Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spostrzegawcza_ja

Jak ktoś mógł być tak głupi i twierdził, że pieniądze szczęścia nie dają?

Polecane posty

A ja zgadzam sie z Papierowymi Nożyczkami. Jestem biedna (bo na urlopie wychowawczym) - ale niedługo wracam do pracy i to się zmieni (piszę to dla tych, co uważają, ze tylko biedacy uważają, ze kasa szczęścia nie daje). Mam za to śliczną córeczke po ciężkim wypadku, na jej rehabilitację wydałam majątek i jeszcze wydam. Pomogła mi rodzina w tych trudnych chwilach i powiem Wam, ze nawet gdybym nie miała tej kasy na rehabilitację mojej małej, to i tak jestem szcześliwa, ze ją mam, bo to mój największy \"majątek\" i skarb, za który życie bym oddała, a moja bratowa ma kupę kasy (jej mąż pracuje w BMV Sauber - teamie, który reprezentuje Kubica) i co? Od lat starają się o dzidziusia i nic. Wydają krocie na to, zeby miec własnego maluszka i coraz bardziej prawdopodobne jest to, że nigdy nie będą go mieli. To ich przygnębia okrutnie, no ale maja kupe kasy, to są szczęśliwi..... Wszystko zależy od priorytetów. Pieniądze szcześcia nie dają, ułatwiają tylko zycie. Szczęście mamona daje temu, dla którego forsa jest jego bóstwem, a coraz więcej zer na koncie zyciowym celem. Ale czy naprawdę taki człowiek jest szczęśliwy?????

Gość kotekzapłotek
ale majątek wydałaś i do pracy idziesz żeby nie klepać biedy!Gdybyś forsy na rehabilitację nie miała to mogłabyś patrzeć na córkę ze swiadomością ,ze nie stać cię ,żeby jej pomóc?Byłabyś szczęśliwsza?

do ---> zgadzam się, a osoby - ja byłam na wijażach zagranicznych i powiem Ci jedno - więcej satysfakcji mam z tego, jak moja córka znajdzie w lesie grzybka i zachwycona mi go pokazuje niż z takiej wycieczki do Grecji, na której owszem, zwiedziłam mnóstwo pięknych zabytków, postawiłam nogę na Akropolu, byłam na Olimpie itd..., ale atmosfera tej wycieczki była nie do zniesienia - śliniący się Grecy, którzy uważają, ze każda Europejka to cichodajka....... Wywaliłam kupę kasy na coś, co wcale radości mi nie sprawiło (to było zanim poszłam na wychowawczy)

Akurat przypadek mojej córki jest taki, ze rehabilitacje mogłam prowadzić w domu sama lub zapłacić i w ośrodku. Wybrałam drugą możliwość, ale wcale nie lepszą, bo moja córka była podczas tych zabiegów przerażona, do dziś ma traumę i boi się ludzi ubranych w kitle szpitalne.... Teraz z perspektywy czasu wolałabym przeprowadzić jej rehabilitacje w domu, ale stres i strach mi rozum zamulił.

Zasłyszane: 1. Pieniądze szczęścia nie dają ale lepiej płakać we własnym mercedesie niż w tramwaju. 2.Gdy byłem młody myślałem że pieniądze to wszystko. Teraz na stare lata..... jestem tego pewien :)

Gość kotekzapłotek
nie naciagaj swoich wypowiedzi do z góry założonej tezy.To po co napisałaś,że jeszcze majątek wydasz? Zaprzeczasz sama sobie a pewnie prawda jest taka,że ta kasa się naprawdę przydała w chorobie dziecka

Gość a ja uważam
pieniadze szczęścia nie dają,ale szczęściu pomagają/głupawe to przysłowie,ale trochę prawdziwe/ Jednak tak jak napisała papierowe nozyczki,nie ratują śmiertelnie chorych.Mojej bliskiej osoby mimo wydanych gigantycznych pieniedzy nie udało się uratowac,zdrowia niestety nie można kupić

Gość pieniądze dają szczęście

Moj facet kiedyś myślał tak samo jak ty, jego rodzice byli na zasiłkach, brakowało dosłowmnie na wszystko, teraz powinno być już ok, jego tata ma dobrą prace za granicą , on kończy szkołe, komórka, internet itp wszystko juz ma... tylko że kiedy jego tata wyjechał jego matka zaczeła pić, i sam stwoerdził że wolał zasiłkową biedę niż matke zataczającą sie po mieszkaniu:o:o:o Mam też przyjeciela ktoremu rodzice zapewniją byt materialny na wysokim poziomie... w życiu nie spotkałam tak samotnego człowieka:o

Gość kotekzapłotek
czysta demagogia-istnieje z tysiąc opowieści jak to brak pieniędzy zniweczył czyjeś zycie

Gość bo bywa tez tak ze
ludzie sa okropnie zazdrosni o czyjes bogactwo np przyjaciólka biedulka i przyjaciólka bogaczka czy sa w stanie sie naprawde przyjaznic? bez ukrytej zawisci

pieniądze sie przydają, są potrzebne do życia, ale wydaje mi sie że z prawdziwym szczęściem nie mają nic wspólnego, ułatwiają wiele rzeczy ale same nie dają szcześcia

Bogaci często nie mają przyjaciól bo wiekszość traktuje ich jak bankomat

nie naciagam swoich wypowiedzi, ale nie znasz mnie ani mojej historii, więc mnie nie oceniaj..... Pieniadze pozwalają żyć wygodnie, ale czy szczęśliwie?????? Gdyby nie drogi sprzęt moich rodziców wypadku by nie było..... Co z tego, ze moi rodzice mają kasę, skoro zyją w piekle poczucia winy, ze się przyczynili do tak straszliwego cierpienia wnuczki????? Zresztą nie bedę tu opiosywać mojej historii, ci którzy mnie znają osobiscie z Kafeterii, to znają historię i wystarczy. Teraz więcej radości sprawia mi zabawa z dzieckiem, którego mogłam już nie mieć niż pęd do zarabiania coraz wiecej kasy i wydawania jej na zbędne w życiu rzeczy. Żyj dalej w przeświadczeniu, ze mamona da Ci szczęście i życzę Ci, zebyś nigdy nie musiała zweryfikować tej tezy.

Gość My Polacy mamy zbyt duzo
złych przekonań na temat pieniędzy. Dyskutując o nich przytaczamy przykłady w których popadamy w skrajnosci. Zawsze starannie oddzielamy: masz pieniadze - nie znasz wartości, kierujesz sie wartościami - nie mozesz mieć pieniędzy.Jest w nas zbyt duzo zawiści, zazdrosci i fałszywej skromnosci. Jeśli już naprawde nie jesteś w stanie cieszyć sie pieniędzmi sasiada ciesz sie człowieku swoja własną większa lub mniejszą skarbonką !

\"pieniądze szczęścia nie dają\" może ktoś wie kto to wymyslił:D ? , nie wiem czy dobrze pamiętam ale czy przypadkiem nie był to jakiś XIX- wieczny fabrykant-wyzyskiwacz:D:D:D Ktoś to może potwierdzić lub zaprzeczyć?

Gość Głupi ....
??????????????????? To po prostu prawda. Dorosniesz to się przekonasz. Spójrz dookola siebie myslisz, że ktos jedzie super samochodem to ma flote jest och i ach, on jest szczęśliwy ... tak tobie się tylko wydaje ... Wszystko zalezy od tego co kto uważa za SZCZĘŚCIE :-D

do ---> ja mam dwie - moja wypowiedź była do kotkazapłotkiem :-). Dziękuje za miłe zyczenia ;-) Tobie również wszystkiego, co w swoim zyciu uważasz za najlepsze :-))

Gość do głupi....
a dlaczego od razu zakładasz,że ktoś taki jest nieszczęśliwy ??

Gość Nie zakładam od razu ...
że ktos jest nieszczęśliwy, ale często gęsto i tak bywa. Na zewnatrz nie raz wyglada to zupełnie inaczej jak by mogło sie wydawać :-D

Gość no niestety
Moze to i prawda ale po dodaniu, ze w szczesciu bardzo pomagaja :( Bez pieniedzy nie da sie zyc niestety :(

pieniadze daja szczescie wtedy gdy masz sie z kim nimi dzielic....ja mam.