Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Być Kobietą Być KobietąKobietą

Młode mężatki - jaki rodzaj antykoncepcji stosujecie???

Polecane posty

Gość Być Kobietą Być KobietąKobietą

Witam! WIem, że jest na tym forum jest dział antykoncepcja, ale postanowiłam napisać tutaj, jako, że kieruję moje pytanie do młodych mężatek. Pytam, ponieważ sama niedawno wyszłam za mąż i zastanawiam się nad najrozsądniejszą metodą na dłuższą metę. Pytam męzatki, ponieważ przynajmniej u mnie inne spojrzenie na zabezpieczenia miałam w narzeczeństwie, chodzi pzrede wszystkim o swoistą nieregularność stosunków w narzeczeństwie i regularność w małżeństwie. Jako, że niezabardzo chciałabym faszerować się hormonami, zastanawiam się nad urządzeniami takimi jak PERSONA, BIOSELF lub LADY COMP. Co sądzicie o tej meodzie?? Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji:)

Gość no ja jestem inna
bo planuje metody naturalne, ktore zreszta swietnie sie sprawdzaja jak do tej pory :D

A my nie bardzo uważamy a metody naturalne traktujemy jak rosyjską ruletkę. Chcemy dziecka (nawet dwóch) może nie teraz ale jak zajdę w ciążę to będziemy bardzo szczęśliwi - nawet jak by miało to nastąpić teraz. Przecież dlatego wzięliśmy ślub, żeby założyć rodzinę w niedalekiej przyszłości :D

Gość hueh
\"watykańska ruletka\" takie okreslenie widziałam gdzieś na forum dla metod natiralnych :D

Witam:) Przyznam, że chyba mam nieco podobne podejście do a_guuu, chociaż w tej chwili dopiero rozpocznę pracę i nie chciałabym rozpoczynać przygody z pracą zawodową, zachodząc od razu w ciążę. Myślałam o tym, o czym napisała autorka i szczerze mówiąc zastanawiam się nad tym nadal. Nie chcę się truć tabletkami, tym bardziej, że chcielibyśmy mieć dzieci, mój mąż marzy o bliźniętach i nie widzę konieczności manewrowania hormonami. Szczerze mówiąc zastanawiałam się nad tymi \"maszynkami\" i posługiwaniem się nimi, łącząc ich urzystkowanie np z prezerwatywą w dni \"niedozwolone\". Metody naturalne myślę, że są bardzo ryzykowne, tym bardziej, że ja jestem \"przeziębiaczem\" i myślę, że mierzenie temp. nie jest u mnie miarodajne, tym bardziej jesienią i zimą, gdy co chwila coś mnie \"chwyta\". Może jeszcze jakaś pani napisze nam coś ciekawego??:) Pozdrawiam

Gość plastry evra

tez sie zastanawialam nad tym aspektem po slubie. Do tej pory zazywam tabletki antykon. (juz prawie 4 lata!) i po slubie rzucę je, bo dosyc juz tego trucia. A przerzucę sie zwyczajnie na gumki :) co ma byc to bedzie ;)

no ja tez nie chce sie hormonami faszerowac a baby jak bedzie to przeciez tylko szczescie chodz na razie wolelibysmy jeszcze chwile zaczekac-prezerwatywy sprawdzaly sie w narzeczenstwie to teraz tez nie bede sie martwic a jesli chodzi o tabletki to wlasnie moja kolezanka ktora je brala bardzo regularnie jest w ciazy i sie bardzo martwi o to czy dziecko bedzie zdrowe wiec ja je sobie odpuszcze pozdrawiam

Ja jestem w sumie mlodą mężatką:P i po urodzeniu dziecka i zaprzestaniu karmienia stosuje Yasmin

Hmmm, padło pytanie o Personę itd., są to specjalne urządzenia, do badania płodności. Persona działa na zasadzie odczytu stężenia hormonów w moczu na podstawie testera. W pierwszym miesiący robi się 16 testów, w następnych 8 i na tej podstawie \"maszynka\" ustala dni płodne i niepłodne. Chciałabym poznać opinie o tym. Pozdrawiam

Gość OlaS.
Hmm, a ile w przyblizeniu kosztują takie maszynki? I czy ich skuteczność zmniejsza się przy nieregularnych cyklach?

Każda z nich działa nieco inaczej. Lady Comp ma 99,3 skuteczności, więc świetnie, natomiast słyszałam, że jest piekielnie droga. Persona coś około 500 zl, a Bioself 350... Też się właśnie zastanawiam i nie wiem:)