Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Agniren , jesteś bardzo odważna , że na własne życzenie wyszłaś . Już tak kochana nie szalej .Termin porodu coraz bliżej . Mam nadzieje , że wszystko będzie ok . Trzymam mocno kciuki .

Lato Kochanie 650,00 zł. zamrożenie ! Ja i Janko tyle płaciłyśmy. To będzie Twoje dziecko....Ty będziesz je nosiła pod serduchem.1 komórka czy 1 plemnik nie czyni z nikogo jeszcze ojca czy matki !!!

Lato, cieszę sie, ze jestes zadowolona.. I kochana, nie mów, ze dzuecko nie bedzie Twoje.. Bedzie..!!!! Z komorka dawczyni będziesz czuła sie bezpieczniej. Nie będziesz sie bała badań genetycznych czy połówkowego.. Mocno trzymam kciuki:-)

Hej Igrek No tak przyznaję Tobie rację , że 650 zł I reszta też masz racje . Tylko widzisz muszę jeszcze do tego wszystkiego dojrzeć . Jak to się mówi czas leczy rany . Pozdrawiam

Michaline- tak masz rację , ale ja jakby powiedzieć emocjonalnie do tego jeszcze nie dojrzałam .Ale oficjalnie jestem już zapisana do dawstwa . A jeszcze dr już mi przepisał progynowe i enkorton . Jak coś , to igrek lub Janko mi coś podpowiedzą co i jak jak nie będę wiedzieć A jak tam się czujesz ?

Lato - ja też byłam załamana, jak usłyszałam Novum diagnozę.:/Kilka dni przepłakałam.:(Ale --- masz rację ......czas leczy ran i teraz liczy się dla mnie tylko to, aby to maleństwo zostało z nami i to jest moje dziecko ! i nikogo innego. Nie wstydź się swoich odczuć.One są zupełnie normalne i uzasadnione.To minie, a potem już tylko będziesz niecierpliwie czekać na telefon. Jak tam Michaline się czujecie ? Nadal odpoczywasz ??

igrek- Twoje słowa podniosły mnie na duchu . Ciesze się , że trafiłam do dr Z. No widzisz i tobie dobrze doradził , więc uważam , że jestem w dobrych rękach . A Ty jak tam się czujesz ?

Lato - zapytaj się dr ( zanim zaczniesz Progynovę ) czy może lepiej Estofem ? Ja go biorę teraz ( On twierdzi, że woli ten lek ) i lepiej mi endo po nim urosło i szybciej.;p

Lato - dziękuję, że pytasz.:)Mi plamienia już prawie całkowicie minęły, jakieś reszteczki fajfrocli, więc wierzę w to, że do wieczora wszystko mi ustanie.:))Dr mówił, że jak nie rozkrwawię się przez te 3 dni, no to będzie dobry znak.;D

No tak dr powiedział , że mamy czekać na telefon z lab . One mają powiedzieć , ile są dla mnie komórek i jak wygląda dawczyni i jaką ma grupę krwi . Jeżeli wszystko mi będzie odpowiadać , to wtedy te komórki dla mnie zapładniają mojego M nasieniem . Przepraszam , że tak Ci napisałam . (wiadomo , że wiesz wszystko ) Ale ciesze się , że jesteś igrek i janko . cieszy mnie to , że nie jestem sama . Trzymam kciuki za Twoją fasolinkę i została z Tobą na te 9 m -cy .

igrek- dzięki za troskę Kochana . Mi przepisał Progynove , takie niebieskie tabletki . Ale widzisz mogłam wcześniej jego zapytać się . Mam nadzieje , że po tej progynovie ładnie mi urośnie śluzówka . No nic , zostało mi się czekać na telefon i być dobrej myśli . A wiesz poznałam dziewczynę dzisiaj też miała wizytę u dr Z Podchodziła właśnie do transferu z kd , u niej jak u Ciebie komórki były zapłodnione w środę , natomiast transfer miała dzisiaj . Podali jej dwa zarodki 5 i 3 komórkowe . Dr mówił jej , że powinni być już większe . Oby jej udało się , bo dziewczyna mniej więcej w moim wieku . Także widzisz dużo takich osób jest . Muszę po prostu dojrzeć do danej sytuacji .

Czujecsie dobrze.. Uporządkowałam rzeczy Miluni w komodzie. Powoli ogarniamy pokoik. Kupiliśmy dziś karnisz, wkłady do komody itd. Odpoczywam. Wciąż biorę antybiotyk i luteine.

Lato - no tak ! W 3 dobie powinny byś większe te zarodki.Ja miałam za 1 razem już 7 i 9.:/oby Jej się udało. Michaline - no to dobrze, że już lepiej u Ciebie.;D Tylko się nie przemęczaj.

sylwia badania nasze sa wazne ale badania męza są wazne pól roku poniewaz z krwi są wykonywane szczepionki .dlatego też należy poddać się jak najszybciej szczepieniom aby nie wydac ponownie na badania.po wykonaniu badan czeka się ok miesiaca na wyniki i na wizyte imalinowski na podstawie badań ustala rodzaj leczenia w naszym przypadku są to szczepienia ok 2 tygodni pierwsza szczepionka następna po 2lub 3tyg potem miałam badania i test ok 1200zł cz mój organizm dobrze zareagował i kolejne czekanie ok 4tyg na wyniki niestety mam za niski wynik i muszę przyjąc jeszcze 2 szczepionki jadę w środę .szczepienia sa w środy.od maja do dziś wydałam 6tys pierwsze badania 2szczepionki po1000zł i badanie kontrolne 1200zł. jak coś jeszcze to pytaj odezwe sie pozdrawiam

sylwia od szczepien mamy pór roku aby podejśc do transferu ale potem można się doszczepić odnośnie zamrożonych zarodków to nie wiem czy będe mogła z nich z korzystac ponieważ były wytworzone przed szczepieniami i moga sie nie przyjac podobno .dlatego prawdopodobnie będe musiała podejsc do 4ivf lub skorzystac z dawczyni ale to dopiero ok 10 listopada .

igrek, lato Cieszę się, że zrobiłyście już jakieś kroki. Życzę wszystkiego dobrego! Agniren Mam nadzieję, że wszystko jest dobrze i z Tobą i z maluszkiem Trzymam kciuki za testujące i za resztę babeczek także:)

Lato - źle Ci napisałam.;/Ja za 1 razem miałam podane w 2 dobie 9 i 11 komórkowe zarodki. Karina jakie imię wybraliście ?

CZEŚĆ WSZYSTKIM LATO-mi robili zabieg w mojej miejscowosci .Na skierowaniu pisało że mam polip , a oni mi pobrali materiał do badania i to wszystko ,żeby mnie dr nie zbadał to bym nawet nie wiedziała że mi nic nie zrobili . Cieszę się że ruszyło u ciebie z miejsca .Pamiętaj że dzidziś będzie twój i nawet nie wolno ci inaczej myśleć -to ty będziesz rodzić . igrek - dr powiedział że mam brać 100 -eutyroxu codziennie [brałam 100 naprzemian z 75]. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki .

igrek - no tak to miały sporo komórek te Twoje zarodki . Wiesz ta dziewczyna powiedziała , że myślała jak już jest trzecia doba to już będą blastocyty . Ale trzymam mocno za nią i za Ciebie mocno kciuki. Michaline- to już macie praktycznie końcówkę przygotowań . Super . karina1212 , tak już pomału i u mnie coś zacznie się dziać . Ładne imię Aleksandra . właśnie również nie wiem co słychać u Izki ? Janko - co za lekarze ? mam nadzieje , że już u Ciebie wszystko potoczy się dobrze . A co do myślenia , to igrek mi dodała takiej pozytywnej energii . I już obiecuję poprawę .

lato - Kochana super uważam wam dr Z doradził! bez owijania w bawełne, bez naciagania i szczerze:) juz tyle czasu straciliscie, tyle łez wypłakałas na pewno przez te niepowodzenia wszystkie ze dosyc ich! ja popieram podejscie z komórka dawczyni a dziecko bedzie Twoje! bedziesz je nosic pod sercem 9 miesiecy, bedziesz czuła jak z Tobą zasypia i jak sie budzi....pokochasz je i urodzisz a potem wychowasz, dopiero wtedy stworzy sie miedzy wami niepowtarzalna więź na całe życie...i jestem pewna ze ani przez chwile wtedy nie bedziesz myslec o tej decyzji którą własnie teraz podejmujesz! Jestescie w końcu na dobrej drodze do szczęścia:) Tak uważam! agniren - trzymam kciuki zeby lekarze szybko Ci pomogli zebys sie nie musiała stresowac niczym do konca rozwiązania🌼

lato-ja również w 100% popieram twoją decyzję.Straciłaś już wystarczająco dużo czasu - nie ma co dalej działać po omacku.Ważne,że wreszcie jest konkret i plan.Super. Dziecko będzie wasze wspólne - twoje i twojego męża.Wyczekane, wymodlone i przeznaczone właśnie wam - nikomu innemu.Tego się trzymaj.Rodzicielstwo to coś więcej niż geny.

"Kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno" Szukajmy więc dziewczyny tych otwartych okien :) Do skutku :)

Igrek dziękuje za rady i trzymam za ciebie kciuki. Trochę znięchęciłam się o tej insemki, a przede wszystkim do insemki w Novum, bo gdzie indziej tak nie szaleją z badaniami, więc może po prostu zrobię gdzie indziej.

Hej:) Lato ja również bardzo się cieszę , że u was ruszyło do przodu. I tak jak mówią dziewczyny dzidzia będzie wasza , bo wy ją wychowacie. Oby znalazły się komóreczki dla was jak najszybciej, żebyś dłużej nie musiała czekać. Agniren trzymaj się kochana mam nadzieję , że szybko przejdzie ta kolka. Ja też wiem co to znaczy ból nerek , ale pewnie u ciebie jest dużo gorszy. Igrek mam nadzieję , że dużo odpoczywasz , na kiedy masz zaplanowane testowanie? Pozdrawiam wszystkie dziewczynki.:)

Witam wszystkich w ten niedzielny piękny dzień . Julciaaa, malwi , bauli - My długo zastanawiałyśmy , ale po wypowiedziach dr zdecydowaliśmy tak . Chociaż przyznaję do łatwych decyzji nie należała . I teraz nam zostało tylko czekanie na telefon z lab . Pozdrawiam wszystkich .

Karina - rzeczywiście pisałaś, jakie imię.:p Wyleciało mi z głowy.;/ Ja wcześniej pisałam z Izą e - maile, ale jak Jej ostatnio już jakiś dłuższy czas temu napisałam, no to do tej pory mi nic nie odpisała ! Muszę Jej jeszcze raz napisać.:-) Miłej niedzieli Wam wszystkim życzę.:P U mnie prawie już nie ma żadnego plamienia ( nawet jak lutkę aplikuję ).:D Jakieś resztki tylko.:-)Mam nadzieję, że to jest dobry znak !! Tym razem nie skupiam się na jakichkolwiek objawach.;-))Nie zastanawiam się nad nimi.Co ma być to będzie ! Nie mamy na wszystko wpływu ! Pociesza mnie fakt, że 1 zarodek mi został.;p

Dziewczyny - 16.09 na HBO 2 będą te nowe Smerfy.;D Ja nie oglądałam, ale muszę, bo świetnie się zapowiadają ! Właśnie była reklama.:-) Lato - dziękuję za te słowa, że udało mi się dać Ci trochę takiej pozytywnej energii.;p Wiesz--ja się o zarodki nie martwię, no bo mój M jest zupełnie zdrowy, więc dlaczego miałoby być inaczej.:P Malwi - dr Zamora mówił, że 10 -12 dpt.;-)To wypada więc poniedziałek - środa przyszłe.;-))Jutro jadę do gin ( bo mam wizytę ) po skierowanie na beta hcg i recepty na lutkę i Estrofem, bo to na NFZ, więc będzie zniżka, a betka za free.Dr zna moją sytuację.