Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Nie, zupełnie nie mierzę, ktoś tam pisał niedawno o tym, że przez te masy hormonów to organizm pewnie głupieje i tempka musi cuda wyczyniać. Nie liczyłabym na jej wyniki, mogą być przekłamane. Miłego zmywania :D

Ja wiem, że zakłamane wyniki jej wychodzą, bo lutka to progesteron,a on ją podwyższa, jednak ja mierzyłam długo, więc znam swój organizm i z lutką i bez, więc może uda mi się coś z niej wyczytać. Cześć Malwi.Czyli schodzi się potem z lutki tak ?Od którego tygodnia się z niej schodzi-wiesz coś o tym ? A ja włączyłam sobie w końcu moich ukochanych Gunsów, bo dawno Ich już nie słuchałam.:/Przez te zmartwienia nawet i Ich opuściłam.hehe

Ja też maggi trzymam kciuki za Twoją wizytę.;p I oczywiście za bafiorek betę.;p Lato Kochanie-pomodliłam się za Ciebie dzisiaj w nocy !!!

maggi - ja z synem chodziłam na usg do dr Makowskiego własnie, po jedzenie to wstaje bo w koncu odlezyn dostane:P tak to chociaz kregosałup rozprostuje, ide siku i po cos do jedzenia do kuchni przy okazji. Na szczescie mamy malutkie mieszkanie:) igrek - no jak masz mozliwsoc skierowanie dostac to jasne weźć, mi by nikt nie dał latego sie zdziwiłam... a lutke mialam zmniejszana stopniowo ale to indywidualna sprawa i zalezy od wyniku progesteronu.

Już niedługo, już niedługo, kurcze, jak na szpilkach siedzę już :)

Ja jak mierzyłam temperaturę przy lutce to ona była taka jak mam normalnie w cyklu bez żdnych leków. Progesteron podwyższa temperaturę, ale przecież normalnie ona też ma być wysoka w tej fazie cyklu.

Julciaaa - pamiętasz, jak opisywałam Panią dr z NFZ, która mi na posiewy dawała skierowania, na estradiol i wykryła zwykłym badaniem torbiel niby, której nie było ? Obiecałam jej,że przyjdę z wynikiem posiewy ostatniego i z usg.Nie jestem zapisana, ale zamierzam się właśnie jutro tam do Ne=ej wybrać i Jej te kserokopie zostawić oraz przy okazji poprosić o to skierowanie...mam nadzieję,że mi da.Bo Ona zna problem,ale tak bardzo ogólnie---wie,że szykowałam się do in vitro !

bafiorek - a kiedy masz mieć ten wynik bety ?

Dziewczyny dziękuje za kciuki :-) zaczynam sie juz troszkę denerwować, jakoś tak brzuch mnie boli ale to chyba z nerwów. bafiorek, oby beta była wysoka, taka bliźniacza :-) Julciaaa jasne chodź na chwilke trzeba wstać i kości rozprostować :-). Widzisz i jakie masz opinie o dr Makowskim bo ja bardzo dobre, ma zresztą bardzo dobre opinie.

Dzięki Maggi :) Igrek, ok. 15.00 mam go odebrać, czyli zaraz po pracy polecę i albo będę sie meeega cieszyć na chrześniaka imprezce urodzinowej, albo będzie mały smuteczek z nadzieją na za 2 dni..

Igrek tak lekarz powiedział ,że powoli ją odstawiamy. Od 9 czerwca mam brać 6 , a po tygodniu 4 sztuki i pewnie od wizyty po 2 czyli po 18 czerwca , bo to będzie mój 13 tydzień.

Maggi ja też tak się denerwowałam i mi ciśnienie skoczyło, ale tego nie da się opanować :(

Maggi a Ty jakie miałaś objawy po transferze ?

Nie, mój ma trzy dni wcześniej urodziny (dziś), więc już to łączę, kiepsko dla niego, ale to już stary chłop (17 lat) nie dzieciaczek, więc jakoś się tym nie martwię :)

Bafiorek to zrozumiałe, ze nie będziesz biegać do niego za 3 dni:)

Igrek, praktycznie żadnych, czasami pobolewał mnie brzuch i miałam taki dziwny posmak w ustach i cały czas chciało mi się pić.

Malwi ja kupuje prezenty i niestety sporo musze ich kupić, moja siostra ma trójkę dzieci więc trzeba każdemu coś kupić

Mój M kupuje swojemu, a ja swojemu nie. Mena - właśnie przyszła mi paczka od Ciebie.:)Odezwę się do Ciebie na e-maila.:D

Mena - dziękuję Ci bardzo Skarbie za te leki.:P Najpierw lutkę dopochwową trzeba w 1 kolejności zużyć, bo ma termin do końca sierpnia tego roku.

Witajcie, Jukcia cieszę się że najgorsze już za Tobą i teraz tylko leż i odpręż się. Bafiorek trzyma kciuki za betę :) magii daj znać jak po zwizycie :) Ja to się bardzo denerwuję przed jutrzejszą punkcją to chyba będzie nagorszy dzień w całej stymulacji :/

Monka bęzie dobrze, zobaczysz ! A o której masz godzinie tą punkcję ?

Wow, Monka, jutro punkcja, trzymam kciuki za dużo ładnie wyhodowanych komóreczek! Nie wiem czy Ty też dostaniesz, ale ja po punkcji na wypisie dostałam różne leki do brania. Między innymi dostinex, który bierze się 1x dziennie przez 8 dni (ma łagodzić objawy hiperstymulacji). Jeśli też go dostaniesz, to sugeruję Ci, żebyś brała go raczej na noc, bo mi nikt nie powiedział, że mogę się po nim słabo i źle czuc i pierwsze dwa dni brałam go rano i zdychałam później przez cały dzień. Straszne napady senności, takiej wręcz otępiającej i zawroty głowy. A jak zaczęłam go brać na noc to przesypiałam to i tyle :) To taka moja obserwacja. Nie pękaj przed punkcją, bezboleśnie przebiega, rzeczywiście szybciutko się usypia i dość szybko dochodzisz do siebie po. Mnie troszkę bolał brzuch po niej, jak tylko o tym wspomniałam to dostałam kroplówkę z ketonalu i zapomniałam o całym bólu. jedyne co wspominam z niej negatywnie, to właśnie te leki, które trzeba było brać później - mnie zabijał ten dostinex na początku i antybiotyk, który wykańczał mnie żołądkowo, więc miałam ciągle mdłości, aż do dnia transferu kiedy na spotkaniu z lekarzem i po pytaniu jak się czuję, opowiedziałam że strasznie mi niedobrze po tym antybiotyku i mi go odstawił. Ufff... Po tym było już ok. Więc jak dostaniesz antybiotyk to koniecznie osłaniaj żołądek, bo masakra.

Hej! Ja już po USG. Strasznie się denerwowałam czy wszystko ok. Dzidzia cała i zdrowa, za to z mamą trochę gorzej:) Muszę powtórzyć jutro badanie moczu, bo jest podejrzenie, że mam zapalenie pęcherza, ale w najlepszym wypadku to zwykłe zanieczyszczenia. Do tego lekarz przepisał mi jakieś tabletki. Kurcze bałam się o dziecko, a tutaj u mnie mały problem. Był ze mną mój M., więc w końcu zobaczył córeczkę tak, tak lekarz dalej mówi, że to dziewczynka :) Wszystko ma na swoim miejscu, żadnych zastrzeżeń, waży 412g, pytałam o wzrost, ale lekarz powiedział, że już teraz, w tych tygodniach wychodzą mylne cyfry, że raczej nie ma sensu mierzyć i dodał, że mówi się, że dziecko ma tyle wzrostu ile ma tygodni, więc u mnie 20cm z kawałkiem. Dostałam zwolnienie i następna wizyta 26 czerwca.

No i dziękuję za kciuki monka :) Za 20 min idę po wyniki i wieczorkiem napisze wam jak tam się sprawy mają u mnie :)

Bafiorek dzięki, napewno te informacje mi pomogą, czekamy z niecierpliwością na dobre wieści !!!! Karina to super że u Ciebie wszystko dobrze, bakteri pewnie szybko się wyleczy.