Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

Przetłuszczające się włosy

Polecane posty

[23.09] 14:12 platynowa (ewunia.as@interia.pl) Okropnie mi się przetłuszczają włosy! Próbowałam róznych środków od sklepowych renomowanych firm szmponów, odżywek itp przez najzwyklejsze najtańsze szmpony (ponoć jedne z najlepszych bo bez niepotrzebnych dodatków) jak i różne specyfiki w aptekach. Niestety nie skutkuje musze myć włosy co drugi dzień a nawet codziennie. Jest to uciążliwe, bo mam długie włosy i nerw mnie bierze, bo mam już dość. Nie chce dużej części swojego życia spędzać przy myciu, suszeniu i układnaiu włosów. Może ktoś zna jakiś specyfik, coś naprawdę skutecznego na tego typu problem. Może jest aptekarka, która sama robi jakieś miksturki albo są dostępne jakieś wypróbowane na rynku środki, które zwalczą ten problem. Czekam na odpowiedzi w tej sprawie.

Gość jeżeli musisz myć włosy
co drugi dzień, to nie ośmieszaj się - nie masz włosów przetłusczających się, masz normalne włosy dziewczyno, są ludzie, którzy muszą myć włosy nawet 2 razy dziennie i to jest dopiero problem sama chciałabym móc myć włosy co dwa dni:O

nie ma srodkow na przetluszczajace sie wlosy, a wlasciwie skore glowy, trzeba myc codziennie i tyle.

Gość selenkassolna
obetnij włosy i tyle! skoro nie chcesz tracic czasu...ja tez nie chciałam i ścięłam i mam teraz święty spokój, umyje raz dwa, szybciej schną i mniej szamponu zuzywam :-P

Gość lEKAR
Myjac włosy staraj sie, za każdym razem myć je po jednym dniu wiecej niż żwykle - niech sie prsetłuszczają - włosy przetłuszczają sie też dlatego, że myjemy je często - dlatego spróbuj dać im kilka razy na wstrzymanie, jeżeli nie musisz wychodzić z domu~!

Gość DO lEKAR
bzdury gadasz! to nic nie daje, sama próbowałam

Gość dziewczyna144
to co piszecie jest nieprawda przed umyciem włosy trzeba dokładnie rozczesac włosy powinnismy myc dwa razy potem umyc je za pierwszym razem nakladamy troche wieksza ilosc szamponu na włosy za drugim razem mniej.Mozna myc je nawet codziennie ale kupujmy szampon do czestego stosowania włosy myj letna nie ciepłą woda bo to tez powoduje ich przetłuszczenie.

Gość co jest niby nieprawdą
?

Gość dziewczyna144
nieprawda jest ze włosy przetłuszaja sie jesli myjemy je czesto

Gość co jest niby nieprawdą
a to fakt:)

Gość Niunn
Też miałam kiedyś ten problem, ale Babcia powiedziała mi,że jak będę myła je codziennie to włosy się przyzwyczają i będzie jeszcze gorzej. Kazała mi je babcia przetłuszczyć. Nie myłam włosów przez 5 dni,teraz umyje raz na 3 dni i są śliczne i lśniące.Polecam. :)

Gość dziewczyna144
to prawda trzeba raz na jakis czas przetłuscic włosy ale nie za czesto

Gość asiolinnnnkkkaaaaonnnaa
gówno prawda,,, ja przetłuscilam, jak bylam chora to nie mylam przez tydzien i niec nie pomogło, teraz codziennie rano musze mysc...koszmar... myje szamponem nivea i odzywka ze spłukiwaniem.,.

Gość u mnie przetluszczenie
wlosow przynioslo rezultaty. to jest niestety prawda , do czestego mycia wlosy sie przyzwyczajaja.