Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
przenoszę

Czy ktoś miał przeprowadzoną laserową korekcję oczu?

Polecane posty

Gość sarbina
Pewnie tak, z tym, że dla osób mających spora wadę to pewnie i czasowa poprawa byłaby mile widziana ;). Dzięki za film, nie wpadłam na to, żeby informacji szukać na YT.

Gość Karolekss
No właśnie tam są filmiki z wypowiedziami lekarzy oraz filmiki z przeprowadzaną korekcję, mi to dużo wyjaśniło, a jak pójdziesz na konsultacje sądzę że już wszystko będziesz wiedzieć:)

Gość emma82
Witajcie, ja jestem 6 tyg. po zabiegu korekcji w Weiss Klinik w Chorzowie. Komfort widzenia odczułam niemal natychmiast, choć bardziej zadziałała siła sugestii i podświadomości :) Po 2-3 dniach od zabiegu, kiedy skończyły się dolegliwości bólowe mogłam powiedzieć, że warto było! Dziś już jest bardzo dobrze! Widzę idealnie!!! Polecam wszystkim - owszem, strach i nerwy są, ale warto!

Gość emma82
Witajcie, ja jestem już 6 tyg. po zabiegu korekcji w Weiss Klinik w Chorzowie. Jestem bardzo bardzo zadowolona! Komfort widzenia odczułam niemal natychmiast po zabiegu, ale wtedy bardziej chyba zadziałała siła sugestii i podświadomości:) Po ustaniu dolegliwości bólowych, czyli jakieś 2-3 dni od zabiegu, widziałam naprawdę wyraźnie i każdego dnia było coraz lepiej. Dziś jest już doskonale! Polecam wszystkim okularnikom - strach i nerwy oczywiście są, ale myślę że warto!!!

Gość JaWamPokaże
Emma, nie wiem czy czegoś w tym weiss klilnik nie spaprali. Nie widzisz, że piszesz podwójnie?;)

Gość emma82
hahaha dobre :) no muszę to zgłosić pani doktor! :)

Gość fifirifi22
Nie wygląda tak źle jak sobie to wyobrażałam. Ile po takim zabiegu trzeba rezygnować z basenu czy siłowni?

Gość emma82
fifirifi, miesiąc co najmniej... ale najlepiej zapytaj swojego lekarza, bo jak pewnie zauważyłaś każdy inaczej przechodzi rekonwalescencję. Ile jesteś po zabiegu i jakie u Ciebie efekty?

Gość fifirifi22
Jeszcze jestem przed, dopiero badania kwalifikacyjne przede mną, właśnie w tym Laserze. Wizytę mam na 22listopada, mogłam mieć wcześniej ale nie wiedziałam, że trzeba przed pochodzić troszkę bez soczewek.

Gość emma82
No czyli miesiąc najmniej trzeba liczyć na powrót do rzeczywistości - ale piękniejszej i na pewno wyraźniejszej:) Rekonwalescencja to też kwestia indywidualna, zależna od organizmu. U mnie wszystko już zagojone, a jestem 5 tyg. po zabiegu w Weiss Klinik. Najważniejsze to słuchać lekarza! :) Powodzenia fifi!

Gość fifiriffi22
Dzięki, czy o czymś jeszcze powinnam pamiętać wybierając się na badania czy zabieg? Coś ze sobą zabrać? Mogę iść sama? Trafię do wyjścia?

Gość JaWamPokaże
Na badania (kwalifikacje do zabiegu) możesz iść sama, na zabieg też, ale potem lepiej mieć towarzystwo, bo działają krople i znieczulacze, więc odbiór świata jest trochę utrudniony. I lepiej mieć kogoś, kto się nami zaopiekuje.

Gość fifiriiffi22
Dla tego właśnie mam dłuższy termin oczekiwania na badania, bo nie wiedziałam o tych soczewkach. Ile braliście zwolnienia? I jak sobie ustaliliście wizyty po zabiegu?

Gość JaWamPokaże
Długość zwolnienia to minimum dwa tygodnie, zresztą na wizycie kontrolnej lekarz widząc postępy w gojeniu podejmuje decyzje dotyczące dalszej rekonwalescencji.

Gość Karolekss
Ja też dwa tygodnie powinno starczyć, a częstość wizyt ustalasz z lekarzem.

Gość emma82
Dwa tyg. to minimum, ja w sumie wróciłam do normalnej pracy (czyt. komputer, jazda samochodem) w czwartym tyg. po zabiegu. Ale po 2 tyg. już da radę, tyle że w przypadku kompa trzeba jednak oszczędzać oczka:)

Gość binokle
Czy laserowa korekcja w ogóle się opłaca? Sam noszę okulary od zawsze i wkurzają mnie coraz bardziej. Tylko tak, zabieg jest drogi i zastanawiam się,czy warto? Na filmikach oglądałem jak to wszystko wygląda i strasznie to jest! Czy warto więc za cierpienie takie płacić taką kasę? a co jeśli coś nie tak pójdzie? teraz widzę, w okularach, ale jednak widzę

Gość emma82
Jasne, że się opłaca! Pierwszy powód już sam podałeś/aś - okulary cię denerwują!!! Drugi powód - to koszty. Zabieg nie jest tani, ale jak zestawisz sobie wydatki na okulary, to się na pewno zwróci! Trzeci powód to zdecydowanie lepszy komfort życia! Wstajesz i widzisz, leżysz na kanapie przed tv i widzisz! Jeśli chodzi o niepowodzenia, to naprawdę są rzadkością. Gdzieś czytałam, że to zaledwie 3% wszystkich zabiegów. Najważniejsze są dokładne badania i ocena fachowca - lekarz, dla którego laserowa korekcja to codzienność, na pewno prawidłowo oceni czy twoja wada nadaje się do korygowania czy nie. Powodzenia! W razie czego, pytaj - chętnie odpowiem na pytania, jako była okularnica:)

Gość binokle
Dziękuję "emma82" za odpowiedź i Twoją opinię. Właśnie te argumenty, które podałaś mnie przekonują, ale strach przed tym, że ktoś grzebie Ci w oku, a potem nie daj Boże... jeszcze możesz bezpowrotnie zniszczysz sobie wzrok - PRZERAŻAJĄCE, a nawet paralizujące są dla mnie. Ile jesteś po zabiegu, jaką wadę miałaś i gdzie zabieg miałaś? Jakbyś mogła, to opisz w szczegółach jak wygląda zabieg, bo filmiki są drastyczne...

Gość pallina
Filmiki są może 'drastyczne' ale za to bardzo dokładnie na nich widać co się z okiem i pacjentem dzieje - więc co tu chcesz więcej wiedzieć. Oczy masz znieczulone więc bólu nie czujesz, dyskomfort to wiadomo - ale tylko tyle. Ja jestem już pół roku po zabiegu, żadne opowieści jak było nie pomogły mi tyle zrozumieć o co chodzi jak te filmiki. Sprawdź sobie bo jest ich więcej na yt niż tej jeden.

Gość binokle
pallina, chodzi mi np. o to czy jak kładą ci na oku ten pierścień, którym odcinają płatek rogówki... czy to się widzi? - tzn. wiadomo, że sam moment nakładania pierścienia tak, ale jak nóż tnie? albo np. jak lekarz potem odkrywa ten płatek odcięty nożykiem - to się widzi? wiem, że moga się wydawać głupie moje pytanie, no ale takie mam stresy.

Gość Karolekss
Nie ma się co stresować ten zabieg jest naprawdę bezbolesny i nie ma się co stresować na filmiku może to wyglądać strasznie ale w rzeczywistości to sa znieczulenia zabieg jest krótki bez paniki:)

Gość emma82
binokle nie ma co panikować! nic nie czujesz, a widzisz też w sumie niewiele, bo skupiasz się na światełku migającym nad okiem. Ja miałam zabieg w październiku w Weiss Klinik w Chorzowie, wada to -3,5 i -4,5, całkowicie skorygowana do 0, chociaż przez tydzień utrzymywała się ćwiarteczka na tym słabszym oku. Jeśli chodzi o sam przebieg zabiegu, to dostajesz krople uspokajające, przebierasz się w specjalne ubranie operacyjne i prowadzą Cię na salę zabiegową. Kładziesz się wygodnie, pielęgniarka dezynfekuje ci twarz wokół oka, nakłada chustę ochronną, zakrapia oczy kroplami znieczulającymi. Potem lekarz zakłada Ci rozwórkę na oko (nic nie boli, naprawdę - tylko trzeba swobodnie patrzeć) i prosi, aby patrzeć w mogające światełko zielone. Potem nakłada pierścień na oko i wytwarza się podciśnienie - czujesz taki ucisk lekki na oko i robi się ciemno. Potem widzisz za mgłą, w tym czasie już lekarz odseparował płątek rogówki, patrzyć w światełko znowu i już trwa lserowanie:) po kilku sekundach jest koniec, lekarz płuka oko (no chluśnie wodą, więc masz oko zalane i też niewiele widzisz, zakłada oaptrunek i gotowe:) Naprawdę spoko!!!

Gość binokle
Za wszystkie informacje bardzo dziękuję. Muszę się z tym przespać, hehe Poprawa komfortu życia, bez binokli, jest bardzoooo kusząca:) Panikuje, ale jak to mówią strach ma wielkie oczy! i pewno tak jest i w tym przypadku. Dziekuje Wam!

Gość rybkazwanawanda
mialam epi-Lasik, wada wrocila po 3 latach. wracam do okularow.

Gość Karolekss
Jak to wróciła? Może jakaś choroba oczu ? Miałaś jakieś komplikacje, powiedz coś więcej.. i gdzie robiłaś?

Gość dżingga
Taki nawrót zdarza się ale bardzo rzadko, ja bym sprawdziła przyczynę.. Poza tym jest jeszcze dokorekcja.

Gość binokle
Często wada powraca? A jakie są tego przyczyny? tzn. jeśli pracuję dużo z kompem, to mam pewne że powrócę do okularów? i ta dokorekcja potem to znów dodatkowy koszt? jak to wygląda

Gość lawenda benda
Wydaje mi się, że tu dokładnej odwiedzi nie usłyszysz, statystyk raczej na kafeterii nie prowadzą ;). Żeby się zorientować trzeba szukać w necie ale przede wszystkim zapytać o wszystkie za i przeciw swojego lekarza. Komplikacje są zależne od Twojej budowy oka, jakości gojenia się itp. A dokorekcja od razu po zabiegu zazwyczaj jest w cenie. Ps. jeśli dużo pracujesz przed komputerem to proponuje po zabiegu kupić dobre okulary a antyrefleksem.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować