Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna_____

odpisac sie od mieszkania

Polecane posty

Gość Taka jedna_____

Mam pytanie : mama kolezanki chce aby ona odpisala sie od mieszkania.Mieszkanie jest (ponoc) spoldzielcze a nie wlasnosciowe. Jak mozna odpisac sie od mieszkania spoldzielczego? Moim zdaniem to mieszkanie chyba musialo byc wykupione - czy nie ?

Gość a co to znaczy
"odpisać się od mieszkania"? wymeldować się? zrzec spadku, o co dokładnie chodzi?

Gość Taka jedna_____
Niby wymeldowanie to inna sprawa.Ale jakos mi to nielogicznie wyglada , bo jezeli mieszkanie jest wlasnoscia spoldzieli to jak mozna sie odpisac?!

Gość a co to znaczy
jeżeli mieszkanie jest spółdzielcze to masz tylko prawo tam mieszkać.... zasada jest tak... np jeżeli główny najemca, powiedzmy umiera, to prawo do zostania kolejnym najemcą w pierwszej kolejności ma osoba zameldowana również w tym mieszkaniu.... jeżeli nikt nie jest zameldowany, to mieszkanie wraca do spółdzielni... może chodzi więc o to... że mama koleżanki chce to mieszkanie w przyszłości "przekazać" komuś innemu.... np innej córce, dlatego chce aby tamta się wymeldowała? ale za mało szczegółów.... dalej nie wiem w jakim kontekście jest to "odpisać"?

Gość Taka jedna_____
Mieszkanie lata temu dostala (chyba mama). Ojciec zmarl 4 lata temu. mama chce aby corka odpisala sie od mieszkania. Ale nie rozumiem jak mozna sie "odpisac" od czegos co nie jest jej wlasnoscia?!Zastanawiam sie czy raczej np mieszkanie jest WLASNOSCIOWE ale mama o tym nigdy nie powiedziala?

Gość Taka jedna_____
Nie mowi o wymeldowaniu , tylko o odpisaniu sie... :o

Gość a po co ma sie odpisywac
niech siedzi, a bo zle jej jest