Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

QUASAR

STUDENCI PRAWA

Polecane posty

Gość Retoryka
Akurat uwazam Melanio, ze bzdury opowiadasz, jak ktos jest naprawde dobry i mu zalezy to się przebije. Znam takich. Z tym, ze rzeczywiście aplikowac sie po zaocznych jest praktycznie niemozliwe, ale to nie z powodu braku znajomości. Mnie tez mówili,, ze sie nie dostane n a dzienne bo nie mam znajomosci, co jest nieprawdą, bo nie dostałam sie bo zawaliłam historię. Biorąc pod uwagę ile mi zabrakło , to naprawde nie byłoby trudne gdybym się pouczyła. A mnie przeszła ochota na prawo, i stąd mało motywacji do nauki miałam i dlatego taki był wynik , i nie ma sensu zwalac tego na brak znajomości. Jak zaczełam sobie wyobrazac siebie w Kancelarii, to mi niedobrze było.

Zgadzam sie ,że z zaocznych dostac sie jest prawie niemozliwe ,w takim razie tysiące studentów zaocznych niestety- musi pogodzic sie z przegraną. Nawet z dziennych ludzie owszem zdają egzaminy na aplikacje ,ale nie DOSTAJĄ SIE NA APLIKACJE, kancelarie ich nie przyjmują.Nie mówiłam,że nie dostają sie przes znajomości ,ale nawet z braku wiedzy czy kilku punktów na egzaminie.W tym czy innym przypadku zostaje sie na lodzie. Prawdą jest ze niektórzy sie dostaną, owszem NAJLEPSI, a najlepszych jest garstka ,czyli może 10 osóbna 100.

Gość Retoryka
To wiem, ze łatwo nie jest i potrzebna jest duza determinacja, mnie zniecheciło to, ze prawo jest takie odtwórcze tu sie z toba zgodzę, a ja chciałabym si erozwijać. Ale nie wykluczam, ze w przyszłym roku znowu zaatakuje, i jak sie uda pociągne 2 kierunki. Mnie zreszta przeszła ochota na aplikację, raczej wybrałabym cos podyplomowego. Tylko nie sprawdzałam, czy takie studia podyplomowe po prawie cos by mi dały? Ja myslałam o prawie autorskim.

Jeżeli masz szanse i chęci to próbuj, nic nie tracisz.Duzo tez zalezy od tego gdzie sie mieszka,jezeli mieszkasz w duzym mieście ,masz większe szanse ,ja mieszkam w nieduzym ,więc mam mniejsze szanse. Ale ja nie wiąrze mojej przyszłości z prawem ,teraz tak mysle,kto wie co będzie za pare lat,w koncu jakas opatrznosc nas kieruje na dane studia i widocznie mamy miec takie własnie wykształcenie ,a z reguły wszystko sie dzieje w jakims celu. Wiec nie masz nic do stracenia :)

Gość Retoryka
właśnie ja z Warszawy jestem, więc mnie tu łatwiej. Nawet z pracą. Tez doszłam do tego wniosku , ze nic bez przyczyny sie nie dzieje, i zaparłam się nie isc n a wieczorowe. Czy to było dobre posuniecie, czas pokaze.

a ja powiem tylko tyle: Życzę aby wszystkim nam udało się przejść przez te studia (niekoniecznie prawo ale i inne kierunki) i abyśmy wszyscy byli później zadowoleni ze swoich wyborów.

uuu, nie ma LenkaLenka, persymonia i innych. Czyżby wszyscy zapomnieli o forum? :P

pamiętam,ale miałąm dziś troszkę roboty heh a wieczorkiem czytałam córce do poduszkizamiast Kubusia Puchatka Prawo Rzymskie w ramach powtórzenia :-D Zasneła migusiem, Ale teraz śpi.hehe jak nigdy.... ;-) polecam !! ;-)

biedne dziecko :P ale przynajmniej uczy sie przydantych rzeczy juz od malego :) a ja dzis pol dnia siedzialam w Studiu bonsai i jestem urzeczona tym miejscem, az szkoda bylo wychodzic! moze jednak zamienie prawo na ogrodnictwo? :>

Gość maripossaa
pozdrawiam, kul :) 4 rok

ja wczoraj to wcześnie poszedłem spać :P Myślałem, że nikt się już nie pojawi :P Widzę, że się myliłem :)

na wycieczce krajoznawczej, a raczej warszawoznawczej na Muranowie. innymi slowy kupowalam sobie prezent urodzinowy od Babci :P

uff stało się ,bitwa o kidybe wygrana ale było ciężko uff najgorszy egzamin z głowy na tych studiach no to jeszcze kryminalistyka sądowa i jestem na piątym roku :)

gratuluje. to teraz idz sie uczyc do kolejnego egazminu i potem pochwal sie, ze juz jestes na 5 roku :)

właściwie nawet jeśli go nie zdam to będę na 5 roku tylko będę musiał go na nim zdać w sesjii a to dlatego że to przedmiot z puli kierunkowych więc priorytetem było pr Handlowe. Więc postaram sięzdać i to ale nie mam presji już takiej jak przy handlu.

ja jeszcze 1. roku nie zacząłem ale mam nadzieję że jakoś przejdę przez te egzaminy, no i że profesura mi się w miarę normalna trafi :P

a tak w ogóle, co słychać? :P Ja wczoraj sobie imprezowałem i w sobotę też zamierzam :P W końcu ostatnie dni w rodzinnym mieście :P

wg słownika PWN: zbetonić się - wyrażenie kolokwialne mające na celu wyrażenie stanu emocjonalnego. Wyrażenia bliskoznaczne to: zatkało mnie, nie wiem co powiedzieć, chyba zapadnę się pod ziemię :P