Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pogódka

mam 17 lat ! bede mamą!

Polecane posty

Gość ojej ale problem
do ---- gdy oberwie po dupsku Tak na dobrą sprawę, to nikt nie powinien sie tu udzielać, bo autorka topiku nie prosiła o nic. Napisała że ma 17 lat, jest w ciąży i że się cieszy :-) Więc na dobrą sprawę na tym powinno sie skończyć, a powstało już 22 strony... Więc nie strofuj innych, bo też udzielasz tu swoich rad innych niż tę, którą tu objechałaś.

Gość gdy oberwie po dupsku
inteligentny czlowiek wie w jakiej sytuacji moze sie odezwac i co mozna powiedziec. nie tylko uzywanie wulgaryzmow swiadczy o braku kultury , skladaja sie jeszcze na to inne rzeczy .

Gość O Boze
Jest sie z czego cieszyc , rzeczywiscie :o

Gość 17 lat to nie wiek na rodzenie
I właśnie dzieki moim odzywkom moja córka nie zakłada takich głupich ( w moim przekonaniu głupich!!!) topików. Bo dzięki mojej nie kulturalnej :D niekompetencji :D mam mądre dziecko.

no nie wmowicie mi,ze 17 czy 16lat to wiek ,gdzie kobieta moze zajac sie pieluchami itd...w tym wieku myslis ie o nauce,jakiejs rozrywce ale nie taki skok na gleboką wodę...ale jak jakas sie decyduje na bzykanie w tym wieku,musi byc swiadoma zagrozenia ciazy... nie mowie,ze moze byc zlą matką..bo to kwestie osobiste...w kazdym razie bedzie miala ciezko...zamiast do szkoly czy na impreze musi w domu dzieciakiem sie zajac plus nocne budzenie...o kwestiach finanswoych to roznie bywa....czesto tez, ojciec dziecka znika lub po jakims czasie olewa tą rodzine:P zresztą sie nie dziwie,bo facet to taki zwierzak ,troche inny od kobiety...:O

co za dolujace spoleczenstwo. sa w zyciu pewne sytuacje , ktore nie sa na pewno najlepsze czy chwalebne dla okreslonych osob , ale nie oznacza to , ze kogos mozna wpedzac z tego powodu w depresje zarzucajac mu wine - w tym topiku nie o to chodzi. jak zycie pokazuje wieksza czesc naszej spolecznosci z roznych brzydkich pobudek uwielbia dolowac innych , wyznajac maksyme "nie pomoge ale skutecznie zaszkodze lub zniszcze" . oto jest wlasnie wizerunek polskiego spoleczenstwa. smutne .

Gość O Boze
W tym przypadku to nie tak .... Dziecko w ciazy !!! I TO JEST POWOD ZEBY 3 GROSZE WRZUCIC! Zeby sie kojne dzieci zastanowily co robia...

moja corka tez takich topikow nie zakladala i nie zaklada. ma 20 lat. przeczytaj uwaznie o co chodzi w moich wypowiedzial bo nie rozumiesz co ja napisalam.

\"gdy oberwie po dupsku\" :) - oto moje slowa ze strony wczesniejszej \"....Wiec ja probuje dyskutowac i wspierac. Nie potrafie dolowac ludzi za to jak zyja ja moge im pomoc dobrym slowem albo rada. Jak sie nie zgadzam to nie bede kopac - bo niestety zrobia to za mnie inni\"

do o Boze - o te twoje 3 grosze przywolaja inne dzieci do rozumu ?

Furiously, wszytsko prawda, ale akurat różnice płciowe są głównie kulturowo generowane...więc gadanie, ze facet to zwierzak, to guzik prawda. Facet jest tak jak i kobieta taki, jak sie go ukształtuje. A że ogolnie postrzega sie facetów jak zwierzaki, to jak mają się zachowywac?? Sorry za odejscie od tematu, ale o czym tu w sumie jeszcze gadac?

tez jestem zdania ze ludzie szczegulnie w naszym panstwie to potrafia dolowac;) w tym sa dobrzy:) niestety

Gość 17 lat to nie wiek na rodzenie
Dziewczyna jest szczęśliwa, przyszły tatuś również i dziadkowie też,prawda? Sielanka! O jakim dołowaniu więc mowa?Ja dla swojego dziecka chcę innej przyszłości, być może ci dziadkowie maleństwa marzyli o ciazy 17 latki. Każdy ma swój cel w życiu!

znajoma - i wlasnie to mialam na mysli. co niektorzy nieuwaznie czytaja posty niestety. tez uwazam, ze Pogodka jest jeszcze bardzo mloda dziewczyna i szkoda jej dziecinstwa , ale moze my dorosli ponosimy wine za to , ze wczesniej nie rozmawialismy ze swoimi dziecmi, ze nie uswiadomilismy itd. stalo sie i nie czas na to , aby dziewczyne stresowac i obrazac. tak wiec wiekszosc postow przeraza mnie. jestem zniesmaczona.

coz chodzi o to,ze czasem nie są uczeni odpowiedzialnosci i przez to,gdy wybzykają ,bachorka zrobią idą w siną dal...dorosli tez tacy są... coz ja nie popieram sytuacji gdy anstolatki wlasc.dzieci sie pierdolą i zachodza w ciaze...ale jak juz sie stalo...wspolczuje im...i gdybym miala taką znajomą to bym jakos ją wsparla w miare mozliwosci...bo sama mam mase roznych problemow z samą sobą i z rodziną więc....

Gość alohamora
bzdury gadacie ... tzn Ci którzy tak to krytykują ... mój przyjaciel ma 25 lat a jego dziewczyna 18 ... są razem od dwóch lat, od roku starali się o dziecko ... za miesiąc dzidziuś się urodzi w końcu .. oboje są niesamowicie szczęsliwi, mieszkają razem u rodzicow jego dziewczyny, cąły czas oczekują z nieciepliwością na maluszka, najwspanialsze chwile teraz dla nich to wybieranie wózeczka, ubranek itp. całą swoją przyszlość oparli na tym dzidziusiu, ma zapewnione wszystko a przede wszystkim ogromną miłośc. i nikt nie może powiedzieć że to nieodpowiedzilne, mój przyjaciel pracuje, ma wykształcenie wyższe, jego dziewczyna uczy się w liceum, ale robi sobie rok przerwy na opiekę nad dzieckiem, szkołą wie o wszystkim, chce jej pomóc, wszystko da się rozwiązać.

Gość Taka jedna_____
Do alohamora - pogadamy za 5 lat , ok ?

Gość do - Furiously and Deadly
ale masz super określenie dla tego co robią ludzie, kiedy sie kochają :-( Współczuję

a teraz troszke humoru na ten niezbyt humorzastym temacie: Matka przyprowadziła swoją osiemnastoletnią córkę do lekarza, informując go, że córka nieustannie cierpi na mdłości. Lekarz po zbadaniu córki stwierdził, że jest ona mniej więcej w czwartym miesiącu ciąży. - Co też pan mówi, panie doktorze, moja córka nigdy nie miała do czynienia z żadnym mężczyzną! Prawda, córeczko? - Prawda, nawet się nigdy nie całowałam - zapewniła córeczka. Lekarz bez słowa podszedł do okna i zaczął intensywnie wypatrywać w dal. - Panie doktorze, czy coś nie tak? - pyta po pięciu minutach zaniepokojona mamuśka. - Nie, nie! Po prostu w takich wypadkach zazwyczaj na wschodzie ukazuje się jasna gwiazda i przybywa trzech króli. No więc stoję i czekam...

wy caly czas piszecie o dziewczynie a o chlopaku malo kto wspomina. To przeciez faceci sa mniej dojrzali- ponoc (mowi sie o roznicy 3 lat) Autorka ma starszego faceta ale pomyslcie jak tata zostaje 16- 17 latek- czyli \"facet\" ktory mysli jeszcze o grach komuterowych.........itd

ten temat juz nie ma sensu, ciagle to samo sie klepie i o tum samym wiec moze pogadamy teraz o \"facetach\";)

Gość BorSUKI
Przerażająca jest skala głaskania takiej głupiej dziewuchy po główce a powinna oberwać po dupsku za swoją głupotę - ZGADZAM SIĘ Z TWOJĄ WYPOWIEDZIĄ.TO ŻAŁOSNE,ŻE MAŁOLATY MYSLĄ CZYM INNYM NIŻ POWINNI.DLA MNIE DZIECKO RODZĄCE DZIECKO TO SKRAJNA PATOLOGIA.I NGDY TAKIEJ DZIEWUCHY NIE POCHWALE ANI NIE PO GLASZCZE,ZE FAJNIE,ZE MA BACHORKA....A WRĘCZ PRZECIWNIE.

akurat w wieku nastu lat milosc9ktora wg mnie ejst szeregiem przemian chemicznych) czesto mylona jest z burzą hormonow i zwyklym pożadaniem..zresztą MAM PRAWO nazywac to jak chcę....:> a i bardzo mi sie z mym poglądem zyje....:classic_cool:

wiecie co wam powiem, piep... to. jak sobie dziecko zrobiła jej sprawa. może i będzie szczęśliwa. w końcu nie jednej takiej się udaje. może w życiu nie warto się starać, pracować. może trzeba żyć z dnia na dzień, i lać na to, że żyje się na cudzy koszt. może kiedyś sie odwróci.

Gość myslacy w stylu borSUKI
to czesc patologiczna spoleczenstwa , lanie to ich jedyny i najlepszy system wychowawczy. nie maja pojecia o czyms takim jak madra rozmowa zawczasu z dziecmi , dla nich istnieje tylko i wylacznie system kar cielesnych. a najlepiej wychodzi im wychowywanie cudzych dzieci. ta patologie nalezy leczyc.

Gość 1..2..3
Przeczytalam wszystkie wypowiedzi,zaciekawil mnie temat i smiem stwierdzic ze to glupota chwalic i glaskac po glowce smarkule.Taka ona szczesliwa a z czego?Jest nieodpowiedzilana,niedojrzala tak samo jak jej chlopak 23 nie myslacy o antykoncepcji.Jak tak bardzo sie matrwila ze moze nie miec dzieci,bo siostry maja z tym problem.To trzeba bylo isc do lekarza,przedstawic sytuacji jak wyglada i ze sie martwi ze tez moze miec problem w przyszlosci z zajsciem w ciaze.Lekarz by ja przebadal i by sie dowiedziala na czym stoi.A nie pierwsze co to sie bzykac by sie przekonac.Powinna sie uczyc,imprezowac korzystac z zycia a nie w ciaze zachodzic.Tez sie dowiedzialam dwa lata temu ze moge miec problem z zzajsciem w ciaze i co,jakos mimo tego nie polecialam sie grzdzic z moim facetem by sie dowiedziec jak to bedzie.Na wszystko jest czas i miejsce,i niech mi tu nikt nie wmawia ze to czas na dziecko,ze sie nic nie stalo.Jaka ona dorosla to pokazala,tu ja tak chawalicie a nie jednokrotnie na ulicy widzi sie jak z pogarda patrza na smarkule pchajaca wozek,szepty komentarze.Jak ona tak zaczela wczesnie dorosle zycie to co z nia bedzie za 10lat,Mam znajome 26 letnie ktore wyszly za maz w wieku lat 18 z pierwszym swym facetem,nie zasakowaly zycia tak im sie spieszylo do doroslosci a teraz co ,marza o tym czego nie zanzaly nawet jak to jest z innym.Pieprzenie samrkula niech by sie wziela za nauke a nie rodzenie dzieci,niech pomysli o antykoncepcji bo po porodzie moze znow zaskoczyc i co rok to prorok.Jak ta Polska ma wygladac jak smarkule sie grzdza w wieku lat 15-17 i dzieci plodza.