Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Lena 2005- No tak poczęści z tobą zgadza się . Zobacz chociarz na moją stopkę . I też mam takie odczucie , że Bóg przez to chce Mi coś przekazać , albo nauczyć . Kiedyś jak byłam jeszcze nie mężatką , cały czas modliła się oto żeby dostać dobrego męża .I Bóg wysłóchał moich próśb . A teraz modle się oto by zosatać matką swoich dzieci . Więc od jakiegoś czasu zaczełam czytać pismo świete . I tam jest napisane ; że nie będziesz mniał bogów innych ode mnie ; Nie jestem osobą super wierzącą , ale staram się nią być . Kościół podchodzi z dystansem do IVF . A co te dzieci które rodząm się z IVF nie są dane od boga ? Więc trzeba podchodzić zupełnie inaczej do tego tematu .

Julciaa - witaj ! Jakoś rzadko do Nas piszesz ? Mam nadzieje , że krewetki mi nie zaszkodzą . Smażyłam je na gorącej oliwie ale krótko , bo one nie potrzebują długo

lato - temat ten jest ciężki... i pozostawia wiele do życzenia jeśli chodzi o kościół i podejście o IVF. Jakieś 4 tygodnie temu był program o Novum, ja tego nie ogladałam, ale koleżanka dzwoniła do mnie w tej sprawie aby powiedzieć co było. i wypowiadała się jedna kobietka, która wyspowiadała się z tego że ma dziecko z invitro... i przeżyła horror, dziecko nie dostało chrztu świętego.. nie poszło do komunii... aż w końcu ta kobieta przeszła na inną wiarę. Lato - ja nie mam innych Bogów przed sobą :). Bioenergoer... to nie Bóg :) Święta Hildegarda - beatyfikowana prze papieża... przesycona oryginalną chrześcijańską filozofią przyrody. Zajmowała się przyrodolecznictwem - według dzisiejszych kryteriów była uzdrowicielką, naturoterapeutką i fizjoterapeutką. opierała sie na energii.. dobra koniec na dzisiaj :)

Spoko lat-nic się nie stało! A o krewetki najlepiej będzie, jak lekarza zapytasz.:P A ja już skończyłam sprzątać i muszę trochę poćwiczyć moich tańców - dzisiaj kolej na Ai Se Eu Te Pego, bo we wtorek znowu kurs i muszę sobie troszeczkę kroki poćwiczyć...hehe póki mogę jeszcze tańczyć.:D

Lena 2005 - No tak masz racje ten temat można drążyć w nie skończoność .

Lena2005 - nie czytałam, ale dzięki na pewno ją przeczytam.:D A czytałaś Miłość Marii Magdaleny ? Na czasie, bo Wielki Tydzień się zbliża.;P

Lena2005 - jeśli chodzi o IVF...no to nie Kościół ma nam to wybaczyć, ale Bóg ! Kościół to jest tylko instytucja stworzona przez człowieka przecież.I uważam,że planem Boga jest dawanie życia przede wszystkim i my to chcemy robić.To,że księża się z tym nie zgadzają to jest tylko i wyłącznie Ich wymysł przez Nich stworzony !!!

Lena - ja się nie spowiadam z IVF księdzu ! Pomimo mojej wiary nie spowiadam się, bo nie dostanę nigdy rozgrzeszenia.Ja jestem rozwódką--o czym tu nigdy wcześniej nie pisałam !! Zresztą-nikt nie pytał.I dlatego nie mam ślubu z moim obecnym partnerem, a ze względu właśnie na wiar wystąpiłam do Sądu Biskupiego i stwierdzenie nieważności ślubu kościelnego już ponad 2 lata temu i czekam na wyrok.......już powinien być niedługo, więc trzymajcie za to kciuki.;-)

Lena - a odnośnie tego podziału, no to ja też nie wierzę w to, bo tak jak już pisałam wyżej,to jest wymysł księży i Ich wyłącznie interpretacja Pisma Świętego,by osoby bezpłodne adoptowały dzieci,które nie mają rodziców. Ja mam swoją własną interpretację Biblii i uważam,że Bóg po to pozwolił człowiekowi na wymyślenie IVF, by właśnie ludziom-kobietom w tym pomagać.;D

Lena - ja oddzielam wiarę od Księży przede wszystkim.Wiem,że niektórzy tego nie potrafią i dlatego tak psioczą i bluźnią na całość, a to nie tędy droga.Można chodzić do Kościoła-być tam dla siebie i dla Boga, a księdza tylko wysłuchać na mszy i kazaniu i tyle.

Lena - polecam, bo to książka od momentu zaraz przed samym poznaniem Jezusa z Marią Magdaleną do - właśnie do momentu ukrzyżowania, a to teraz jest ten czas ! A ja ją czytałam przed Bożym Narodzeniem, bo nikt mi nie powiedział o czym jest.:/

igrek - No właśnie ja też podchodzą do tego typu rzeczy tak . To już my będziemy sądzeni i td . Ale uważam jak medycyna do tego doszła i daje szanse na posiadania własnego dziecka . No to nie widzę jakiegoś grzechu ciężkiego w tym wszystkim . Bo tak wszyscy traktują księży i wymagają od nich nie wiadomo czego . Ja bym do tego zupełnie inaczej podchodziłam . To że naprzykład daje na tace 10 czy 20 zł , to daje nie dla księdza tylko na kościół . A jak oni tymi pieniędzmy dysponują to już ich zadanie . A nie mnie innych osądzać i td .Ale zaczeliśmy temat ?

igrek - ale się rozpisałaś, i dobrze :)! to trzymam kciuki za unieważnienie ślubu kościelnego. Moja koleżanka - dostała takie unieważnienie.. i wyszła drugi raz za mąż i mają 2 chłopców. bardzo fajnie gdyby sie udało :)!

Lato - lubię tańczyć i się tego uczę.;D Jednak dużo przede mą, dlatego ćwiczę w domu. Czeka mnie jeszcze Shakira Waka-Waka,ale nie dzisiaj.

Lena2005 a bo Kochana mam przerwę na razie między sprzątaniem i tańcem, więc siadłam, a na temat wiary mogę dyskutować, ale nie narzucam jej innym...

Polecam Wam tą modlitwę-ja ją odmawiam codziennie... Sługo Boży Janie Pawle II, za Twoim pośrednictwem proszę o łaskę dla mnie (i moich bliźnich). Wierzę w moc mej modlitwy i w Twą zbawienną pomoc. Wyproś u Boga Wszechmogącego łaski, o które się modlę... (wymienić prośby) Uproś mi dar umocnienia mej wiary, nadziei i miłości. Pan Jezus obiecał, że o cokolwiek w Jego imię poprosimy to otrzymamy. Dlatego i ja, Panie, pełen ufności, proszę Cię o łaskę wysłuchania i obdarzenia tym, o co się modlę za wstawiennictwem Sługi Bożego Jana Pawła II. Wysłuchaj mnie, Panie. Amen.

Zresztą - warto sobie wybrać jakiegoś patrona i modlić się do Niego o wstawiennictwo do Boga.

dzieki Igrek :) za modlitwe ja modle sie do Świetego Judy, od spraw beznadziejnych ...

igrek - nie pszejmój sie czy jesteś rozwódką czy też nie . Dla mnie najważniejszy jest człowiek , a nie jego wygłąd i td . Powiem gdzie jest prawda , moja kuzynka była rozwódką . I na dodatek mniała córke , i wiesz co pózniej zaczeła się spotykać z ksiądza organistą . I wiesz co ona pózniej jak się okazało dostała rozwód kościelny i td . A to wszystko za wstawieniem księdza , ona dostała. I gdzie jest prawda ! Jednych mężowie są pijakami znencająm się nad całą rodzinką i nic . Inni znów nie posiadają dzieci i równierz nie chcą u nieważnić szlub kościelny . Nie wiem o co tym wszystkim mysleć .

Spoko Lena - rozumiem.;D Ja wykorzystuję ostatnie tygodnie, że mogę jeszcze to robić.;D Zresztą...teraz jest Post, więc tylko ćwiczę.

Dziewczyny , ja nie mam jakiegoś szczególnego patrona więć modle się do wszystkich . Ale może warto wybrać właśnie takiego ?

No właśnie dziewczyny jutro niedziela palmowa ? Czy macie już palemki ?