKT zrobić dobre zdjęcia. Bez lampy to na 1000 zdjęć możne z trudnością wybierzesz dobrej jakości 50 zdjęć. z lampą przy umiejętnym jej stosowaniu wybierzesz 900 zdjęć.

basbass.podzielam Twoje zdanie:)nie ma co sie stresowac,nikomu tu nie przepowiesz,wiedza swoje niestety...

Kolega blisko twojego fachu...nie wiem skad w Tobie tyle jadu,ale zapewniam Cie,ze Pani Kalina robi zdjecia osobiscie.czasem zabiera ze soba pomocnika.uwaga cytuje Twoje slowa " Kalina robi tzw zdjęcia modne a moda ma to do siebie ze jednak mija i się zmienia."zdjecia modne?hmm..gdyby byly takie modne to co drugi fotograf by takie robil.moim zdaniem "modne" to jest teraz 1000zdjec na plycie dvd bez jakiejkolwiek obrobki za 1000zl,bo przecietna para mloda na to stawia.nie na jakosc tylko ilosc!!!Nie sadze,aby Pani Kalina reklamowala sie tak jak piszesz.Ja dowiedzialam sie i pierwszy raz zobaczylam jej zdjecia na forum nikona,i nie ma sobie rownych.Zdjecia sa unikatowe i niesmowicie oddaja emocje jakie panuja w tak waznym dniu jak slub.Mniej zawisci kolego!pozdrawiam

Gość 5D
piszesz o umiejętnym używaniu lampy w 5D, mam odmienne zdanie po co Ci lampa mając 5D Mark II i szkiełka o jasności 1.2 i 1.4 przy czułości 6400 na sRAW1 jestem w stanie wykonać ujęcia nad jeziorem na mokro przy pełni księżyca i to zręki przy parametrach: focal 85mm; f 1.4; t 1/80; iso 6400, - lampy 2x580 exII sprzedałem :))

Gość AnkaStr
Zgadzam się z tym, że większość popularnych fotografów ślubnych to wieloosobowe kombinaty, i tak naprawdę podpisując umowę nie mamy pewności kto zjawi się z aparatem w dniu naszego ślubu. Na moim ślubie zdjęcia robił mój serdeczny kolega, dla którego robienie zdjęć jest pasją a nie sposobem na utrzymanie rodziny. Polecam obejrzenie moich ślubnych zdjęć na stronie www.dobryfotograf.szczecin.pl

Gość Piszesz bez pojęcia
Kolego 5D nowy Canon 5DII ma o wiele większe szumy niż 5DI tak że nie pier........ głupot o pracy na wysokich czułościach i to jeszcze w sRAW. Lampa w wielu wypadkach przy umiejętnym jej stosowaniu da ładne wybarwienie i pozbycie się oczodołów co jest nagminnie spotykane przy zdjęciach z kościoła. Ja jeśli robię plener i mam do pomocy wolną osobę używam ekranu odbijającego (blenda) ale w kościele wspomagam zdjęcia lampą błyskową. Wyjątkiem są tylko bardzo jasne kościoły ale tych jest bardzo mało.