Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

QUASAR

STUDENCI PRAWA

Polecane posty

21 września - najpieknieszy dzien na urodziny :P to ucz sie tego handlowego zamiast na kafeterii siedziec :P daj nam dobry przyklad, bo ja wlasnie zwatpilam. dowiedzialam sie, ze u mnie na wydziale panuje opinia, wygloszona publicznie przez pewnego wykladowce, ze \"tu sie na wyklady nie chodzi\". heh

Gość mur
Przygotowywałden się ale może nie starczyć ten to twardą sztuką. Gehe zobaczycie po roku że na wykłady w większości się coraz mniej uczęszcza w czasem

zawsze można jakoś sobie czas zagospodarować :P Jak nie na wykłady pójść to gdze indziej :P persymonia, będę pamiętać :P

niby tak, ale z czasem na lekcje do lo tez sie podobno co raz mniej uczeszcza a ja jakos grzecznie przez cale 3 lata zerwalam sie tylko az z wf (po uprzednim zgloszeniu np) i na 2 dni przed zakonczeniem 3 klasy z calych 3 lekcji. wiec coz.... ;) zobaczymy :P kwiaty i ladny prezent poprosze :P

Gość gaulima
czesc wszystkim! tylko pogratulowac :) UW i WSPiZ Koźmiński to jedne z najlepszych szkol w polsce. Ja sie nie dostalam na UW na prawo a na Kozminskiego nie stac moich rodzicow :(

to probuj za rok, moze ci sie powiedzie. zawsze mozna w maju mature poprawic jak by co :) swoja droga to platne UW za tanie tez nie jest

Gość gaulima
jakbym miala pieniazki na oplacenie studiow to pewnie wybralabym UW bo obawialabym sie ze na Kozminie moge spotkac sie ze snobistycznym podejsciem do zycia, czulabym taka chermetycznie zamknieta spolecznosc, a na UW to duzo studentow i jakos zycie studenckie wydaje mi sie barwniejsze

ne byla bym taka pewna. na UW wszyscy chodza z zadartym nosem bo sie dostali a reszta tez chodzi z zadartym nosem bo placi tyle samo, a nawet wiecej, co na Kozminskim i na dodatek tez musieli miec odpowiedni wnik zeby sie dostac. ale ja jakos nie mam zamiaru chodzic z zadartym nosem :P

Gość gaulima
widocznie na kazdej uczelni znajda sie takie osoby :) Ktos powinien im te nosy kiedys przyciac :)

Gość UWboy
Persymonia dla Ciebie cały topick przeczytałem, nadal nie moge uwierzyć,że takie dziewczyny zdarzają się u nas na prawku... oczami wyobraźni widzę jakże bolesne zderzenie Twojej infantylności z nagim obliczem szkoły wyższej... porażka.....

Gość KUDLATY
Czesc! Jestem przyszlym studentem prawa! No to polejcie!

Gość kacik zadufanych w sobie
dupkow

hehehehee... bawi mnie stereotypowe myślenie co niektórych... czy naprawdę myślisz,że jedyne co o mnie wiesz, czyli kierunek studiów, jaki wybrałam, daje Ci możliwość trafnej oceny mojej osoby,jako zadufanego w sobie dupka?? na dzień dzisiejszy, mając przed sobą perspektywę studiów prawniczych jestem stuprocentowo zadufanym dupkiem,tak jak reszta forumowiczów na tym topicku, ale jeśli np. jutro się rozmyśle i zmienię kierunek, to czar pryśnie i stanę sie dostrzegającą innych zwykłą dziewczyna?? a to ciekawe.... myślenie według tak prostolinijnego schematu jest bardzo płytkie, wręcz prymitywne, zacofane... żałosne. Żal mi Cię biedny zazdrośniku. Może i do Ciebie kiedyś uśmiechnie się los .... życzę tego!

Gość Retoryka
Nie ukrywam, ze mnie zabrakło paru punktow, nawet dokładnie nie wiem ile, bo póżniej juz dzwonili, dlatego pytałam. Myślaąłm o wieczorowych n a UW, i chce wam powiedziec, ze z dostaniem się na wieczorowe prawo na Uw, nie ma żadnych problemów, przyjeli wszystkich . Mogłam isc n a te wieczorowe, byliśmy przygotowani finansowo, ale stwierdziłam , ze nie chce, postudiuje dziennie , a w przyszłym roku zobaczymy. Finansowo, To UW wieczorowe jest porównywalne do KOzminskiego, różnice sa niewielkie, i radziłabym jednak UW, we wrzesniu będzie dodatkowy nabór, bo prawo na Kozminskim nie bardzo sie liczy. Tam mozna ewentualnie studiowac kierunki ekonomiczne.

Gość Montyyy
To prawda, że na wieczorowe prawo na UW przyjęli wszystkich? Prosze napiszcie tez cos na temat tego dodatkowego naboru we wrześniu.

QUASAR a no w weekend troszkę zajęć ;-) A wczoraj miałąm oblężenie kompa, po prostu nie mogłam się przebić... Ale dziś pewnie nie raz dam znać o sobie..

Gość axill
moja siorka skonczyla prawo na kozminie i znalazla dobrze platna posade w TVN. Na razie nie zarabia jakis duzych pieniedzy ale ma szanse awansowac. A najsmieszniejszy jest fakt ze mogla dostac sie na UW bo uczennicą była b. dobrą ale od razu, za namową koleżanek wybrala Kozmina. Ja dopiero w przyszlym roku zdaję maturę. Zloze na UW bo jesli na dzienne sie dostane to zawsze lepiej nie placic i mozliwe ze latwiej znajde prace bo UW ale tak samo po Kozminie ją znajde. Wiadomym jest ze po Kozminskim moge miec trudnosci ze znalezieniem pracy w sektorze publicznym ale za to w prywatnym sa wieksze zarobki, a Kozmin ma kontakty ze swiatem biznesu i polityki. Bye.

Gość pachnidło
To niezupełnie tak. NP po naukach politycznych do TVN, trafiła moja kuzynka, głupio mi pytac ile zarabia, więc tego nie wiem, ale mówiła, ze to ze skończyła ten kierunek na UW było poważnym atutem.

Gość axill
i jeszcze jedno - czy to po UW, czy po Kozminie to kazdego ze studentow czeka egzamin na aplikacje (o ile jesli ktos chce byc sedzia, adwokatem, notariuszem, id.) - wtedy decyduje nasza wiedza a nie uczelnia na ktorej uczylismy sie. Kozmin praktycznie podchodzi do nauki - duzo zajec praktycznych + kursy aplikacyjne i przygotowanie przed egzaminem na aplikacje. Nie chce aby ktos pomyslal ze faworyzuje tą uczelnie. UW jest b. dobre bez dwoch zdan. Ale po Kozminie tez jest bardzo dobre wyksztalcenie zarowno w kierunkach ekonomicznych, jak i prawniczych. Jak sie ktos chce uczyc to moze duzo osiagnac. Bye

Gość axill
zgadzam sie ze dypolm UW duzo pomaga. Ale jesli o prawo chodzi to o wszystkim decyduje egzamin na aplikacje a potem to juz spryt i samozaparcie w dażeniu do celu.

UWboy jakze mi przykro, ze czytanie 9 stron poszlo na marne bo jestem jedynie infantylna dziewczynka. ehhh, chyba zaraz zaczne sie umartwiac z tego powodu. aha, i gratuluje bujnej wyobrazni :) LenkaLenka to zdecydowanie musisz popracowac nad swoja sila przebicia :) a co do wieczorowych na UW i przyjmowaniu wszystkich to nie wiem. ale znajac zycie jesli we wrzesniu (bodajze 4-15.09 - dodatkowa rekrutacja) zostaly im wolne miejsca (a zostalo chyba 70) to przyjmowali ludzi jak leci.

Hello A ja studiuje prawo tez,teraz juz bedzie ostatni, piąty rok czyli pisanie magisterki w RZeszowie.Jak cos to piszcie i pytajcie buziaki

Gość do Montyy
tych miejsc na prawie wieczorowym powinno byc jeszcze więcej. Mają 800 miejsc , przyjeli 730, czyli wszystkich chętnych, ale duzo osób się wycofało, więc jezeli masz ochote n a ten kierunek, to śmiało zanoś papiery.

Moje zdanie na temat prawa ogólnie jest takie: trafiłam tam z przypadku bo nie było matmy i egzaminów wstępnych- jestem na zaocznych.Pozatym te studia jezeli nie masz w rodzinie nikogo z \'\'fachu\'\' to nie masz zadnych szans ,a jeżeli one sż to bardzo małe , gdzie kolwiek dostac .Ja nie mam i nigdy nikogo nie miałam w prawniczym swiadku i wiem ze te studia sa wielkie G warte.W tym roku na aplikacje prokuratorską ,w skali kraju dostało sie 20 ,moze 30 osób smiechawa w biały dzień.A aplikacje miały byc bardziej dostępone po nowelizacji ustawy,i co sie porobiło? Owszem ludzie jak zdają juz na te aplikacje to znowu nie ma miejsc na aplikacje i koło sie zamyka.Jednym słowem badziewie. Studia moze i prestizowne, ale ja tak nie uwazam.Mało praktyczne,sama teoria i nikomu niepotrzebne suche fakty, a praca jak zwykle czeka,po nich na wszystkich - za granica na zmywaku.Pozdroawiam