Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z problemem

Na co becikowe ?..........

Polecane posty

Gość Iza..
Netar czytanie ze zrozumieniem było w 2 klasie podstawówki:( Tak więc napiszę klarownie i bezpośrednio:nie uwazam ze becikowe jest chujowe:)ciesze sie ze jest i ze mamy mozliwosc z niego korzystac. Na twoje wpisy juz nie będę reagować, szkoda prądu, ale tego sprostowania nie moglam sobie darowac:)

Gość ja wolę....
albo kraść - bo inaczej tu się nie da...i słowo daję gdyby nie ciąża to już by mnie tu nie było, bo jak nic od TAKIEGO państwa z chomikami w herbie nie chcę - jak tylko się pozbieram po porodzie to fiuuu i już nas nie ma!!! a rodzić chcę tu bo tu mam rodziców, a nie z sentymentu! Jeszcze trochę nikt z młodych ludzi tu nie zostanie i nikt nic od biednego państwa już chciał nie będzie!!! Czy to moja wina że pracując chciałabym mieć dosyć na zapłacenie rachunków???

Gość jakby państwo tylko
nie BRUŹDZIŁO, tym co chcą się rozwijać, inwestować i zatrudniać.... to już moim zadniem, sprawiłoby CUD GOSPODARCZY!!!!

Gość Moniczka -----------
Lepsze takie becikowe, niz zadne :P

Gość ja wolę....
net ar - zgadzam się z Izą... w kwestii czytania ze zrozumieniem też, bo czytałam inne Twoje posty....i daruj ale nie skomentuję... tak jak napisałam JA JUŻ MAM W NOSIE NASZE BIEDNIUTKI PAŃSTWO...bo ono ma mnie jeszcze głębiej od dawna :-)

Kazdy chcialby zarabiac wiecej, ja po studiach zarabiam na dzien dzisiejszy 650 zl, to jest smieszne, szukam innej pracy w zawodzie i nie jest latwo

Gość Iza..
Moniczko jestem dokladnie tego samego zdania. dobrze ze jest.Na pewno większośc z nas mając do wyboru wziąc 1000żl albo nie wziąc wybierze tę 1 opcję:)Takze jest ok tak jak jest:)

Gość ja wolę....
Moniczko - a nie sądzisz że to paranoja - My z wy zszym mamy 650-700zł, a gość po zawodówce - np elektryk 2000(bo jego koledzy wyjechali i nie ma kto kabli kłaść)...zresztą ja max za pół roku idę w ślady innych dzielnych i mądrych Polaków - tym bardziej że tu nic na lepsze się nie zmienia... cały czas miałam - głupia patryjotka - taką nadzieję, ale mój patryjotyzm kończy się tam gdzie zaczyna polityka...

Gość ja wolę....
JA nie głosowałam na chomiki....i szczerze mówiąc też zastanawiam się kto to wybrał...ani wyglądu, ani dykcji, ani uczciwości...może tylko 'moherowe berety' :-)

Gość jakby państwo tylko
przykład.... chciałam kupić mieszkanie.... nie chcę nic od państwa.... chaciałam kupić za SWOJE+ to co zachcieli mi pomóc rodzice!!!! i co? u notariusza samego podatku zostawiłam 2000zł!!!! + podatek od darowizny- od moich własnych rodziców prawie 6000!!!!! i jeszcze US pluł się skąd mam na resztę (pracowałam za granicą na czarno- więc trudne to do udokumentowania) zapłaciłam **** prawie 10 000!!!! ZA CO? PYTAM? ZA CO? chyba za to, że wykazałam się inicjatywą, zamiast stać w kolejce po lokal socjalny.... paranoja!!!!

No niestety to nie jet tragiczne to jest smieszne, studiujesz 5 lat po to zeby zarobic 650 zł, płakac mi sie czasami chce z tego wszystkiego :(

Gość ja wolę....
socjalnego też byś nie dostała....dali by jakiemuś pijaczkowi co żonę bije a to co ukradnie przepija...bo po co pomagać młodym, rozwojowym... :-) rozumiem Twoje oburzenie!

Gość ja wolę....
ach.... słów brak... mnie też się płakać chce jak o tym myślę...

Gość Iza..
"ja wolę" niestety czasy się zmieniły..Teraz nie wygrywają ludzie,ktorzy np studiowali dziennie i maja powiedzmy po studiach pelniejsza i dokladniejsza wiedzę, łącznie z porządna praktyką w zawodzie, tylko ludzie ktorzy przez te 5 lat, kiedy my się uczylysmy albo pracowali i robili rozne certyfikaty, zaliczlai szkolenia itp, albo studiowali zaocznie i pracowali. Poza tym taki fach jak elektryk teraz to coś. W dobie wielkiego hop na np,kupowanie mieszkan dobry elektryk jest b.potrzebny i poszukiwany.To dosc zagmatwane i zreszta temat woda. Mysle, ze trzeba zyjąc w Polsce wybrac albo biale albo czarne ,odcieni nie ma.albo cieszymy sie z tego co mamy,staramy sie zyc godnie, chwytac pozytywne elementy zycia albo uciekac z Polski,złorzeczyc na nią i szukac szczescia pzoa granicami panstwa.Jezeli jest mieszanka tego 1 i 2 nic ok z tego nie wyjdzie. Pozdrawiam:)

Gość ti ti
Netar ale cie zlewają ha ha ha ha

Gość Iza..
Dziewczyny czy Wy widzicie tu jakąś Netar?Bo ja nie:)

Gość ja wolę....
Iza - wiesz, ci co mają te certyfikaty, etc.... to dobrze, niech zarabiają...ja studiowałam dziennie, pracowałam - rodzina nie była w stanie pomóc...ale zaparłam się i się udał... - na certyfikaty i szkolenia kasy i czasu brakło, ale coś tam też mam... ;-) ale co miesiąc mam gorzej...wszystko rośnie - ceny..a moja pensja - dziwnym zbiegiem okoliczności spada...i jeszcze bezrobocie bez szansy znalezienia pracy po porodzie mnie czeka (chyba, że wąsy sobie dokleję jak Kasia ze 'zmienników') i jak tu nie złożeczyć?

net-ar co ty za bzdury wypisujesz, ty chyba sama nie wiesz co piszesz, twoje wywody są śmieszne już wiesz ?

Gość ja wolę....
net ar - rozumiem że na garnuszku mamusi, albo męża, ale nie wszyscy mają tak dobrze! :-) pozdrawiam!

Gość ja wolę....
a jak już się czepiasz to BOGA piszemu przez duże 'B' a ja scenotypistką nie jestem i błędy czasmi na klawiaturze robię zwłaszcza jak mnie coś wkurzy...ale kto ich nie robi...;-) a z kraju byłam do tej pory dumna i dbałam o wizerunek...ale po co? poszłam już po rozum do głowy.

Net-ar a ty zawsze unikasz odpowiedzi na pytanie: Jakie jest twoje wykształcenie, jakie studia skończyłaś no pochwal sie.

Bo każdemu zarzycasz ze mao sie w szkole nauczyli, albo żadnej nie skińczyli, masz szanse sie wykazac no wiec...... czy uciekniesz jak zawsze ????

Gość ja wolę....
Moniczka - dobre!! :-) 😘

A co po polsku nie rozumiesz??????

Gość ja wolę....
czuję w Tobie bratnią duszę :-) a nasza koleżanka chyba wolała uniknąć tematu pt 'moje wykształcenie' :-)

Gość ja wolę....
oczywiście powyższe do Moniczki

To ze chciałabym wiedziec, bo wszystkim zarzucasz brak szkoły, wiec możesz powiedziec chyba ze sie wstydzisz?

Ja wolę - 🌼