Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimi mi

ile razu kłuja 6 tyg dziecko w przych na szczepieniu?2 czy 3?

Polecane posty

Hmm o ile dobrze pamietam to dwa, nasz miał o jedno więcej bo doszczepialiśmy hiberixem.

ja placilam 120 zl i byly 2 uklucia (6 tygodni), chyba w bezplatnej tez sa 2 potem juz po 1 :)

Mój synek przy skojarzonych szczepieniach na 1 wizycie był 2 razy kłuty (przy zwykłych też tyle samo),natomiast przy kolejnych wizytach 1 kłucie(przy zwykłych dwa)

Jeśli nie wykupujesz żadnych dodatkowych to dwa ukłucia, jeśli dokupisz HIBa to 3 ukłucia. Skojarzona 5w1, dwa ukłucia razem z hibem, skojarzona 6w1 jedno ukłucie razem z Hibem. Ja chciałam dokupic tylko Hiba ale moja pediatra nie zgodziła się na trzy ukłucia u tak małego dziecka więc z Hibem Mała była szczepiona dopiero od następnego razu, muszę przyznać, że zniosła to bardzo dzielnie i w naszym przypadku szczepionki skojarzone to byłby wyrzucony pieniądz, bo ona wogóle tych zastrzyków nie zauważyła i nawet nie stęknęła ale wiem że niektóre dzieciaczki bardzo cierpią podczas oraz po szczepieniach więc czasem warto zminimalizować liczbę wkłuć

Ja kupiłam skojarzoną i było tylko jedno. Mała nie lubi zastrzyków, o jak leżała po urodzeniu pod lampami (bardzo silna żółtaczka) to była kłuta 2 razy dziennie (sprawdzali poziom bilirubiny) i jest teraz przewrażliwiona. Pewnie tego tak szybko nie zapomni wiec ja kupuje wszystkie szczepionki żeby było zawsze tylko jedno kłucie, bo ona i tak strasznie płacze.