Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z problemem

Na co becikowe ?..........

Polecane posty

z takim podejsciem do sprawy to my sie cofamy jako panstwo w swiecie! IV RP=kraj III swiata! Jeszcze napiszcie a na bank wyjade do Kindzi do NL

Lepper tez rozdaje rolnikom bo sie im Nalezy bo susza ,bo powodz bo ciezko pracuja A czy ktos kto pracuje ,niekoniecznie w rolnictwie, ma sielanke?

A ja jak bym miala mozliwosc to tez chetnie bym je wziela,z ta roznica ze bym sie cieszyla ze ktos mi daje 200€ (choc to sa dwa sobotnie wyjscia do baru) Cieszyla bym sie ze do wozka dolorze tylko 200€ a nie zaplace cale 400

Gość anita 27
popieram popieram.dasz palca a wezma cala reke.nic dodac nic ujac.

Gość Romana na stos
Nie czytalam wszystkich wypowiedzi, ale urodzilam kiedy nie bylo jeszcze becikowego i do jasnej cholery dalam sobie rade. Nie dosc, ze paniusiom daja to jeszcze im za malo! A jak jestes taka biedna to za 1000 zl cala wyprawke zrob a nie taki drogi wozek bedziesz kupowac. I jeszcze by chciala zeby jej na opaty z tego starczylo. Pfffffi...

a moim zdaniem becikowego nie powinno byc. oczywiscie ciesze sie z niego ale.............. Patrzac na polityke panstwa , na to co sie dzieje, na dzieci znajdowane na smietniku, na domy dziecka, na rodzicow okladajacych pociechy - moim zdaniem owinni dofinansowac srodki antykoncepcyjne a mlodym rodzicom pomoc inaczej - mniejsze podatki, talony na tanszy zaku produktow dla dzieci;) ,zniesienie opodatkowanie na rzeczy dla dzieci, nie placenie skladek na zdrowotne przez jakis czas..............Myslicie ze byloby tyle urodzen?? Wydaje mi sie ze zmiejszyla by sie ilosc. Moj sasiad- ktorego pierwszy raz naoczy widzialam - stwierdzil - o w ciazy sasiadka to bedzie becikowe. Szlam ulica- rozmowa mlodych dziewczym- a ile tego becikowego jest?? fajnie- to tak jak miesieczna wyplata. A nikt z nichnie liczy ze wyprawka kolo1500-2000zl

Gość zytzyt
jak to na co becikowe?? Na becik!! :classic_cool:

BIZNESS nie wiesz gdzie mieszkasz?? Czy w KOrei czy na Kubie??? Mozesz to sprawdzic bardzo latwo.....sprawdz w portwelu jaka walute nosisz.Tylko sie nie rozczaruj !! :) Przyjezdzaj do mnie !! Pokoj czeka !!

ZNAJOMA Tobie tez sie w glowie miesza.\"mlodym rodzicom pomoc inaczej - mniejsze podatki, talony na tanszy zaku produktow dla dzieci ,zniesienie opodatkowanie na rzeczy dla dzieci, nie placenie skladek na zdrowotne przez jakis czas..\"Jeszcze jakies zyczenia??? Mikolaj bedzie chodzil dopiero w grudniu. Ja tez cos zaproponuje: Bezplatne zakupy do pierwszego roku dziecka,pani przysylana do prowadzenia domu,free car od dilera forda. Skoro juz tak marzysz to tez zgodze sie z Toba ze powinno becikowe byc przeznaczone na antykoncepcje.Zeby wreszcie umilkly placze\" nie mam kasy,jestem w ciazy a becikowe to kropla w morzu\"

Gość Do Kindzia i Biznesswomen
ja odpowiadam TYLKO za to co sama napisałam! Prosze nie dopisywac mi czegoś czego nie mówilam! Biznesswomen- kropla w morzu potrzeb- ależ tak ..BO PRZECIEŻ WYPRAWKI ZA TO NIE KUPISZ!!!????PRAWDA! ja nie mówię ze trzeba prosić się o to becikowe!!! a skoro SAMI DAJĄ to dlaczego nie skorzystać JA nie mówię ze to mało ale DUŻO to też nie jest ..dlatego nikt hołdu nie musi państwu składać ale też nie narzekać ..poprostu dane jEst nam żyć w tych czasach w których "coś takiego wymyślili"!!!. NIE BĄDZMY O TO ZAZDROŚNI..przecież jak Ty teraz urodzisz to też dostaniesz- WSZYSCY!!! a to że kiedyś tego nie było ..to jest loteria..za kilka lat bedzie znowu coś NOWEGO!!!! Kindzia- nie dziw sie że niektórzy narzekają- choc ja tego tu nie poruszałam!!!- ale naprawdę to 1000 zł to nie jest za DUŻO- ale zawsze coś i sie raz jeszcze powtórzę nikt hołdu nie musi państwu składać ale też nie narzekać!..poprostu przyjąć to co dają choć zapewne kazdy może przecież pomarzyc o większej kwocie-CIEBIE TEŻ TO MOZE PRZECIEŻ DOTYCZYĆ- nie zazdrośćmy innym !

Czyli Holandia to 3 swiat?? Uplasowala sie zaraz po Bangladeszu?? Znajoma,ja cie ciesze ze jest to 1000zl dla was,tylko biega o to ze z tych pieniedzy trzeba sie cieszyc a nie narzekac ze malo.

do KINDZIA I BIZNESS Troche gadasz od rzeczy.O co tu byc zazdrosnym?? Holdu skladac nie musisz,kasy tez nie musisz brac.KROPLA W MORZU POTRZEB to po jasna cholere decydujesz sie na dziecko skoro nie stac cie na nie???????????????? Ja wiem ze becikowego nie dostane,ale nie jestem taka pazera zeby odrazu wylewac o to zale i miec pretesje ZE TO TYLKO 1000zl !! Tak jak juz pisalam wyzej.Ucieszyla bym sie !! A jak chcesz marzyc o duzej kasie do wez sie do roboty.

Kindzia i ja sie ciesze. tylko denerwuja mnie gadki osob ktore twierdza ze powinno byc wiecej i wiecej. dlatego pisze o innej pomocy. Bo skoro panstwo juz chce pomagac to niech to robi madrze. A jak dziewczyny wolaja o wiecej to zaraz za ich sciana urodzi sie nastepne dziecko \'dla kasy\" ktore bedzie wychowywac sie na ulicy. Kazdy patrzy tylko na siebie a nikt nie chce spojrzec jak to wyglada na skale panstwa. dostaje 1000 zl - ciesze sie;) A ci co chca wyciagnac wiecej kasy polecam placic skladki na pzu- bo wtedy mozna dostac pieniadze z tytulu: 1\"nieszczesliwe wypadki\" a. urodzenie dziecka Smiialam sie do rozpuchu jak uslyszalam ze pzu urodzenie dziecka podpial pod taka kategorie(przynajmniej 2 lata temu tak bylo;) )

Wiesz Kindzia - ja też uważam, że jak dają to trzeba sie z tego cieszyc. Rok temu tego nie bylo i ludzie sobie też radzili. Ale tez jestem zdania, ze jak państwo chcialo pomóc to moglo to zrobić w inny sposób bo tak tylko sie bedzie szerzyc patologia ( czego juz jestem swiadkiem ). Normalny czlowiek nie bedzie zachodzić w ciążę dla 1tys. zl. Ale zastanawia mnie, że Ty taki obrońca polskiego spoleczeństwa zmęczonego w tramwaju, w kolejkach , polskich pracodawców i podatków - no jednym slowem patriotka- nie wzielas się do roboty w Polsce by zarobić duza kase i przy okazji wspomóc podatkami , tylko spieprzylas za granice. Czyżbys znala jednak realia zycia tu i wiedziala , że w Polsce jest cięzko zarobic dużą kasę ( owszem udaje sie to niektórym , ale to nie takie proste) i dlatego stąd zwiala a teraz innym każesz się brac do roboty? Najlatwiej jest sie wypowiadać gdy nie ma się takich problemów finansowych jak ponad polowa Polaków, co?

ASKA .......\"Ale zastanawia mnie, że Ty taki obrońca polskiego spoleczeństwa zmęczonego w tramwaju, w kolejkach \" akurat od tego jestem daleka.Widocznie nie czytalas dokladnie moich postow.Za patriotke sie nie uwazam,nigdy nia nie bylam.Dobrze wiesz o co chodzi.Jesli nie to Ci wyjasnie:Trzeba byc strasznym chciwcem zeby sie nie cieszyc z extra tysiaka,ktory wcale nie musial byc dany.Ot fajny gest. Co do moich podatkow to dziekuje Bogu ze ani cent nie wplywa do kasy panstwa Polskeigo a potem rozdawany niezadowolonym przyszlym mamuskom z ktorych wieksza czesc nie skalala sie praca.(pisze wieksza czesc,a nie wszystkie-zeby nie bylo niedomowien) Gdy juz tak gdybamy i mieszkala w Polsce kazda pomoc przyjela bym z wdziecznoscia a nie z laska.

Gość rozmnazajmy sie
ku chwale becikowego :D

ZNAJOMA zgadzam sie z Toba.Tylko na nie placenie ubezpieczenia zdrowotnego nikt w PL sie nie zgodzi ani w kazdym innym kraju. Tu ten problem rozwiazali tak:matka po 10 tyg musi wrocic do pracy.Dziecko do zlobka.Zlobek kosztuje bajonskie pieniadze.Ale Twoj pracodawca placi 1/3 panstwo 1/3 a Ty tez 1/3 a na koniec roku dostaniesz w wzrocie podatku prawie wszystko co zaplacilas za zlobek.Za ubezpieczenie dziecka Ty odpowiadasz.Nie sa automatycznie ubezpieczone przez rodzicow. Uwazam ze w Polsce jatwiej byc w ciazy niz tu.Tutaj zeby siedziec w domu cala ciaze to musisz byc naprawde w zagrozonej ciazy.A ciaze za faktyczna uznaje sie dopiero po 3 miesiacu.baby zyja,pracuja,jezdza na rowerach do ostatniego miesiaca zima,lato a na tym rowerze woza jeszcze starsze dzieci.Nie rozumiem wiec dlaczego w Polsce ciaza czy stan posiadania dziecka ma byc super przywilejem.

Gość do nescafe
pojebane jestescie.o takie cos sie klocic ?:| 😠

Do Kindzia i Biznesswomen No jak mi sie zdarzy byc w ciazy --w co watpie, to nawet nie pojde po to smieszne 1000---szkoda mego czasu by biegac po urzedach.Mam ciekawsze zajecia Jak jestes chetna to dam ci zaswiadczenie ze urodziłam dziecko odbierzesz forse za mnie i dostaniesz tego tysiaka w prezencie --np na dzien kobiet -jak zapytasz czemu tak mało -dostaniesz kopa w tyłek czesc KINDZIA!👄

Gość Do KINDZIA
.."Holdu skladac nie musisz,kasy tez nie musisz brac.KROPLA W MORZU POTRZEB to po jasna cholere decydujesz sie na dziecko skoro nie stac cie na nie????????????????..." CO TY PLECIESZ. czytaj uważnie i interpetuj to co czytasz UWAŻNIE! czy ja wogóle pisze że będę mieć dziecko, a skąd wytrzasnęłaś to że mnie na nie nie stać!!!!! CO ZA BZDURY GADASZ!!! Powtórzę raz jeszcze 1000 zł becikowego to MOIM ZDANIEM nie za wiele ale zawsze coś!!! Nie mówie że mam PRETENSJE ze to mało (bo to nie to samo) tylko uważam że hołdu skąłdac państwu nie trzeba ale normalnie przyjąć to co dają i już- zawsze można jakiś mały prezent dla dziecka kupić!!!! BO WYPRAWKI ZA TO NIE KUPISZ !prawda ale powtarzam JA nie narzekam tylko stwierdzam fakty. jeśli chodzi o mnie to jak będę miala dziecko to to 1000 zł na pewno mnie mile ucieszy

Gość Do Biznesswomen
..."No jak mi sie zdarzy byc w ciazy --w co watpie, to nawet nie pojde po to smieszne 1000---szkoda mego czasu by biegac po urzedach...." No jak mamy takie podejście do tej sprawy -to ja się zastanawiam KTO TU NARZEKA ŻE TO MAŁO!!!???? Natomiat jeśli chodzi o drugą część twojej wypowiedzi "Jak jestes chetna to dam ci zaswiadczenie ze urodziłam dziecko odbierzesz forse za mnie i dostaniesz tego tysiaka w prezencie --np na dzien kobiet -jak zapytasz czemu tak mało -dostaniesz kopa w tyłek..." to moja droga "twoja" forsa jest tule warta ile Twoje wypowiedzi :D Ja nie mam jeszcze dziecka a jesli dane mi będzie to z przyjemnością odbiorę SWOJE becikowe które mimo że małe jest jakimś gestem ze strony państwa. A skoro dla ciebie 1000 zł jest kpiną to pzrynajmniej innym nie wpychaj czegoś czym gardzisz- NIE MYŚL O SOBIE ZBYT WIELE, JEŚLI NIE POTRZEBUJESZ TEJ KASY ok TWOJA SPRAWA ALE INNYM NIE wpychaj czegoś co nie "TWOJE"

Gość Do Biznesswomen
jeszcze jeden wniosek skoro tobie szkoda czasu po urzedach aby biegać za tym 1000 zł to DLACZEGO jak ktoś inny powie że to mało DOSTANIE KOPNIAKA W TYŁEK gdzie tu logika!!! Ty przecież też narzekasz że to mało (bo nie poszłabys po to do urzędu)

Tak jak pisalm.Holdu skladac nie musisz.Ale tez nie wymagaj zeby ci sponsorowlai wyprawke.Uwazam ze to i tak ladnie ze wogole cos daja.Tyle ze na tym forum ciagle slysze:ochlapy,malo,zenada.O co tu chodzi?? A jak by nic nie dali,to co??? to chyba by nie bylo by problemu.Nikt nie obiecal wyprawki tylko wsparcia w postaci 1000zl.