Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Velvet_

Współżycie w ciąży

Polecane posty

Gość Velvet_

Witam,nie moglam znaleźć topików na ten temat,więc piszę.......... Jestem w 6 tygodniu ciązy :-D Należę do osób uwielbiających seks,niemal od niego uzależnionych (tak się smieje mój chłopak) i zastanawiam się,jak to jest ze współżyciem w czasie ciąży?? Moja pani ginekolog to dama około 50.tki (tak wygląda), miła, dobra,ale oschła i taka dostojna,że aż głupio mi ją o to pytać. poza tym,mieszkam w miasteczku liczącym ok. 10 tyś. mieszkańców,gdzie prawie każdy zna każdego,więc wolałabym uniknąć tego,że ona by to rozgłosiła w domu ---> na całe miasteczko,że jestem zboczona (!). zamierzam zmienić ginekologa,będzie się to wiązało z wyjazdami do miasta a na razie nie mogę z pewnych przyczyn tam pojechać ,więc jeszcze przez miesiąc będę chodzić do niej. dlatego pytam: czy częste współżycie jest zabronione? pewnie raz dziennie to za często?? i jakie pozycje są wskazane,a jakich unikać?? w których tygodniach/trymestrze jest najlepiej,kiedy ograniczyć lub całkiem przestać??? prosze,chyba mnie rozumiecie więc odpiszcie. dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość zatchniona
JEsli Co lekarz wyraźnie nie zabronił--nie miałas wczesniej poronień, szyjka macicy jest dobrej długości, nie masz torbieli i nie krwawisz z jakiegos powodu--to możesz.,

Gość bettany
Ja jestem w 20tc i sobie nie odmawiam:D Jeśli ciąża nie jest zagrożona i jest Ci wygodnie tzn w czasie seksu brzuch nie jest uciskany to mozesz robić co tylko zechcesz:D Co do pozycji to na razie brzuszek Ci nie przeszkadza. Z czasem będzie bardziej niewygodnie ale na pewnoo znajdziesz pozycję, w której będzie najlepiej:D

Gość można można...

Gość mada744
Witam. Ja nie mialam zadnych komplikacji i wspołzylam przez cala ciaze i bylo super bo w tym okresie sa najleprze doznania.No ale jak ktos naprawde nie moze,coz moze przy kolejnej ciazy bedzie inaczej.