Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cutedevil

swiat ciszy - czyli jezyk migowy

Polecane posty

od jakiegos czasu jestem zafascynowana jezykiem migowym. zaczelam sie go uczyc, ukonczylam pierwszy stopien nauczycielski. obecnie jestem w Anglii ale niedlugo wracam do Polski i zamierzam kontynuowac nauke. ostatnio jednak przyszlo mi do glowy male pytanko... wiem ze jezyk migowy nie jest miedzynarodowy i kazdy wlasciwie kazdy kraj ma swoj slownik znakow. jednak zastanawia mnie jak wyglada nauka dzieci gluchoniemych w szkole... a konkretniej nauka jezykow obcych. czy ucza sie one tez znakow przykladowo jezyka angielskiego? (brytyjskiego, wiem ze amerykanski jest inny) czy francuskiego? jak to wyglada?

Gość gość
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych na 60h kurs – tłumacz języka migowego. Kurs kończy się certyfikatem oraz zaświadczeniem Ministerstwa Edukacji Narodowej. Miejsce zapisu: Katowice Plac Szewczyka 1, tel. 728-930-451

Gość gość
a czy na pedagogice można sie uczyć migowego?

Gość gość
10:22 Nie wiem czy na pedagogice, jak jestes specjalność dla głuchoniemych to na pewno. Ja miałem na pracy socjalnej migowy, zakres tematyczny ten sam co do egzaminu 1 stopnia!

Gość gość
to chyba od specjalizacji zależy. Tłumacz języka migowego może się przydać w wielu sytuacjach. Jego praca to chociażby pomoc osobom niesłyszącym w załatwianiu spraw urzędowych. W tym artykule http://praca-malopolskie.pl/bobowa-poszukuje-tlumacza-jezyka-migowego/ ktoś opisał taką sytuacje – w końcu urzędnicy często mają problemy w komunikacji z takimi osobami.