Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnSlo

Polacy w Slowenii

Polecane posty

Gość zawszemądra
ale gdzie szukac? jak znalezliscie prace? co do slowenskiego to mówie biegle

Gość Kajsa
mojedelo.com zaposlitev.si delo.si I to sa najwazniejsze portale netowe. A poza tym przez znajomosci- jak wszedzie i jak masz takie. Powodzeinia in se vidimo. PS.- A skad znasz biegle słowenski???

Gość adwar
dzieki Kajsa za te linki - mnie sie tez przydadza :) Jeszcze ze 2 tygodnie takiego mlynu jaki mam i zaczne szukac czegos najlepiej w branzy "Lesarstwo" :)

Gość zawszemądra
dzieki za linki a slowenski znam ze studiow, jestem po slawistyce rok spedzilam w lublanie na studiach :) mam wiec ich NIPy i inne urzedowe papierki. do Lublany przyjade za jakies 2 tygodnie, na pewno na pół roku. taką spontaniczną decyzje podjelam :) i bardzo sie ciesze ja również mam nadzieje, ze do zobaczenia z chcecia poznam polonie mieszkająca w Lublanie :)

Gość zawszemądra
mam pytanie: wybiera się ktoś może z okolic Katowic do Lublany dnia 18/19 października ??????? szukam transportu w jedną stronę.

Gość damian k
odnośnie wyjazdu 19.10.2008 z tarnowa

Gość grue noire
Witam wszystkich rodakow, planuje przyjazd do ljubljany od pazdziernika 2009 w ramach wymiany erasmus. wlasciwie to od 8 lat mieszkam w niemczech, gdzie aktualnie studiuje architekture. Bede bardzo wdzieczny za ogolne informacje o slowenii. jaka mentalnosc maja slowenicy? jakie nastawienie do polakow? jak dobrze mozna sie pozomumiewac po angelsku w porownaniu do innych krajow europejskich? jaki jest standard zycia? czy warto w ogole przyjechac do slowenii, a jesli tak to dlaczego? pozdrawiam marcin z kaszub

Gość grue noire
Witam wszystkich rodakow, planuje przyjazd do ljubljany od pazdziernika 2009 w ramach wymiany erasmus. wlasciwie to od 8 lat mieszkam w niemczech, gdzie aktualnie studiuje architekture. Bede bardzo wdzieczny za ogolne informacje o slowenii. jaka mentalnosc maja slowenicy? jakie nastawienie do polakow? jak dobrze mozna sie pozomumiewac po angelsku w porownaniu do innych krajow europejskich? jaki jest standard zycia? czy warto w ogole przyjechac do slowenii, a jesli tak to dlaczego? pozdrawiam marcin z kaszub

Gość grue noire

Gość Anna Stachowiak
Witam, nasz projekt "Polacy w Słowenii" jest już na etapie finalizacji. W związku z tym chciałabym Was serdecznie zaprosić (jeśli akurat ktoś z Was będzie w tym czasie w Warszawie) na spotkanie promujące książkę zawierającą wyniki przeprowadzonych w tym roku badań. Spotkanie odbędzie się w najbliższą niedzielę, 23 listopada, o godzinie 17 w Obiekcie Znalezionym (ul. Małachowskiego 3). Przy tej okazji chciałabym serdecznie podziękować wszystkim, którzy pomogli nam w realizacji projektu. Bardzo, bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie, Ania Stachowiak

Gość Anna Stachowiak
Witam, nasz projekt "Polacy w Słowenii" jest już na etapie finalizacji. W związku z tym chciałabym Was serdecznie zaprosić (jeśli akurat ktoś z Was będzie w tym czasie w Warszawie) na spotkanie promujące książkę zawierającą wyniki przeprowadzonych w tym roku badań. Spotkanie odbędzie się w najbliższą niedzielę, 23 listopada, o godzinie 17 w Obiekcie Znalezionym (ul. Małachowskiego 3). Przy tej okazji chciałabym serdecznie podziękować wszystkim, którzy pomogli nam w realizacji projektu. Bardzo, bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie, Ania Stachowiak

Gość Anna Stachowiak

Gość Kajsa
No szkoda, ze tylko w Warszawie. A w Słoweni nie planujecie jakos sie pochwalic? W koncu Slowenia sie zajmowaliscie... Byłoby ciekawie. Moze jakies linki, net strony...

Gość AMBPOL
XV. Międzynarodowa Akcja Dobroczynna 2008 (15th International Charity Bazaar 2008) Pomóżmy niepełnosprawnym dzieciom i dorosłym z miast Kamnica, Koper, Kranj, Lublana, Slovenske Konjice i Žiri. W sobotę 29 listopada w godzinach 10.00 - 17.00 w Lublanie, Dunajska 18 (Gospodarske razstavišče, Hala A) odbędzie się jednodniowa akcja dobroczynna organizowana przez międzynarodowe stowarzyszenie SILA. Na stoisku nr 22 oferowane będą produkty spożywcze i inne artykuły ufundowane przez następujące polskie firmy i organizacje: BUMAR Sp. z o.o., CHANTAL - Laboratorium Kosmetyczne, CIECH S.A, KRKA, MIESZKO - Zakłady Przemysłu Cukierniczego, Polska Organizacja Turystyczna, RAISIO POLSKA FOOD Sp. z o.o. Na stoisku znajdą Państwo nie tylko wyśmienite polskie słodycze, ciasteczka, kosmetyki, odzież czy sprzęt turystyczny, ale także wartościowe dzieła sztuki, piękne albumy oraz wyroby ze szkła. Honorowy patronat nad imprezą objęła Pani Ambasadorowa Anna Kaszuba. Wszystkie środki pozyskane dzięki naszym darczyńcom i Państwa zakupom zasilą charytatywne stowarzyszenia Słowenii. Liczymy na Państwa przybycie i wsparcie tej szczytnej akcji charytatywnej. Ambasada RP w Lublanie

Gość damian k
witam jeżeli ktoś szuka transportu na trasie Lubliana-Tarnów,kraków częste wyjazdy tel.512420754\512420933 tanio

Gość damian k
witam jeżeli ktoś szuka transportu na trasie Lubliana-Tarnów,Krakow częste wyjazdy tel.;512420754'512420933 tanio

Gość damian k
witam jeżeli ktoś szuka transportu na trasie Lubljana-Tarnów,Kraków częste wyjazdy 512420754,512420933

Gość damian k
witam jezeli ktoś szuka transportu na trasie Lubljana-Tarnów,kraków częste wyjazdy tel.512420933,512420754

Gość Dorcis
Witajcie, A mnie ..to juz wieki tu nie bylo chyba. ...Jak widze forum sie rozroslo i duzo nowych 'twarzy' przybylo . Powiem tylko , ze ze mialam przejemnosc jechac z chlopakami do Polski (patrzcie na post powyzej) i to bardzo fajna ekipa, a co najwazniesze...regularnie jezdza do Polski , co sie czesto bardzo przydaje...Polecam ! Damian...napisz tylko przez jakie miasta jezdzicie , bo na haslo Tarnow..to wszyscy ucichli i chyba sie zastanawiaja, czy jak tam zajada, to czy jeszcze wroca .... Pozdrawiam wszystkich Dorcis

Gość MATSLO
Witam Wszystkich, ja tu tylko tak na chwile, bo mam pytanie do Dorcis, co takiego jest w tym... Tarnowie...bo jest pare osob z okolic Tarnowa, ktore chcialyby wiedziec dlaczego stamtad mozna nie wrocic??? Pozdrawiam

Gość MATSLO
Witam Wszystkich, ja tu tylko tak na chwile, bo mam pytanie do Dorcis, co takiego jest w tym Tarnowie...bo jest pare osob z tych okolic, ktore chcialyby wiedziec dlaczego mozna stamtad nie wrocic??? Pozdrawiam

Gość MATSLO
Witam Wszystkich, ja tu tylko tak na chwile, bo mam pytanie do Dorcis, co takiego jest w tym Tarnowie...bo jest pare osob z tych okolic, ktore chcialyby wiedziec dlaczego mozna stamtad nie wrocic??? Pozdrawiam

Gość MATSLO

Gość MATSLO

Gość damian k
ok dzieki dorotka a więc odpoczatku jeżeli ktoś szuka transportu do POLSKI lubSŁOWENIi ,trasa przez Tarnów-Kraków-Chyżne-Bratysława-Maribor-Lubliana -KRANJ I SPOWROTEM 512420933,512420754 P.S (dorotka będziemy jutro wpadnij)

Gość Dorcis
Hej Matslo!! he, he, he..czyzbym sie narazila ;-).......to oczywiscie zart, bo moze niektorzy sie zastanawiaja, jak sie stamtad wydostac, jakby przyszlo im tam jechac :-))..z chlopakami :-))) Pozdrawiam serdecznie .. Dorcis

Gość diancia
witam szukam dostawcy wlosow na terenie sloveni prosze o pilny kontakt dobrze place numer do mnie 0049 9401 52 60901

Gość ksandmax
Jesli chodzi o koledy to ma byc takie spotkanie na Rakovniku, ale niestety nie pamietam dokladnej daty, prawdopodobnie w przyszlym tygodniu. Jak sie dowiem, to podam szczegoly. Pozdrawiam!

Gość PolJan
Koncert odbedzie sie we wtorek 16 grudnia o 19.30 na Rakovniškem gradu (za kosciolem na Rakovniku), Rakovniška 7. Wystapi gitarzysta pan Marek Dlugosz. Po koncercie odbedzie sie spotkanie oplatkowe. Ciasta lub slodycze (szczegolnie domowego wyrobu!) beda mile widziane. Zapraszam i pozdrawiam, Janusz Klim