Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 19tkaaaaa

tabletki 2 ciąża prawie potwierdzona przez gin???

Polecane posty

Gratulacje! i sily zycze! A ja biore tabletki zeby w ciazy nie byc i mam nadzieje z e mi to sie uda.... Tylko tak mnie zastanawia bo wlasnie jestem przy polowie opakowania i mm taki sluz dziwny.... klejacy i ciagnacy sie bezbarwno-bialo-zoltowaty? łoo boze no i nie wiem moze infekcja jakas ale by swedzialo a moze owulacja ??? a moze co??? ni wiem....

Gość jolka22
do experience:no ja caly czas czuje jakby owulacje a biore novynette i pisalam juz o tym wyzej-tab dzialaja a to ze takie czujemy objawy to nasza psychika tak reaguje bo nie wierzymy do konca tab i mozg wytrzarza prolaktyne i sie schizujemy i przy tym czujemy objawy

Gość jolka22
ale wiecie co mnie dziwi!!!!!ze autorka topicu jest w drugiej ciaqzy przy braniu regularnie tabletek a pierwsze tab przeciez brala z bardza duza dawka hormonow wiec dziwna ta ciaza no i napisala ze robila test ciazowy a negatywnie wyszedl a przeciez test wykrywa juz 6 dniowa ciaze!!!!!napraqwde musiala miec pecha tab dzialaja 99.9% byla chyba tym 0,01%

Gość 19tkaaa
załamana 19 Gratuluje Ci.. a ja tez biore tabletki juz od ponad roku.. i ostatnio miałam schizy bo mogłoby dojsc do zapłodnienia.. antybiotyki .. i te sprawy.. byłam w szpitalu ale sadze ze to niemozliwe chociaz cały czas wymiotuje ostatnio nie jem prawie wcale .. a dzis to mi sie nawet sniło ze w ciazy jestem hehe ..

Gość jolka22
ja tez w szpitalu bylam i operacje mialam , pozniej zeba leczylam a bralam antybiotyki a biore novynette -bylam u gin i powiedzialaa ze macica "spi" ze nie ma jajeczkowania.i ze mam podwyzszona prolaktyne i dlatego wszystko odczuwam i mnie boli tak jakbym nie brala tab a nty

Gość 19tkaaa
ja biore te troszke słabsze.. starszej generacji. Zobaczymy za ponad 2 tyg ide do lekarza

Gość te starszej generacji są
właśnie silniejsze

Gość 19tkaaa
właśnie nie .. po pierwsze maja mniej hormonow niz te nowsze Yasmin itd

Gość załamana 19tkaaaaa
przy tej ciąży też robiłam test quick wiev czy jakoś tak i wyszedł negatywny :) ale to chyba jeszcze za wcześnie było

do załamana - a czy to ze bralas tabletki nie bedzie mialo wplywu na płód:> ktory to tydzien jesli mozna wiedziec?

Gość jolka22
ale test wykrywa juz 6 dniowa ciaze-a jak zrobilas go nawet dwa tygodnie po wspolzyciu to powinien wyjsc prawdziwy wynik

Gość tip top
ekstra naprawde!!!!!!! jestenm w szoku!!! dodatkowo to że miała krawaienie!! czyli biore tabsy nie jestem zabezpieczona a nawet to że dostane krwawienie miedzy jednym listkiem a drugim jeszcze niczeo nie wyjasnia!! pocieszam mnie fakt ze biore jakies 6 lat i nie wpadłam a robilam to kiedy mialam ochote!! plodna jestem bo mam syncia

Gość załamana 19tkaaaaa
tak mniej więcej 5 tydz lekarz sam dokładnie nie wie- fasolka za mała... później będziemy obliczać dokładniej :D

Gość ciekawy temat
ostrro co nie?

Gość o2
dla mnie jest to jedna wielka ŚCIEMA i PROWOKACJA

Gość nataliaaaaa
Nie wiem czy w to wierzyc :o

Gość dzolka_
dla mnie tez dziwne-i jeszcze 2 ciaze przy 2 roznych rodzajach tabletek. ale zauwazcie ze napisala autorka ze brala regularnie itp a potem po kilku stronach dopiero ze miala rozwolnienie raz i ze jej ciotka nie moze przyjmowac hormony i ze ona tez tak ma. dla mnie dziewczyny jest dziwne ze przez tyle brala tab i jak szla do gin to on sie nie skapnal ze tab na nia nie dzialaja?przeciez na usg odrazu widac ze po tab anty zmienia sie szyjka macicy i w ogole macica. no dziwne

Gość nie czytałam wszystkich postów
więć nie wiem, może się powtórzę. Diane i inne tabletki tego typu są lekami a nie antykoncepcją. Ich działaniem ubocznym jest brak owulacji a nie działaniem docelowym. A z tego powodu, że działanie uboczne nie zawsze występuje, tak że i zapobieganie ciązy tym sposobem jest marne.

Gość przerazona...
dziewczyny czy myslicie ze plemniki moga przejsc przez slipki kolesia... wiem troszke nie z tego tamatu ale widze ze na tym ktos jest..:)

Gość dzolka_
no ale przy novynette -jest w drugiej ciazy. a uwazasz ze Cilest sa dobre?????ja slyszalam ze te tab co maja powyzej0.030estrogenu to zatrzymuja w pelni owulacje a aCilest ma 0.035. a wlasnie takie jak novynette i inne z niska dawka gdzie estrogenu jest0.025 to ze zdarza sie ze moga nie utrzymac u wszystkich oulacji-nie wiem czy to prawda tak przeczytalam kiedys

Gość dzolka_
do PRZERAZONA- nie martw sie plemniki zeby zaplodnic musza byc gleboko w pochwie przeciez pomysl logicznie ze nawet jak jest czlonek w pochwie to podczas ytrysku plemniki sa wyrzucane jeszcze dalej zeby do szyjki macicy szybko mogly dojsc.a nie dosc ze przez slipki trudno im sie przebic to jeszcze same by musialy znalezc wejscie do pochwy i tam wejsc i tak dalego zajsc. nie masz sie co martwic, a jezeli tak sie obawiasz to niech on nie kladzie sie na Ciebie"mokry" ale nie masz sie co martwic, badz spokojna

Gość przerazona...
wlasnie chodzi o to ze to bylo tak jakos dziwnie ajkby w sumie seks ale on nie byl do konca nagi...ale dziekuje uspokoilas mnie bo ktos powiedzial mi ze napewno jestm w ciazy bo plemnki moga zrobic wszystko...i to mnie wtedy zaniepokoilo..:)

Gość dzolka_
jak ja nie bralam jeszcze tab anty a uprawialam peting to tez straqsznie balam sie - bo mialam juz schizy ze on dotknal swego mokrego czlonka a potem mi palec wlozyl czy cos itp. ale on co kladl sie na Ciebie tylko? bo wiesz jakby on dotykal swoich mokrych slipkow i pozniej te palce by Ci wkladal do pochwy to moze byc niebezpieczenstwo

Gość przerazona...
nie wkladal palcow tylko wlasnie kladl sie na mnie...

Gość Słoneeeeeeeczko
przerazona...=> witaj w klubie osob strutych przez forum:/ Do stopnia którego nie czytałam tych wypowiedzi i sama nie zaczęlam tu pisac, było ok...petting zero schizów, bo przeciez zeby zajść w ciąże musi byc stosunek...:) a tu masz...wchodze, czytam, zaczynam sie bac i mam tak teraz:/ jutro lub pojutrze mam dostac okres i sie poprostu boje:( a podświadomie wiem, ze nie mam powodoów do strachu:/ Wiec obie powinnysmy sie nie bac :) Pozdrawiam Cie mocno:)

Gość przerazona...
obys miala rcje bo jedni mi mowia ze nie mam powodu do obaw a inni TAK JETES W CIAZY...poprostu chce wierzyc tym ktorzy mowia ze nie jestem... TEZ CIE SERDECZNIE POZDRAWIAM i bedzie wszystko dobrze..;)

Gość walnijcie się w łeb
co za bzdurska na tym forum

Gość eeeeeeeee
mam pytanie...właśnie koncze drugie opakowanie yasmin,a wczesniej przez 2-3miesiace brałam harmonet,ale zapragnęłam zostac matką i zastanawiam się czy to dobry moment czy branie tabletek ma jakis wplyw na ewentualny płód czy też lepiej sie wstrzymac?...poza tym moje życie do tej pory było różne nie ograniczałam sie praktycznie w niczym(imprezy itd)czy mogę nagle z dnia na dzień rzucic wszystkie używki i tabl.anty..i poprostu zajsc w ciążę czy to bezpieczne?proszę odpiszcie!

Gość Ziki
po odstawieniu tabsów należy poczekać z 3miechy aż organizm wroci do normy

lekarze mówią że lepiej poczekać kilka cykil. ale fakt jest taki :moja ciotka po 14 latach (!!!) brania tabsów postanowiła mieć dzidzię w wieku 36 lat! zaszła w 1 cyklu bez tabsów, teraz jest w 5 miesiącu ciąży. wszystko bardzo dobrze się układa, ciąża książkowa. więc reguły nie ma. powodzenia w staraniach!!!