Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Gość kasiapiatk
Nicola82 Trzymam bardzo za Ciebie kciuki:-)Gdzie się leczysz??i u jakiego lekarz?? A u mnie to mąż również ma dobre wyniki wiec nie wiem co jest przyczyną braku ciąży ja czekam na 28dc zebym mogła zrobic tescik i mam nadzieje ze okresu nie dostane,,,,,maż juz cały czas mowi ze jest nas trójka ae ja nie jestem do tego aż tak optymistycznie nastawiona. Napiszcie dziewczyny co na ten temat myslicie jak oceniacie Novum i Dr.Szulca buziaki aniołki:-*

Gość nicola 82
leczę się od dwóch lat...przeszłam przez trzech lekarzy...jestem z koszalina więc nazwiska Ci nic nie powiedzą... a na 11 grudnia jestem umówiona do novum do wożniaka...a ty też leczysz się w novum? jak długo i u kogo?

Gość nicola 82
właśnie zastanawiam Się czy dziś nie jechac do mojego gina i nie umówic się z min żeby porobił mi badania albo powiedział gdzie mi je zrobią .chodzi mi o badania które przydadzą mi sie na pierwszą wizytę w N ale niestety nie wiem zabardzo co będę potrzebowała, bo chciałabym ograniczy wizyty w N że względu na odległośc (ok 600 km)

Gość nicola 82
tak wogóle to umówiłam sie też do Invimedu na listopad , bo nie wiedziałam którą klinikę wybrac:( ale chyba zdecyduję się na N - mój gin mówi że jest najlepsza...

Gość kasiapiatk
Ja leczę sie dopiero od 3miesiecy prowadzi mnie Szulc bardzo miły lekarz.Nie wiem trace siłe bo o dziecko staramy sie już ponad rok wiec to długo....jak teraz nie wyjdzie to spróbuje jeszcze raz inseminację,a jak znowu nie to in-vitro Trzymaj sie kobietko

Cześć Kobitki.... jestem tu nowa Mam zamiar wybrać się do Novum... Lecze się od ponad trzech lat i nic. Mam wielką nadzieje, że tam mi pomogą. Mó mąż jest zdrowy, to ja mam problemy... :( A wszystko przez jednego ginekologa który nie dopatrzył się u mnie torbieli. Wynikiem tego było usunięcie jajnika no i się zaczeło :( W tamtym roku leżąc na Polnej w Poznaniu powiedziano mi otwarcie, że jeśli zajdę w ciąże to będzie cud ! :( Ale ja wierze... Wiem, że kiedyś będe mama :) Licze na lekarzy w Novum. Mam nadzieje, choć bardzo się boje! Boję się nawet zadzwonić i umówić na wizyte.... Moja koleżanka się tam leczyła, dziś ma wspaniałe bliźniaki :) A inni lekarze też jej mówili, że dzieci mieć nie będzie !!!

Gość nicola82
kasiapiatk, a miałaś już inseminacje? ile razy?ja jeszcze nie ,jadę tam bo mój gin powiedział że teraz trzeba ją właśnie zrobic.pisz co u ciebie ...ja w tym miesiącu się starałam . w tym cyklu miałam hsg i czytałam że po zrtobieniu tego też szbciej się zachodzi ale u mnie było wszystko dobrze a nasionka nie zadobre:( 5 listopada idę do angrologa u którego leczył się mój mąż zobaczę co on powie...i wysyłam męża żeby zrobił jaszcze raz nasienie ,bo ten wynik co mamy jest z czerwca a tam w N pewnie będą chcieli bardziej aktualny...i sama przed wyjazdem zrobię chyba jeszcze hormony i grupe krwi. Pozdrawiam

Gość kasiapiatk
NIKOLA Tak tak miałam już inseminacje masz racje jak pojedziesz do kliniki TO DADZą cI ZBIóR ZADAN KTORE MUSISZ zobic i z wynikami kolejna wizyta,a nie lepiej sie wprowadzc najakis czas do Warszawy????wynajać cos??przynajmniej w jakiś sposób zaoszczedzicie???Co o tym myslisz??Ja bym Ci radziła iśc do Dr Szulca bo to miły i mądry lekarz,ja wieżę w to że sie uda mam nadzieje??a kiedy sie wybierasz do kliniki?????????napisz prosze

Gość kasiapiatk
A za Ciebie Asienko mocno trzymam kciuki,musisz zacząc wierzyc w to że sie uda,byc bardziej optymistycznie nastawiona dobrze Wiara czyni cuda.

Gość xyxyxyxy
Przepraszam ze sie wetne...ja nie mam milego doswiadczenia z NOVUM! podstawowe badania hormonalne-OK; wymazy, posiewy itp-OK...inseminacja x3 i nic:(( mnustwo lekow, zastrzyków...mowili,ze czasami tak jest,ale trzeba probowac. wkoncu trafilam do malej kliniki gdzie lekarz mnie skierowal na zwykla laparoskopie i...niedrozne jajowody!!!!!!! wiec zostalo tylko in vitro. do Novum NIGDY NIE WROCE!!! TAM SIE ROBI TYLKO KASE!!! pozdr.

Gość asianko
xyxyxyxy Wydaje mi sie,ze masz złe nastawienie do N. inv robi się właśnie w przypadkach niedrożnych jajowodów,w tej całej procedurze poprostu się je omija.Ja również miałam niedrożne jajowody. inv nie udane ,w Poznaniu na Polnej miałam laparoskopię i obiecanki ,ze teraz będzie ok!Wróciłam do N bo mimo laparoskopii nic sie nie zmieniło, mam juz pewne doświadczenie...10 letnie (tyle trwa moje staranie o dzidziusia) wiem,że nie ma cudów .Klinika N w moim rozeznaniu jest najbardziej wiarygodna i leczę sie u nich,mimo nieudanych prób.Ale łatwo sie krytykuje jeżeli nie ma się porównania,ja juz przeszłam swoje ,więc nie pisz nic .......bo kiedyś możesz do nich wrócic.(czego oczywiście Ci nie zycze) Pozdrawiam

Gość kasiapiatk
Wiesz właściwie to każdy ma swoje zdanie.Ja akurat mam dobre zdanie,nie wiem czy wiesz że klinika stara sie o refundacje NFZ.....POZDROWIONKA

Gość xyxyxyxy
asianko Nie chciałam nikogo tutaj urazić! 9 lat się leczyłam zanim zaszłam w ciążę!!! i to nie dzięki NOVUM mam swoje maleństwa! To tylko moje osobiste zdanie, że tam jest fabrtka pieniędzy! chodzi mi o to, że gdyby od razu zrobiono mi laparoskopie, jako profilaktyczne badanie do dalszego leczenia, to zaoszczedzono by mi mnustwo przepłakanych nocy, bólu, rozczarowań...a kasa którą wtedy wydałam na leki i inseminacje wystarczyła by na jedno in vitro! I tak jak już powiedziałam wcześniej to jest tylko moje osobiste zdanie! pozdr.

Gość kasiapiatk
Popieram Asie.

Gość xyxyxyxy
PS pieniedzy nie szczedzilam wogole, bo na tym nie da sie zaoszczedzic!!! powiem jeszcze tylko ze sa inne kliniki: np OVUM w Lublinie czy NOVOMEDICA w Myslowicach...jest ich wiele i wielu lekarzy, cudownych lekarzy, ktorzy na prawde potrafia pomoc! Te dwie kliniki polecam w szczególności!!!

Gość kinia78
Witam! Przed pierwszą wizytą wystarczy zadzwonić do Novum i oni powiedzą jakie trzeba zrobić badania. Pozdrawiam wszystkich

Gość nicola82
kasiapiatk, ja mam na 11 grudnia wo dr Wożniaka.co do mojej wyprowadzki to raczej nie wchodzi to w grę gdyż nie wiadomo ine to może potrwac...a tu mam pracę...mąż ma pracę w wojsku więc on napewno by ze mną nie pojechał a ja sama siebie tam nie wyobrażam:( chyba bym oszalała)...jeszcze do tego wszystkiego w tym roku bronię mgr...ale o tym czędto zapominam...napisz po jakim czasie od pierwszej wizyty mmiałaś zrobioną inseminację...czy odrazu jak sie tam zjawiłaś to z myślą o inseminacji? bo ja chyba chciałabym jak najszybciej...i do trzech razy sztyka chyba...pozdrawiam

Gość nicola82
A-S-I-A JA TEŻ SIĘ ZASTANAWIAŁAM CZY UMÓWIC SIĘ DO n ALE WKOŃCU SIĘ ODWAŻYŁAM...NIE MOGĘSIĘ JUŻ DOCZEKAC WIZYTY...JAK WCZEŚNIJ PISAŁAM- UMÓWIŁAM SIĘ YEŻ DO INVIMEDU ALE SKORO MAM TAKĄ SAMĄ ODLEGŁOŚC DO OBU TO WYBRAŁAM NOVUM A TAK ODMAWIAM WIZYTĘ ...NIE MÓWIĘ ŻE NIGDY TAM NIE TRAFIĘ ALE ZOBACZĘ CO MI POWIEDZĄ NA PIERWSZEJ WIZYCIE ...BUŻKA

Gość do nicola
osobiście uważam, że skoro mieszkasz w Koszalinie to szkoda pieniędzy i czasu żeby robić samą inseminację w Warszawie. To ci zrobią w każdej klinice. Novum może jest i dobre, ale do in vitro, a i to nie zawsze. Na pewno bliżej masz do Gdańska (Invicta) czy do Poznania. I tam radziłabym ci próbowac najpierw. Bo te pieniądze, ktore wydasz na podróż do Warszawy i hotel - możesz zainwestować w nastepną inseminację. To jest moja dobra rada. Moja koleżanka pojechała na pierwsze in vitro własnie do Gdańska (mając taką samą odległość do Warszawy) i wróciła ze śliczną córeczką:) także jak narazie odradzam Novum... ale i tak zrobisz jak uznasz za najlepsze:D

Nicola82 musze zebrać się w sobie i zadzwonic :) długo czeka się na wizyte ? kasiapiatk ja wierze ze się uda :) Cały czas wierze i niegdy nie dopuszczałam do myśli, że mama nie bede ! Tylko mam jakiś strach przed zadzwonieniem i umówieniem się na wizyte...

Gość nicola82
A-S-I-A JA DZWONIŁAM DO NOVUM W TAMNTYM TYGODNIU I UMAWIALI NA GRUDZIEŃ WIĘC MYŚLE ŻE OK 1,5 MIESIĄCA...

Gość nicola82
MÓJ OSTATNI GIN POLECAŁ MI BARDZO NOVUM...O INNYCH TEŻ WSPOMNIAŁA (DGAŃSK , POZNAŃ...) U MNIE W KOSZALINIE TEŻ MOŻNA ZROBIC INSEMINACJE...ALE ON POWIEDZIAŁ ŻE DUŻO JEGO PACJENTEL TYCH KTÓRCY LECZY SIĘ W NOWUM MAJĄ SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIE...WIESZ NIE WIEM CZY DOBRZE ROBIĘ ...WIADOMO ŻE WYGODNIEJ BYŁOBY MI BLIŻEJ ALE SŁYSZAŁAM ŻE INSEMINACJA A INSEMINACJA TO RÓŻNICA...WIĘC JAK MAM SIĘ POŚWIĘCIC TO JUŻ CAŁKOWICIE JEŻELI MA BYC DOBRY EFEKT...NIE WIEM...MAM NADZIEJĘ ŻE MOŻE TAM ZROBIĄ WIĘCEJ POTRZEBNYCH BADAŃ DADZĄ LEPSZE LEKI...JEDNAK LECZY SIĘ TAM WIĘCEJ LUDZI I WIĘCEJ PRZYPADKÓW MOŻE POZNALI...NO I SĄ 2 POD WZGLĘDEM SKUTECZNOŚCI KLINIKĄ W POLSCE A KTOŚ MI POWIEDZIAŁ ŻE JAK PRZEJADĘ 300 KM TO 600 TEŻ DAM RADĘ JESZCZEW NIE WIEM DO KOŃCA CO ZROBIĘ ALE NA PIERSZĄ WIZYTĘ DO N NAPEWNO POJADE A DALEJ ZOBACZĘ...ALE SIĘ ROZPISAŁAM...:)CZHYBA NIKOMU SIĘ NIE BĘDZIE CHCIAŁ TYLE CZYTAC:)BUZAIAKI

Tak się zastanawiam dlaczego piszecie, że Novum jest jedyna dobrą kliniką... Ja uważam, że istotne jest to, żeby klinika była blisko domu (czy to Novum czy inna). I nie chodzi mi o koszty chociaż to tez niezwykle ważne. Przede wszystkim nie wyobrażam sobie jechania kilkaset kilometrów do domu po transferze czy punkcji. Poza tym chyba juz na początku trzeba brać pod uwagę to, że naprawdę rzadko przygoda z kliniką ogranicza się do kilku wizyt. Raczej jest to pół roku, rok czy półtora. A przed każdą inseminacją czy transferem monitoring cyklu. Nie mówiąc już o punkcji... Moim zdaniem Novum można postawić na tej samej półce co conajmniej 5 innych klinik. Tylko, że Novum jest duże. Zresztą poczytajcie oceny klinik na Naszym Bocianie.

Nie chciałabym polecać konkretnej kliniki. Ja jestem ze swojej bardzo zadowolona (Invimed), ale znam osoby, które są zadowolone z kliniki Invicta w Gdańsku, Invimed w Poznaniu, Novum. Złe rzeczy chyba słyszałam tylko o klinikach w Białymstoku i w Łodzi, ale pewnie też są zwolennicy tych klinik. Dlatego napisałam, że nie stawiałabym Novum na 1. miejscu. W innych klinikach tez pracują wybitni specjaliści.

Gość xyxyxyxy
i to wlasnie chcialam wczoraj powiedziec! i zostalam zbesztana!!! sa kliniki duzo mniejsze i mniej rozpowszechnione, jest mniej pacjentek bo oni sie nie rozslawiaja bo po prostu chca pomagac! a i ceny rowniez konkurencyjne! a mniejsze mniej znane wcale nie oznacza ze gorsze!!!!

Gość xyxyxyxy
dodam jeszcze, że w klinice gdzie ja sie leczylam, czulam sie wyjatkowo! moze dla niektorych to malo istotne, ale w/m to bardzo wazne wchodzac do kliniki zwracano sie do mnie po imieniu (pani iksinska) to tworzy atmosfere bardzo domowa, przez co stosunki lekarz-pacjentka nie byly sztywne, lekarz i pielegniarki dawaly odczuc na kazdym kroku ze jestem dla nich wazna i chca stworzyc mi jak najlepsza atmosfere, bo wiedza ze i tak juz wystarczajaco zyje w stresie! i jak juz wczesniej powiedzialam mam sliczne 2 aniolki!!!

Gość nicola82
stokrotko ty sobie nie wyobrażasz jecha kilkaset km na inseminacje czy punkcje...a niektórzy muszą sobie to wyobrazic gdyż do najbliższej klinika mają ponad 250 km...a to że przed inseminacją jest więcej wizyt(USG...)z tym też można coś zrobic bo to możesz zrobic u swojegi gina a tam jecha na ostatnie usg...z tego co wiem to leczą się tam teżludzie z zagranicy i jakoś sobie radzą...nie stawiam novum na pierestale , wiadomo że dla każdego najlepsza jest ta klinika która mu pomoże:)

Gość nicola 82
moja znajoma zaczęła od Poznania póżniej Gdańsk i skończyła na N.nie bez powodu N ma 2 miejsce...nie mówię że nie trafię do innej kliniki ale wolę zacząc od tej z największymi osiągnięciami...wiadomo że wszędzie są specjaliści ...ale to jest tylko moje skromne zdanie:)