Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kania leśna

ogromne kapelusze grzyba kani mam ale jak te grzyby przyrządzić?

Polecane posty

Gość kania leśna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość megus
tak jak kotlet schabowy :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciekawski taki
Obtocz je w jajeczku ... dopraw jak lubisz i do bułki tartej ... następnie wrzuć je na patelnie z rozgrzanym olejem i ... SMACZNEGO !!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najpierw zamów trumny
i to dla całej rodziny, bo potem to czasu na to nie bedzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
lepeij zanies je do sanepidu sprawdza ci czy to na pewno kania.a nie muchomor sromotnikowe a potem w bulce mace jajku jak kotleta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja tylko je posypuję solą smażę na chrupiąco i podaje z np. bagietką z masłem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli chcesz smażyć panierowane a la schaboszczak a się nie mieszczą na patelni, to trzeba podzielić na ósemeczki. Robię jeszcze z kań sos - przysmażam cebulkę na maśle, kroję kanie w dużą kostkę, dorzucam do cebulki, potem jeszcze 2 ząbki czosnku, sól , pieprz, majeranek, śmietana, jak ktoś lubi. Osobno ugotowany makaron - np. świderki. Na talerze układamy makaron, na to sos i posypujemy żółtym serem. Bardzo pyszne, tanie i szybkie danie obiadowe. Można też zapiec w garnku żaroodpornym. Jak się przejedzą sosy i schaboszczaki to kanie znakomicie i szybko się suszy. Suche pięknie się kruszą - zapakować do słoja. W zimie znakomita podstawa do błyskawicznego sosu grzybowego. Słoik trzeba dobrze zabezpieczyć przed latającymi motylkami podobnymi do moli, które też mają niezwykły apetyt na nasze kanie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tova123
można w dość gęstym cieście naleśnikowym... maczać i smażyć :) smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jeśli chodzi o ten przepis z czosnkiem....jak na mój gust odpada. Nic nie czuć tylko czosnek, kompletnie zabija smak grzybka,a nie o to w grzybowym sosie chodzi. Jeśli chcecie dobry przepis na sos czosnkowy mogę napisać :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
a ja lubię je rzucić tak po prostu na patelnię z niewielką ilością masła i podsmażyć z obu stron, beż żadnej panierki, potem sól i pieprz i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×