Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalina z Lublina

POLECAM SUPER FOTOGRAFA

Polecane posty

Gość ktosik11
do zboczonej, juz ci tlumacze czemu ktos nadal uzywa e1. kupujac aparat cyfrowy (lustrzanke) wchodzisz w caly system tego producenta czyli inwestujesz w lampy blyskowe, w obiektywy. koszt tych dodatkowych inwestycji czesto przekracza kilku-kilkunastokrotnie cene samego aparatu !!! wiec odpowiedz jest prosta. nikt nie zmienia calego systemu foto co rok czy dwa. jesli ktos wchodzi w dany system to juz na dlugie lata. to jest odpowiedz. co do matryc E1. masz szczescie ze nie wypowiadasz tych slow na jakims forum fotograficznym bo bys juz nie miala tam zycia. prawda jest taka ze matryca z e1 to juz przezytek. przyklad. zrob swoim e1 zdjecie na iso 800-1600 i co ??? nie do uzytku prawda? wiedz ze na rownie starym canonie d300 iso 1600 jest jak najbardziej akceptowalne to pomysl co moga nowe matryce canona. nie wiem co mialas za publikacje ale jakos nie przemawia to do mnie. co z tego. dodam jeszcze ze tak zachwalana przez ciebie matryca juz nie jest uzywana w e300, e500, e330 natomiast matryce canona sa wciaz udoskonalane. odnosnie tego ze cyfra potrzebuje wiecej swiatla.. znow klania sie E1 ktory wlasnie ze wzgledu najmniejszej matrycy potrzebuje najwiecej swiatla aby lepiej oddzielic wlasciwy obraz od zaklocen matrycy!!! pelnoklatkowe cyfrowki maja takie same zapotrzebowanie na swiatlo jak lustrzanki kliszowe czy nawet aparaty cyfrowe malpki. norma ISO jest jednakowa dla wszystkich i nie ma takiej sytuacji ze w jednym aparacie iso 100 daje wiecej swiatla a w innym mniej, niestety nie do konca sie znasz a wypowiadasz. nie rozumiem co z ta powtarzalnoscia ?? chcesz mi powiedziec ze e1 robi powtarzalne zdjecia tej samej sceny a inne aparaty nie ??? zartujesz prawda ? no tyle na teraz

Gość Nowy Meksyk
Pani Ktosik zdaje się że ma pani dobry słuch i słyszała że coś gdzieś dzwoni ale nie do końca wie z jakiego to miejsca dzwoni… Naczytała się Pani jakiś poezji i teraz przerabia je Pani do własnych potrzeb. Zboczona jednak ma większy zasób wiedzy i prawdopodobnie czyta lepszą od Pani literaturę. Do tego coś mi się wydaje że nie jest jakimś tam amatorem a osobą z niezłym bagażem doświadczenia. Co do forum to najlepszy opisywany na forum jest aparat jaki się samemu posiada i żadne forum nie da Pani odpowiedzi jaki system jest lepszy a jaki gorszy. Ale jeśli już Pani tak obstaje przy forum to jedno z Amerykańskich forum poświęconych fotografii właśnie E1 uznało za jedną z najlepszych konstrukcji. Jeśli ktoś nie zna zasad fotografowania i nie umie operować światłem to i na 200 Asa będzie miał szumy. Co do oświetlenia matrycy to niech pani weźmie sobie lusterko narysuje co 3 mm flamastrem kreski grubości 4 mm i światło odbite od lusterka rzuci na ekran. Tak właśnie zbudowana jest matryca Canona Nikona. Olympus ma matryce scaloną o jednorodnej powierzchni przez co równo rozkłada światło. Dodajmy ze do matrycy olympusa została opracowana cała gama specjalnych obiektywów z którymi jedynie mogą rywalizować L-ki Canona. Teraz w tym kierunku idzie rozwój matrycy aparatu cyfrowego. Następnym krokiem mają być warstwy takie jak na negatywie. Co do cyfry to każdy amator będzie się o niej wypowiadał w superlatywach ale nie osoba pracująca zawodowo. Cyfra jak na razie jest przydatna w prasie i niektórych zdjęciach reklamowych które najczęściej też idą do kolorowych magazynów dla kobiet. Ostatnio narobiło się od cholery przemądrzałych fotografów ślubnych którzy pokupowali sobie cyfrówki i po roku stali się profesjonalistami krytykując wszystkich i wszystko. Tylko Polaczki potrafią tak postępować i niszczyć to co maja najcenniejszego czyli olbrzymia wiedzę o fotografii negatywowej. W Stanach i Kanadzie we wszystkich agencjach reklamowych pracują Polacy, Rosjanie, Czesi ze względu na opanowany perfekcyjnie warsztat fotografii analogowej.

Gość Nowy Meksyk
Niech Pani zamocuje swój aparat na statywie i w odstępach kilku sekund zrobi 10 jednakowych zdjęć. Idę o zakład że przynajmniej 4 będą inaczej naświetlone. To właśnie jest powtarzalność. Albo niech Pani ustawi swojego ukochanego pod słońce a w tylnym planie będzie woda marszczona przez delikatny wiatr. Życzę powodzenia aby to zdjęcie się pani udało i nie wychodziła na załamaniu wody pikselizacja. Próbowałem zrobić takie zdjęcie eosem 5D z pełnowymiarową matrycą z optyką L stało ogniskową i też mi się to nie udało. Koledzy którzy w kraju chałturzą na zdjęciach ślubnych opowiadali mi jak dobierają plan zdjęciowy pod cyfrę aby fotki wyszły należycie. Amatora który ma ambicje fotografa profesjonalnego poznaje się po sprzęcie cyfrowym a wyjadacza z doświadczeniem po analogowej jakości zdjęć która czasami powala urodą na kolana. Z poważaniem Kevin

Gość FotoGern
Kevin tutaj na temat fotografii cyfrowej z nikim nie porozmawiasz. Cyfrowi profesjonalni amatorzy zazwyczaj nie wiedzą, co to jest temperatura światła i jak ją wykorzystać do ładnych zdjęć. Patrząc po stronach fotografów i jakości zamieszczonych tam zdjęć jest tylko kilka osób, o których można powiedzieć, że pracując na cyfrowych aparatach naprawdę są profesjonalistami. Ale niestety jest to znikomy procent fotografów. Jakość internetowych galerii i zamieszczonych tam zdjęć jest żenująco niska. Młodzi ludzie, którzy biorą ślub nie maja odniesienia do tradycyjnej fotografii i dlatego daje się im wciskać tą cyfrową szmirę. W Polsce chodzi już takie powiedzenie:,,Dobra wartościowa fotografia negatywowa została zabita przez nadal nie dopracowaną, rozwijającą się fotografię cyfrową”

Gość FotoGern
Super że została przywołana stonką fotokrystyny. O tym czy są ładne nie będę pisał, bo każdemu, co innego się podoba. Zdjęcia są pod względem technicznym wykonane perfekcyjnie. Technika wykonania zdjęć analogowa w połączeniu z kopiowaniem na cyfrowym labie. Strona mi się bardzo podoba. Wydaje mniee się że podczas sesji plenerowej można dobrze się wybawić z fotografem.

Gość FotoGern
Ami27 Pamiętać też trzeba, że zdjęcia zależą od młodej pary, od ich urody, medialności obycia z obiektywem. Przeglądając strony fotografów nigdzie nie widziałem zdjęć pary młodej z nadwagą kilogramów, pana młodego wzroście 185 a panny młodej 160. Wszystkie pary skaczą, śmieją się prawie do łez. Buzie pary młodej uśmiechnięte od ucha do ucha. Faceci, którzy zazwyczaj nie lubią jak im robi się zdjęcia na zdjęciach umieszczonych na stronach wyglądają uśmiechnięci wyluzowani z uśmiechem jak u panny młodej od ucha do ucha. Zdjęcia są też mocno poprzebierane tak ze trudno poznać, co tak naprawdę fotograf może zaproponować młodej parze. Ami27 oglądając zdjęcia na stronach staraj się wczuć z narzeczonym w te zdjęcia, które oglądacie. Czy twój pan będzie taki na luzie?. Czy będzie uśmiechnięty? Jak ty reagujesz na widok obiektywu? Nigdy nie zadawaj pytań w stylu jak się wam te zdjęcia podobają.

Gość ktosik11
kurde skoro to taki super aparat to czemu do fotografowania np slubow uzywa sie o zgrozo drozszych canonow, nikonow a nie starego i taniego E1 ??? no slucham, niech ktos poda przyklad fotografa slubnego z E1. natomiast ci bardziej znani uzywaja wlasnie nikonow i canonow (np Grabek, Murray, Kalina studi i dziesiatki czy setki innych bardziej lub mniej znanych). mysle to wystarcza za wszystkie inne porownania. ja nie posiadam canona ani nikona wiec obie firmy mnie nie obchodza, pisze jak jest a nie jak bym chcial zeby bylo. Nowy Meksyk, chlopie piszesz o mojej niekompetencji a sam walisz jak dzieciak. kazdy nie zaslepiony dana marka wie ze w trudnych warunkach oswietleniowych a takim niewatpliwe jest kosciol wazne jest aby matryca jak najmniej wprowadzala wlasnych szumow a cala seria E produkuje ich najwiecej !!! bez wzgledu czy masz pixele na matrycy obok siebie czy tez odsuniete. o ile z canonem i z haha jego przestarzala matryca wejdziesz do ciemnego kosciola przestawisz iso na 800 wkrecisz jasny obiektyw to bardzo czesto da sie zrobic zdjecia bez uzycia lampy blyskowej. teraz sprobuj zrobic to samo z aparatami serii E :-). piszesz o calej gamie obiektywow do E. znowu bujda. aparaty E maja najbardziej uboga game obiektywow !!! a to ze opracowano obiektywy specjalnie dla nich to chyba nic dziwnego skoro kazdy inny obiektyw nie bedzie pasowal do tak pomniejszonej matrycy. smiem twierdzic ze powtarzalnosc zdjec jest taka sama na kazdym zaawansowanym aparacie. nie wiem skad takie przekonanie o braku powtarzalnosci wszystkich innych tylko nie E.

Gość FotoGern
Ktosiku Olympusem E1 zdaje się że robi zdjęcia Antonio Mari i pan Bujak z Krakowa. Wiem, że przez jakiś czas posługiwał się nim pan Rzepecki, ale zmienił go na Nikona, bo posiada sporo do niego obiektywów od analoga. Pewnie dla Ciebie to wszyscy są amatorzy. Piszesz o aparatach i ich zastosowaniu. Krytykujesz inne firmy. Widać, że tematyka zdjęć ślubnych nie jest Ci obca. Ciekawe, czym robisz zdjęcia nie posiadając ani Canona ani Nikona. Zostaje Olympus i typowo amatorska Minolta. A może przepisujesz wypowiedzi z jakiegoś forum internetowego. A może po prostu tu bałaganisz? Podaj przynajmniej jedną stronę internetową gdzie zdjęcia są wykonywane aparatem cyfrowym i nie widać słabej jakości zdjęć.

Gość ale nudy...
Ktosiku 11 a ja wiem kim jsteś ......🖐️🖐️:D:D ktosiku czy czasami nie pomyliłaś miejsc na ślubnych forach internetowych:-P????? Paappaattkkii 💤

ja robiłam plener w studio na pietrze bardzo fajny fotograf - profesjonalny i miły naprawde polecam nie sadzilam ze tak lacne zdjecia mogą wyjsc z nas www.studionapietrze.pl

Gość ktosik11
FotoGern, nawet nie wiesz jak czekalem na to pytanie. ano z polakow masz Grabka a z zachodnich Murraya. oboje robia na cyfrowych canonach. a jest jeszcze sporo innych znanych jak kalina studio, slowo honory itd itd. wszyscy jada na cyfrowkach i zaden nie uzywa e1. nikogo nie uwazam za amatora, nie oceniam innych i nie krytykuje firmy takiej czy innej. uwazam ze sporo wiem na temat foto i wyrazam swoje opinie i zdania na temat w ktorych czuje sie dobrze. co do aparatow to tak mam tez i minolte ktora w zasadzie niczym nie odstaje na plus czy minus od konkurencji oprocz perelki w postaci stabilizacji obrazu. uwazam ze bez wzgledu czy bedzie to canon, czy nikon czy wg ciebie amatorska minolta to i tak najwaznieszy bedzie dobry obiektyw o ile jakosci obiektywu nie psuje marna matryca. czyli reazumujac. seria E jest ok ale wtedy kiedy nie przekraczamy iso 400. w sytuacji kiedy jest potrzeba uzycia wiekszego np 800 - 1600 to seria E odpada, na palcu zostanie na pierwszym miejscu canon, potem nikon z minolta. ale nudy, jak wiesz kto ja jestem to czekam na info o tobie na maila lub gg. zreszta piszac "nie pomylilas" juz wiem ze myslisz o kims innym bom ja chlop nie baba.

Gość Niezadowolona
Ja wszystkich fotografów bym

do Niezdecydowanej A. Studioqk bez dwóch zdań robią świetne zdjęcia. Ilość ujeć, o których piszesz nie jest jakaś przerażajaco wielka, jak na długość imprezy i jest raczej atutem w takim momencie, a nie wadą. Znam przypadki, kiedy nie dość, że zdjęcia ktos zrobil fatalne, to jeszcze bylo ich tak niewiele, ze nie bylo z czego wybierac:/ Sama robię sporo zdjęć cyfrówką i wiem, że zrobić tyle ujęć, to żaden problem. Uważam, że to raczej na plus dla fotografa, że daje Młodej Parze tak obszerny zbiór fotek do wyboru. Studioqk wg mnie jest profesjonalne w każdym calu, poczynajac od podejscia do tematu, stosownego zachowania w kościele, po trafne ujęcia i pelne klimatu fotografie. Nie znam nikogo kto miałby do nich jakiekolwiek zarzuty. Także nie ma co się wahać Niezdecydowana:D do odważnych świat należy. www.studioqk.pl

Gość Pijar
veronigue7 super robisz reklamę dla studiogk. Jak na Poznaniankę to jest to dziwne zachowanie. Czy juz i w Poznaniu są firmy uprawiające pijar na forach internetowych promujących osoby swiadczące usługi ślubne? Z pijaru znane jest forum gimbla ale chyba i tu go mamy.

Gość Niezdecydowana A.
Dzieki Veronique za rade!No mnie sie tez te zdjecia podobaja.Ale tak tu na mnie wszyscy naskoczyli z ta iloscia ujec,ze juz zaczelam sie zastanawiac czy to nie bedzie tak wygladac,ze pojda mi nawet zdjecia do toalety robic...Ale masz racje-lepiej miec wiecej ujec i miec z czego wybierac.

Gość Oszukana młoda
Szczególnie piękne i w wielkiej ilości wyjdą ci fotki jak zlecisz to fotografowi robiącego aparacikiem cyfrowym. Zdjęć będziesz miała bez liku tak jak i ja. Kłopot zaczyna się, gdy okazuje się, że nie ma, co wybierać. Nie życzę ci takich przejść, jakie miałam z fotografem patałachem. Pięknie to ci panowie ogłaszający się w Internecie potrafią mówić, ale nic więcej. Co tu dużo mówić jestem wklukwiona. 😡😡😡😡😡😭😭

Gość ktosik11
Oszukana młoda, wiesz nie wszystkie fotografy z cyfrowka to patalachy. ty tak trafilas ale nie mozna generalizowac ze wszyscy. jesli mozesz to napisz kto ci tak spapral zdjecia ?

Pijar, nie wiem o co ci chodzi i po co te całe cyrki na forum. Skoro ktoś jest zadowolony z kogoś usług chyba ma prawo polecić go innym. Studioqk robiło zdjęcia mojej szwagierce i jesteśmy super zadowoleni. Każdy ma prawo do wypowiedzi tutaj, prawda? Z okazji wesela przegladałam wiele stron o tej tematyce i wiekszość była na podobnym poziomie. Wybraliśmy studioqk w sumie w drodze losowania, ale naprawde mile bylismy zaskoczeni jakoscia zdjec i podejsciem fotografów. nie ma co gadać. Kazdy ma prawo wyboru.

Gość Powiedz nam u kogo robilas
zdjecia,ze jesets az tak niezadowolona??

Gość Hhallooo
Pokaz nam u kogo robilas te zdjecia???

Gość Alllo24
Chcemy zobaczyc zdjęcia!!

Gość czerwcowa panienka
Wiecie a ja umówiłam się z trzema fotografami których strony w jakimś tam stopniu mi się podobały. Jeden z tych trzech fotografów całkowicie nas zszokował. Nie dojść że musieliśmy prawie godzinę oglądać wszystkie przez niego przyniesione albumy to jeszcze część miał jako fotografia cyfrowa i jako fotografia analogowa. Pierwszy raz mogliśmy tak namacalnie porównać te dwie metody robienia zdjęć. Wszyscy fotografowie namawiali nas na zdjęcia cyfrowe a ten powiedział abyśmy na podstawie jego portfolio sami sobie wybrali jakie chcemy zdjęcia. Wybraliśmy zdjęcia analogowe bo są prześliczne. Jednak różnica jakości to jest przepaść. Byliśmy tez na Targach Ślubnych i zdziwiło mnie to że fotografowie pokazywali tylko zdjęcia par młodych z plenerów a nikt nie miał zdjęć z kościoła. Czy to czasami nie jest jakaś ściema no bo zazwyczaj jak jest plener to jest i ślub.

Gość Aga B.
ANa jakiś dziwnych targach byłas, bo wszyscy fotografowie pokazuja sluby, wesela itd... Coś chyba nie tak...

Gość Wielbicielka z Gimbla
Czyżby tu się odezwała najlepsza i wszystko najlepiej wiedząca pani fotograf super najlepszego Forum Ślubnego Gimbla? :):) Teraz powinny się pojawić wszystkie osoby będące na pani fotograf usługach.:D;D Wtedy dopiero można zrobić drakę, sama pani sobie tutaj nie poradzi. Super ma pani swoją stroniczkę taką bardzo podobną do działania strony właścicieli Gimbli opartą na zasadzie grafiki zegara. Czy to tylko przypadek? A może to nie jest przypadek…?:-P Teraz dostanie mi się po uszach i pewnie będę się nazywała Marek M. Na koniec jeszcze jedno pytanko. Czy nadal kocha się pani bez wzajemności w panu Marku M???;)

Gość Aga B.
strona nie jest na zasadzie zegara, a migawki, Ośla Łąko.