Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aga M.

NIE ZOSTAWIAJCIE WÓZKÓW PRZED SKLEPAMI !!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Witam! Zwracam się z ogromną prośbą: NIE ZOSTAWIAJCIE SWOICH DZIECI W WÓZKACH PRZED SKLEPAMI !!!!!!!!!!!!!!! Błagam ludzie wykażcie się większą wyobraźnią. Wczoraj szłam z mężem i swoimi dziećmi i widzę najpierw jedna mądra mama/opiekunka jest w sklepie, a wózek z maluchem przed sklepem, za chwilę patrzę, a do sklepu obok podjeżdżają wózkami dwie dziewczyny i jak niby nic zostawiają dzieci i idą buszować wśród ciuchów, niby zerkają na maluchy ale do sklepu wchodzi jeszcze kilka osób i robi się tłok, już nie tak łatwo zerknąć na dzieci. Takie sceny widzę ostatnio dość często. To straszne, sama jestem mamą, moje dzieci też korzystają z wózka i to w dodatku podwójnego, tak więc wiem jak jest ciężko poruszać się po sklepach takim pojazdem, ale nie zostawiam dzieciaków samych NIGDY. Ostatnio pani ekspedientka nie pozwoliła mi wjechać, więc powiedziałam jej pare słów i zrobiłam zakupy gdzie indziej. Mamy to naprawdę silna grupa konsumentów i mają prawo robić zakupy z dziećmi, a właściciele sklepów mają obowiązek im to umożliwiać, a jeśli tak nie jest to przecież jest tyle sklepów do wyboru. Drogie mamy, babcie, opiekunki nie piszę tego żeby Was urazić, tylko przestrzec, bo znam historię gdzie mama zostawiła dziecko przed sklepem i je ukradli - nie odzykała go. To jest ułamek sekundy, chwila lekkomyślności, a tragedia na całe życie. Bądźcie rozsądni, dbajcie o swoje maluchy, pozdrawiam! 🌻

RACJA!!! kiedys widzialam cos o czym tez dlugo myslalam. wozek przed sklepem. mama w sklepie- gada z ekspedientka(chyba kolezanki). stalam na przystanku ok 15 min. i 15 min malenstwo(moze z 4 mc) przed sklepem w wozku. jak wsiadalam do autobusu zauwazylam ze wychodzi wkoncu mama. mloda dziewczyna kustykajaca............ nie dala by rady dogonic................ teraz raczej nie widze takich sytuacji!!! Ale pedofile tworza swoje organizacji itd - bleee............o tym sie mowi!!!! a o pozostawianiu dzieci przed sklepami - nie mowi sie o tym!! DZIEKI ZA PORUSZENIE TEMATU!!!!!!!!!!!!!!

Jak najbardziej to popieram!!!! Też byłam świadkeim takich scen: mama TAM (sklep) a dziecko TU (chodnik). Brzmi niewiarygodnie!!

Gość noooooooooo
dokladnie... dzieci to nie pieski zeby czekaly przed sklepem

Ale wiecie ze wypowiedza sie tu osoby ktore tak nie robia. A mamy ktorym zdarzylo sie zostawic dziecko przed sklepem beda milczec. Wazne zeby trafilo to do osob ktore tak postepuja!!!

Wiecie co ja robię jak coś takiego widzę - poprostu bardzo grzecznie i uprzejmie zwracam uwagę. Jestem świadoma tego, że mogę zostać ochrzaniona za to, że się wtrącam ale trudno, mi nic nie będzie, a taka mama, czy babcia może sobie przemyśli sprawę i nie będzie tak robić więcej.

Gość as es
ja bym sie bała psa zostawić a co dopiero dziecko. szok

ja w takich sytuacjach mam ochote przesunac wozek - tak zeby osoba ktora zostawila nie widziala go. i poczekac az wyjdzie ze sklepu. i powiedziec co mysle, ale brak mi odwagi;) slyszalam kiedys taka historie- od kolezanki!!! miejsce rynek Mama zostawila synka-5 latka i kilkumiesieczna coreczke w wozku przed sklepem(budka). poszla robic zakupy. podeszla do chlopca babka i powiedziala ze da mu loda za wozek z dziewczynka. maly zgodzil sie .Jak wyszla mama to powiedzial ze dostal loda za wozek i jest zadowolony. Mama przerazona. Starsza babka sprzedawala gdzies obok jakies wazywa. podeszla do mamy oddala wozek i powiedziala ze to ktos inny mogl zabrac wozek. To mi sie podobalo!!!

kurde a ja w tejze sytuacji autentycznie zerkalam na ten wozek czy cos mu sie nie dzieje,nie mialabym odwagi powiedziec tej babci o tym:/

Popieram dla mnie nawet zostawianie psa przed sklepem jest chore.Czy nie mozna wyjsc z psem na spacer zaprowadzic go do domu i dopiero pojsc na zakupy? O wozkach z dziecmi juz nie wspomne, wielokrotnie widzialam takie sytuacje i musze przyznac ze jest to chore.Kobiety wiecej wyobrazni!

bo tak jest , jak widzisz wozek z malenstwem pprzed sklepem to peatrzysz czy nikt nie podchodzi, czy nic sie nie dzieje. Tyle slyszy sie o duzych agresywnych psach. az strach pomyslec.......

mi sie wydaje ze pies to co innego...jezeli jest dobrze wychowany to nie pojdzoie z byle kim i nie da sie ukrasc,a dziecko wiadomo...

ale pisze o psach puszczanych samopas.............niewiadomo co takiemu odbije....................a jesli dziecko zostanie przed sklepem w wozku ..............pomysl o psie jako atakujacym!!!!

racja ale czasem ludzie bywaja bardziej grozni niz zwierzeta...przypomina mi sie taka sytuacja moze nie na temat troszke:szlam do sklepu przy okazji wywalic smieci i zostawilam wiadro na smieci kolo smietnika,wracam a tam tuptus maszeruje w moim wiadremzaczelam sie z nim wykłócać zeby je oddałna szczescie oddal bez problemu:)

Pies latający samopas to jeszcze nie jest taka straszna sprawa. Jesli pies nie jest chory (np wścieklizna) to nie ma powodu by zaatakować dziecko siedzące/leżące w wózku. Największym zagrożeniem jest moim zdaniem człowiek. Niegdy nie wiesz czy nie bedzie akurat przechodził jakiś wariat, czy nie. Wystarczą mu 3 sekundy żeby podejść i odjechać z wózkiem. I nikt nawet nie zauważy, nie domysli się przecież że to ktoś dla dziecka obcy... :o

Gość ale mi się chce z was śmiać
E tam przesadzacie. A już zaraz wszyscy sa tacy chetni zeby krasc obsrane niemowlaki. Ja wole zeby kobieta zostawiala wozek niz sie pchala z nim do ciasnego sklepu.

a i co do tych wlascicieli co puszczaja te rasowe zabijaki samopas wszystkich ich bym wsadzila za kratki!!!!!!!nie moge z moim kundlem wyjsc na spacer bo zawsze mam stracha ze zza wegla wyskoczy jakis pittbul i mu leb odgryzie!poza tym niejedna juz taka sytuacja byla!krew mnie zalewa

moim zdaniem do psow uwazanych za grozne rasy powinno sie miec specjalne pozwolenie i wlasciciel razem ze zwierzakiem powinien przejsc kurs. to moje zdanie- wiem ze to malo realne. Faktem jest ze nie powinno sie zostawiac dzieci bez opieki- nawet na wozkach jest taka informacja!

popieram panienki...ale wiekszosc mam uwaza to za normalne i zostawia swoje dzieci...:(

ale myslisz ze ktos jak kupi psa na rynku- niby rasowego- nalezacego mimo wszystko do groanych psow ma takie pozwolenie.albo ze jak idzie wlasciciel z takim psem to zostanie zaczepiony przez straz miejska z pytaniem- ma pan pozwolenie. nie wszystko jest respektowane u nas- niestety

hehe do tego co wkleil linka----o tym ze takie psy trzeba prowadzac na smyczy i w kagancu KAżDY doskonale wie,tyle ze to niestety nie znaczy ze kazdy tak robi!!

Babcie zostawiają wózki, bo nie wiem czy pamiętanie jeszcze czasy komuny, kiedy to wóżki z niemowlakami rzędem stały pod przychodniami, pocztami czy sklepami. Wtedy to była normalka. Ludzie nie wiedzieli co to pedofile czy zboczeńcy. Teraz czasy się zmieniły, a babcie trzeba uświadamiać. Nie wszystkie oczywiście:)

no niestety niektore rzeczywiscie cierpia ta nostalgie poPRLowska i niektore obyczaje i przekonania sa nie do wykorzenienia:/