Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede pisac

praca magisterska - szybkie pytanie

Polecane posty

Gość bede pisac

w jaki sposob pisaliscie prace chodzi mi o to czy kserowaliscie ksiazki czy pisaliscie z ksiazek w bibliotece czy tez wypozyczaliscie ksiazk do domu( ale ztym jest zwsze problem bo zwykle dostepne sa tylko w czytelni)?

Gość moja praca
byla z nauk scislych wiec nie bardzo ja mozna pisac z ksiazek... po polsku nic nie ma nowszego. jakies tam ksiazki wypozyczalem, jedna glowna skserowalem bo wiadomo jak to w bibliotece jest , 1 egzemplarz. a poza tym wiekszosc zrodel to artykuly angielskojezyczne z wydawnictw naukowych specjalistycznych jakichs

Gość snt
Ja osobiście kserowałam książki i potrzebne materiały bo w bibliotece to jakoś nie mogę się skupić. Z wyporzyczaniem jest gorzej, rzadko którą książkę albo czasopisma się da wyporzyczyć. W każdym razie życzę miłego pisania pracy:) Pozdrawiam

Gość bede pisac
powiedzcie bo nie wiem jak mam sie za to zabrac?

Gość bede pisac
a mozecie jeszcze powiedziec ile wam to zajelo czsu tak niej wiecej npaisanie calej pracy ?

Gość Najpierw...
zgramadź materiały na temat jaki bedziesz pisała. Temat pewnie już masz, więc zrób sobie koniecznie plan pracy magisterskiej, bo to jest niezbędne. Postaraj się porobić ksera z książek i czasopism, jakie są dostępne w Twojej bibliotece, a których nie mozna wypożyczyć, bo raczej sporo pracy będzie Ciebie kosztawało przepisywanie fragmentów. Pamietaj tylko abyś zawsze skserowała stronę tytułową, aby podać autora i źródło z którego tekst w Twojej pracy pochodzi. Popytaj tez wsród znajomych, byc może posiadaja w domu ksiązki czy inne materiały z interesującego Ciebie tematu.

Gość mam takei pytanie
a ile strona powinna liczyc praca magisterska tak okolo? ile minimum?

Gość Najpierw...
to powinien Ci powiedzieć promotor i zależne jest od tematu pracy. Zazwyczaj praca miewa około 60 stron.. ale nie jest to regułą.

moja miala 126 stron ze wszystkim. Duzo materialow dostalam od mojej wspanialej promotorki. Najpierw zatwierdzila plan pracy a poźniej oddawalam do sprawdzenia rozdzialami. Ksero robilam w bibliotece, czytelni itp. a później w domu czytalam i sklejelam w calosc.

Gość Najpierw...
Plecam Ci książkę autorstwa profesorów Miodka i Bocia "Jak pisac pracę magisterską". Tam znajdziesz wiele cennych wskazówek i pisanie stanie się prostsze.

Ja na dziennikarstwie takich prac na 50-60 strron juz tyle musialam napisac, ze magisterska chyba bedzie musiala byc na 100 :P

Gość Najpierw...
Majja, dlatego napisałam, że nie jest to regułą. :P Jak się już człowiek weźmie za pisanie, to nie wiadomo kiedy stronic przybywa. Jednak mój temat był taki, że zamknełam się w 70 stronach. :)

Wlasnie, to zalezy od tematu i od np liczby tabel, wykresow, mapek, schematow , rysunków- przeciez to wszystko sie liczy. Ja u siebie na uczelni mialam przedmiot \"Metodyka pisania pracy \" czy cos takiego i mniej wiecej tych zasad trzymal sie kazdy promotor.

Gość a ja swoją pracę
pisałam w tym roku i zdawałam u prof.Miodka :-) Moja ma 80 stron i napisałam przez miesiąc, ale wcześniej miałam już przygotowaną większość materiałów... Miłego pisania

Gość mamtaksamo
ja napisalam 2 w rok, obronilam sie tez z dwoch w tym roku, jest git :)