Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernadetka

Yasmin - cd tematu Yasmin- już jest!!!!

Polecane posty

Gość iiiza
dziobus - fajnie sie masz:) i teraz mozesz zasluzenie zaszalec za ten bol ;) pozdrawiam

Gość pytanie mam
Czesc dziewczyny:) Sluchajcie macie duuze wahania nastroju po Yasminie? Bo ja juz sama nie wiem skad sie to u mnie bierze, ale ostatnio wrzeszcze na swojego chlopaka, choc tego zaluje i nei chce, pozniej sie godze, to wyplywa tak samo z siebie. Biore Yasmin okolo roku, zauwazalam te hustawki nastroju juz jakis czas temu ale wydaje mi sie ze teraz sie nasilily. Jak myslicie?

Gość to znow ja...
DZIOBUS ,biore tabletki,juz 4 opakowanie,4 tabletka...ale wiesz o co mi chodzi?? Ze antybiotyk spowoduje owulacje,a moze jakis plemnik si euchowal..minely 3 dni od stosunku,dzis juz musialam zazyc amoksycyline...I zaczynam myslec czy aby nei za wczesnie..

to znowu ja-----> możesz być spokojna. Od dzisiaj musisz się dodatkowo zabezpieczać gumką przez cały czas brania antybiotyku i jeszcze przez tydzień po skończeniu leczenia!!! I wtedy napewno wszystko będzie dobrze!

Gość cheris
hej dziewczynki! jestem juz po pierwszym opakowaniu powiem ze do polowy czulam sie fatalnie pozniej jakos minely dolegliwosci. juz drugi dzien nie biore tabletek mam brazowe plamienie troszke mnie to niepokoi czy ktoras z Was miala cos takiego i pozniej dostala normalnie okres?? pozdrawiam

Gość Gosiunia24
Cześć dziewczyny pomóżcie mi. Biorę pierwsze opakowanie tabletek yasmin. Mam męża ale na razie nie planujemy dzieci więc postanowiłam łykać tabletki i oczywiście przestałam się bać. Tylko że w drugim tygodniu łykania tabletek miałam zatrucie no i wymiotowałam.W ten sam dzień czyli po 20.00 kochaliśmy się. Łykam tabletki zawsze o 20.00 a wymiotowałam o 2 w nocy później dla pewności wzięłam jeszcze jedną kolejną tabletkę no i teraz bardzo panikuję. Łykałam też polopirynę mam nadzieję że nie wchodzi w reakcję z tabletkami ? Ale poważnie strasznie się boję żeby nic nie było pomóżcie mi jeśli któraś z was miała podobny problem. Niby tabletce potrzeba 4 godziny aby się wchłonąć ja wymiotowałam po 6 ale i tak nie wiem. Bardzo się boję pomóżcie mi. Proszę

Gosiunia moim zdaniem niepotrzebnie brałas tą 2tabletkę bo tamta napewno zdążyła się wchłonąc. Nic się nie martw wszystko będzie dobrze:)

Gość iiiza
a ja sie martwie ze teraz w przerwie taki skapy okres mialam,wlasciwie to tylko lekkie plamienie bylo bralam tez aspiryne na migrene i mam nadzieje ze nie ma to wplywu na yasmin myslicie ze wszystko ok?? i ze w tej przerwie tak samo sie jest zabezpieczonym?? moglam miesiac temu robic jednak ta przerwe a nie zaczynac kolejnego opakowania a gdzie nasza ekspertka bernadetka???:) no i pozostale dziewczynki :) pozdrawiam i napiszcie co myslicie

Gość cheris
witam! Ja teraz mam przerwe i jak do tej pory tylko plamienia brazowe nie wiem czy tak sie zdarza troszke mnie to martwi w sumie jestem dopiero po jednym opakowaniu. Moze ktoras z Was moglaby mnie uspokoic ;)???

Iza w tej przerwie 7dniowej jestes tak samo zabezpieczona.Nic się nie martw.I powiem Ci że wiele dziewczyn biorąc tabsy ma skąpe krwawienia.

Gość Gosiunia24
dzięki Śnieżynko za pomoc bardzo podtrzymałaś mnie na duchu chociaż i tak się boję ale już mniej. Pozdrawiam was dziewczyny:)

Gość iiiza
dzieki sniezynka:) cheris mi op 1 opak wogole nic nie lecialo, moze 1 kropelka najwyzej ;)

Gość Gosiunia24
Cześć dziewczyny wiecie co teraz szaleję jeszcze bardziej wtedy jak wymiotowałam miałam tez biegunkę taką lekką i mój mąz zawiózł mnie do lekarza. Lekarz dał mi hydroksyzynę w zastrzyku czytałam gdzies że obniża skuteczność tabletek i się załamałam pomóżcie mi proszę boję się strasznie błagam. :(

Gosiunia... spokojnie!!! W brew pozorom wcale nie jest tak łatwo zajść jak by się wydawało! Sama niedawno robiłam test ciążowy, bo miałam wszystkie objawy wskazujące na ciąże. Brałam antybiotyki obniżające skuteczność tabsów przez 1,5 tygodnia i tak do końca to nieuważaliśmy z moim Skarbem (tak ostatnio sobie pogadaliśmy od serca na ten temat) i w ciąży nie jestem. Pozdrawiam!

witam dziewczynki moje koffane:):):):) a wiec tak zawsze zagladam jak mam pytanko to troszke egoistyczne ale mam prawdziwe urwanie w pracy :(:(:( teraz tak przez przypadek jedna z tabletek wpadla mi do zlewu gdy ja wyjmowalam z blistra czytalam ze w takim wypadku nalezy wiasc ostatnia z danego opakowania i tak tez zrobilam i niewiem co dalej czy mam te zgubiona zastapic z nowego opakowania czy poprostu skrocic tan cykl o jeden dzien przez przepracowanie mam metlik w glowie i sama juz niewiem he,,,,pa

Gość listek mięty
Bardzo fajne tabletki!! Stosowalam juz logest i cilest. Po cilescie przytylam 8 kg i czulam sie jak napompowany balon. Yasmin biore juzod kwietnia 2006 czyli okolo 10 miesiecy. Mam stabilna wage dobrze sie czuje, nie bylo tez plamienia, wahania nastroju, ani atakow apetytu. Dobor tabletek to bardzo indywidualna sprawa i o tym trzeba pamietac!! Pozdrawiam

Gość anaaax
Witam! Czytanie tego topiku zajęło mi 2 dni:). Biorę pierwsze opakowanie już 16 dzień i, niestety, nie czuję się dobrze po tych tapsach. Mam krwawienia (jak wiele dziewczyn), bóle brzucha jak przed okresem, bóle piersi, które do tego mi urosły (mam 75C i chciałabym mieć mniejsze :( ), wahania nastroju i -co najgorsze!- chyba tyję albo jestem mega napuchnięta! Chodź dopiero od paru tabletek/dni. Dziś byłam w aptece i kupiłam Aqua-femin, któraś z Was to polecała (chyba Bernadetka) i mam nadzieję, że mi pomoże. Głupia jestem, ale wiele mogę znieść, tylko nie tycie ;). Ach, tak marudzę, to na koniec dodam, że na razie jest dobrze z cerą:). Pozdrawiam!

Gość Ximara
Cześć dziewczyny! Trafiłam dzis na ten wątek, porozgladałam się... Z moich doświadczeń, może się komuś przydadzą... Nie będę pisać o skuteczności antykoncepcyjnej - po prostu biorę je przede wszystkim leczniczo, antykoncepcja jest dla mnie jakby "skutkiem ubocznym". Biorę pigułki juz chyba 5 rok z niewielkimi przerwami. Na początku było Diane 35, ale czułam się fatalnie, dopadały mnie takie bóle głowy, ze prawie nie widziałam na oczy, do tego jakies stany depresyjne. Potem była zmiana na Femoden, brałam też Harmonet - tu z samopoczuciem psychicznym było ok, natomiast stalam się w ogóle aseksualna, trzeba było dłuższej stymulacji by nie nie było sucho - o ile w ogóle mnie seks zainteresował :(. Teraz zaczynam drugie opakowanie Yasmin, i musze napisać że "suchość" po Yasmin to nic w porównaniu z poprzednimi tabletkami - jest super. Również jeśli chodzi o zainteresowanie seksem - jest mniejsze niż bez tabletek, ale zdecydowanie jest! Nie mam plamień - trochę bolą mnie piersi - lecz bez pigułek u mnie ból byl silniejszy. Nie przytyłam - wręcz udało mi się zrzucić ponad 8 kg bez jakichś drakońskich diet i ćwiczeń: po prostu przy racjonalnym odżywianiu. To tyle moich doświadczeń z Yasmin i innymi pigułkami - w kazdym razie jak już ktoś pisał wcześniej: kazda z nas jest inna i bedzie inaczej reagować. I trzeba poeksperymentować. Pozdrowienia. Ximara

Gość Ximara
Aha, zapomniałam w poprzednim poście - Cilest też "przerabiałam", zaraz po Diane. pzdr Ximara

Gość jiia123
co do yasmin meszkam w Irlandi tu lekarze odradzaja te tabletki mowia ze sa przereklamowane i czesto sie kobiety skarza na skutki uboczne bole glowy , mdlosci itp. wiec nie wiem sama chcial je brac bo niby tabletki nowej generacji ale moj lekarz stanowczo mi je odradzal powiedzal...

Gość listek mięty
To moze ja jestem jakas dziwaczna. Po wszystkich tabletkach czulam sie fatalnie a po Yasminie jest rewelka nic mnie nie boli, swietnie sie czuje i cera mi sie bardzo poprawila.

Gość asdfghghdfdddd
a ja stosuje jasmin i jest narazie oki:) dziewczyny ja biore tez jasmnin od niedawna i jak to jest... lekarz pwoiedzial,aby lykala je rano.... a jak sie kocham z facetem w nocy to wtedy tez dzialaja one tak mocnop jak rano? czy slabiej?? czy lepiej lykac je wieczorem?? i czy jak lykam je np o 10 to dzien w dzien musze o 10 czy moge raz o 10, a raz o 11?? bo zapomnialam o to go zapytac:)

Gość Ewelinka24x
hejka a ja brałam jak do tej pory TRI MINULET i nie miałam czasu isc do lekarza by pogadac o zmianie pigułek na inne(bo wydaje mis ie ,a nawet jestem pena ze przy tri minulet nie umiem schudnac) postawnoialm zaczac brac YASMIN(tylko czekam na okres) jak myslicei czy to dobry wybor(sama zdecydowałam-kolezanka załtwiła recepte) mam nadzieje ze bedzie OK

Gość elika82
Właśnie kończę drugie opakowanie Yasminek...i jestem mile zaskoczona! Przy pierwszym opakowaniu miałam bolesne piersi, bóle głowy i wahania nastroju. Wszystko to minęło już na początku drugiego opakowania! Zadnych problemów z libido, suchością, plamieniami no i piersiątka mi o numer urosły - jupi:) (już nie bolą). Oby tak już zostało :)

Gość hi
ja bralam Yasmin i na początku bylo super, a potem mialam straszne bole glowy i infekcje intymne. Odradzam

Gość Malwusia
hej mam na imie malwina i czytalam twoj problem w kafeterii na temat jasmin. Mysle ze nie potrzebnie sie martwisz bo ja mialam zupelnie takie same objawy. Kiedy bralam pierwsze opakowanie moj okrez trwal prawie miesiac wiec do nastepnego okresu. po drugim opakowaniu dopiero zaczelo sie to regulowac ale to sa normalne objawy moim zdaniem. Po prostu twoj oraganizm musi sie przystosowac do tych tabletek bo w koncu to nie jest dla niego normalne. Mysle ze powinnas sie martwic dopiero w trakcie drugiwgo opakowania. Wiem to z wlasnego doswiadczenia:) Pozdrawiam i trzymaj sie