Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 19tkaaaaa

tabletki 2 ciąża prawie potwierdzona przez gin???

Polecane posty

Gość nadija0000
dziewczyny diane nie jest lekiem antykoncepcyjnym!!!!!!!!! to lek hormonalny m.in na wypryski skorne itp. jeju niektorzy lekarze to konowaly, a pozniej sa poronienia biedne mamusie biedne dzieciatka:( dziewczyny nigdy diane!!!!!!!!!!!!!

qrde a ja nie mialam jeszcze robionego usg (jezeli mowicie o dopochwowym) i tez sie znowu zaczynam spinac bo znowu poszlismy na calosc :p :( ehhh ze tez w trakcie o tym nie pomyslalam :( a ty experience nie masz sie czym spinac - tabletki plus gumka to wedlug mnie dziwne ale 100% zabezpieczenie :)

a i mam jeszcze pytanie czy moze wiecie jak to jest jesli wystapi biegunka w 7 dniowej przerwie ? ona chyba nie ma wplywu na skutecznosc cio :o

Gość jolka22
w 7 dniowej przerwie biegunka nie ma wplywu bo przeciez nie przyjmujesz zadnych tabletek i nie co co sie nie wchlanac przy biegunce, ja powiem Ci szczerza ze zawsze w 7 dniowei przerwie jem byle co i z tego powodu mam rozwolnienia ale sie tak przeczyszczam troche he

Gość co wy macie z tą
dianą- przecież byłam u 2 ginów obaj twierdzą że diana to min. antykoncept, ostatnio lekarz rodzinny mnie pytał co biorę- jak jej powiedziałam to stwierdziła że ok- będąc w szpitalu usłyszałam to samo- że diana jest ok. a jedynym miejscem w którym przeczytałam że diana jest do dupy i absolutnie nie jest antykoncetptem to internet i pogaduszki małolat. (dwie znajome piguły też twierdzą że diana jest ok- więc nie wiem o co wam z nią chodzi??!) i kto wam poopowiadal że to tylko na trądzik?

do co wy macie z tą... my tu nie prowadzimy dyskusji na temat diany :o wiec nie wiem o co Ci chodzi... kazdy bierze to co chce, sama bralam kiedys diane ale ze wzgledow leczniczych. jolka pocieszylas mnie bo ja tez zazwyczaj w przerwie nie zwracam za bardzo uwagi na to co jem wiec zdaza sie ze hehe no wiesz :D

ale ogolnie to spinam sie znowu... ty masz dobrze bo Cie zbadal lekarz i wiesz ze wszystko ok a ja schizuje... :o boli mnie znowu ten lewy jajnik i nie wiem czemu :/

Gość co wy macie z tą
wiesz chodze sobie niekiedy po różnych topikach i czytam że dana to i tamto i feee, i wdepłam tu- wiem że nie dyskutujecie o dianie ale przeczytałam (od razu się przyznaje) początak i koniec, i właśnie na końcu nadija0000 pisze o dianie to co myśli, i tak mnie wzieło na pytanie o co kurcze właściwie chodzi? Wydaje mi sie bez sensu zakładać osobny topik- tu akurat wpadłam - więc tu pytam - mam nadzieje że aż tak bardzo nie przeszkadzam -jeśli tak to się od razu zmyje. I czekam tak na odp – o co kurcze chodzi??

ok w takim razie mimo, ze nie dyskutujemy tu o diane to wytlumacze Ci o co chodzi :) Diane 35 nie jest stricte pigułka anty, jest zarejstrowana jako lek na rozne dolegliwosci - min. na tradzik wlasnie, hirusytyzm, dolegliwosci miesiaczkowe itp. własnie z tego powodu jest tez refundowana w 50% (przynajmniej jak ja ja stosowalam to placilam ok 9 zł mimo ze cena wynosila 18 ;) ) stosowalam diane wlasnie ze wzgledu na cere, w innym przypadku moj ginekolog nie przepisalby mi tych tabletek (gdybym poszla po tabletki antykoncepcyjne) gdyz jest to lek ktorego tak jakby skutkiem ubocznym jest dzialanie anty. nie mozna go stosowac dluzej niz 6-8 miesiecy - to sa slowa mojego lekarza, nie wymyslilam sobie tego, mimo ze napewno znajdzie sie wiele kobiet ktore beda sadzic inaczej. pozdr ;)

acha - mimo, ze dzialanie antykoncepcyjne jest tym \"skutkiem ubocznym\" to lekarz powiedzial mi, ze jezeli diane jest zazywana tak jak nalezy to jej skutecznosc jest rowna skutecznosci normalnych tabletek anty:)

Gość jolka22
my tu o novynette gadamy oraz o skuteccznosci wszystkich tabletek

Gość jolka22
neni:nie martw sie ja bylam na usg i wszystko jest ok a dalej chce mi sie wymiotowac caly czas i brzuch mnie boli , piersi-poprostu to prolaktyna .tab dzialaja ale hormon z przysadki mozgowej robi swoje-Ty sie martwisz ze moze w ciazy jestes a prolaktyna juz dziala i juz Ci dolegliwoasci przychodza ze mdlosci itp-to wszystko jest w mozgu.ale tab dzialaja!!!!!!!!ja czulam typowqa owulacje-chcice w polowie tab , bole piersi , podbrzusza ,sluz-tak jakbym tab nie brala.a tab dzialaja macica"spi" to stres dziala i robi swoje

jolka ja wiem ale martwie sie bo biore krotko te tabletki (skonczylam dopiero 2 opakowanie) wiec nie ufam im jeszcze tak 100% bo to przychodzi u mnie z czasem :o a pozatym skoro nie kochasz sie do konca to nie masz sie czym martwic! ja niestety mam ...

Gość co wy macie z tą
no i dzięki- ja też mam problem z cerą i to spory (i tak na marginesie odkąd chodze do kosmetyczki(4miechy) i zażywam diane (2 miechy, jeszcze 1 góra 2 opakowania i przerzucam się na coś lżejszego:D) to mam spokój. a tak tylko pytałam bo jak mówiłam gdzieś że biore jako antykoncept na początek diane to mało mnie nie pogryziono z jednej strony, a z drugiej gadałam z niejednym lekarzem i pigułą i oni nie zgłaszali żadnych sprzeciwów, a wręcz odwrotnie. Dzięki za odp. i spadam już nie nudząc

Gość jolka22
jqak to nie -wtedy akurat kochlam sie do konca co takie schizy mialam i tez nie biore dlugo tab bo bylam w trakcie 3 opakowania wtedy. a wlasnie nie ufam tez do konca jeszcze tab wiec sobie wmawiam ze one moze nie dzialaja i odczuwam wlasnie owulacje.....to wszystko prolaktyna

do co wy macie ... no bo tak wlasnie jzu jest z ta diana ze jedni sadza tak, drudzy tak :) ja bylam w poodbnej sytuacji jak Ty i stosowalam diane ale tylko tyle ile bylo to konieczne. pozdrawiam :)

jolka ja juz biore ponad rok i wiem ze zaufanie do tabletek przychodzi z cczasem ;) tyle, ze to sa juz moje 3 a tamte stosowalam dosyc dlugo i nie spinalam sie a teraz po zmianie ma sie jednak troche rozkminek ze niby to pierwsze miesiace i trzeba uwazac a tu sie odrazu na calosc idzie a pozniej rozkminia ehhhh

Gość jolka22
kurcze co Wy z ta Diana !!!!!!!!!!nikt nie gada o dianie-jedna osoba wspomniala i to wszystko a topic jest o czyms innym!!!!!!!!!!!!!

Gość jolka22
ja uwazam ze nie trzeba uwazac w pierwsze mc. jak juz sie jest przy 2 opakowaniu to jest pelnie zabezpieczenie(a jest juz ono od 1 tab) tylko wlasnie my nie mamy zaufania do nich i wmawiamy sobie urojenia z tego te bole brzucha ,mdlosci itp

Gość załamana 19tkaaaaa
a ja coraz bardziej boję się jutra.... o 12.45 mam wizytę grrr trzymajcie za mnie kciuki

Gość jolka 22
do zalamana-odrazu daj znac jak Ci poszlo!!!!!!!!i dlaczego jak cos jestes w ciazy?-czy to wina tab czy organow i zlego wchlaniania ps.mam takie pytanko-grypka mnie chyba bierze...moge brac gripex bez zadnych schizow?czy oslabia novynette?

Gość załamana 19tkaaaaa
nie no bez schizów gripex nie osłabia novynette :)

Gość eyetyygww
up

Gość jolka22
do zalamana: trzymamy kciuki za Ciebie daj znac jak bylo-oraz zapytaj sie jak to mozliwe ze jest ewentualnie ciaza przy tabletkach......powodzenia

Gość załamana 19tkaaaaa
powiem krótko zwięzłowato... jetsem w ciąży co wy na to? już wszyscy wiedzą moi rodzice się ucieszyli a chłopaka tak średnio ale nie są źli. gin powiedział że tak już jest i tyle... tabletki nie na wszystkich działają i ja jestem taką osobą... a małe rozwolnienie też mogłobyć przyczyną... papapa

Gość jolka22
mqasakra!!!!!!!!!!!a co widac juz w macicy????jakie objawy masz???

Gość załamana 19tkaaaaa
objawy takie jak na początku pisałam... a na usg widać fasoleczkę jeszcze bardzo małą :) ale się cieszę :D

Gość jolka22
to gratulacje. a czemu nie zrobilas sobie czesniej testu ciazowego tylko czekalas do dzis?przeciez test juz 6 dniowa ciaze wykrywa