Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzenkaa

Czy politologia ma przyszłość?

Polecane posty

Gość karenina
Warto tylko i wyłacznie wtedy, kiedy czujesz, że masz powołanie, jeśli Cię to kręci i nie widzisz siebie nigdzie indziej tylko a sztabie jakiejś partii albo polityka. Jeśli jednak brak Ci tego wszystkiego, to nie warto. Uczą tam fajnych rzeczy, ale jak zaczniesz szukać pracy, to te studia okażą się kompletnie oderwane od rzeczywistości i przyda Ci się tylko język, którego Cię uczono. Nic więcej.

Gość ja studiuje
politologie, na prywatnej uczelni, wiec nie wiem czy cie to interesuje.

Gość karenina
Zależy jaką specjalnośc skończysz. Po europeistyce mozna sie starać o zatrudnienie w jakichś organizacjach zajmujących sie projektami z Unii, w urzędach. Po prakseologii mozna zajmować się budowaniem wizerunku partii czy polityka, pracować w sztabie. A tak poza tym, to mozna pracować wszędzie tam, gdzie Cię przyjmą.

Gość karenina
Nie rozumiem jak ktoś może wybrać Ci studia? Przecież nikt tu Ciebie nie zna i nie wie jakie masz zainteresowania. To Ty znasz siebie najlepiej.

Siedze przed kompem i ciągle płaczę :(.Te wybory sa takie ciezkie,przerastaja mnie :(. Nie wiem co robic,bo zlozylam papiery na 3-letni licencjat z europeistyki i nie wiem czy dobrze zrobilam :(.Potem chcialabym uzupelnic licencjat magistrem. Nie wiem co czynic.Licze na wasze wypowiedzi i rady.Kochani,pomozcie mi.

Gość karenina
Ja już Ci nie pomagam. Dorosła osoba, po maturze, a ryczy, bo nie wie, czy dobrze studia wybrała. Generalnie jak Ci się nie spodobaja, to zawsze możesz zmienić, no nie? Nie dowiesz się dopóki ich nie zaczniesz. i jeszcze jedno - mogłaś wybrać coś, co Cię interesuje, a nie tydzień przed rozpoczęciem nauki ryczeć do kompa! Powodzenia.

Gość witam witam nie
ja skonczylam politologie - studia europejskie- studia ciekawe, uczyc sie trzeba.. wydaje mi sie ze po takim kierunku jest wiele opcji.. mozesz pracowac w biurach, urzedach... to fajny kierunek wbrew opiniom:) a ze ostatnio nie ma popytu na humanistow.. coz..

A co lepiej wybrac: ta 3-letnia europeistyke,a potem uzupelnic magistrem czy od razu isc na 5-letnia politologie?

Gość witam witam nie
ja jestem zdecydowanie za studiami 2 stopniowymi.. nie wiadomo jak sie zycie potoczy- moze po 3 latach cos sie wydarzy.. i nie bedziesz mogla studiowac 5 lat.. zaczniesz 5 letnie.. i co? po 3 latach nie masz nic.. a zaczniesz 3 letnie i po 3 latach masz wyksztalcenie wyzsze... i mozliwosc kontynuowania mgr:)

Gość wg mnie nie ma żadnej
chyba, że masz jakąś ciocię w urzędzie miasta i ci robotę tam załatwi.

Do witam witam.Bardzo ci dziekuje za odp.Troche jestem podbudowana. Bo sytuacja tak sie przedstawia. Od pazd.zaczynam 3-letni licencjat z europeistyki.A pozniej chcialabym go uzupelnic studiami magisterskimi.Tylko nie mam pojecia jakimi magisterskimi mozna uzupelnic europeistyke.I czy jest to dozwolone na wiekszosci uczelni.Bo nie chcialabym zeby sprawa tak sie potoczyla ze przykladowo skonczylam licencjat,a nie moge go uzupelnic magistrem.

Gość witam witam nie
sluchaj sprawa wyglada tak: teraz jest popyt na inzynierow, ale skoro jestes humanistom- politologia jest fajna.. i naprawde moze byc wszechstronna kolejna sprawa- po licencjacie mozesz robic uzupelniajacy kierunek podobny do licenc.. a na prywatnych to nawet mozesz robic ekonomie po politologii

Gość tylko pamiętaj
że po prywatnych, to nie chcą zatrudniać.

To powiedzcie mo co moze byc napisane na dyplomie jak np.skoncze licencjat z europeistyki w szkole prywatnej i uzupelnie go magistrem ale juz na uczelni panstwowej?

Gość dfasdfg
POLECAM SOCJOLOGIE NA UCZELNI W WARSZAWIE NA STOKŁOSY www.stoklosy.edu.pl

Gość wtedy pokazujesz
dyplom magistra państwowej uczelni i wszystko gra.

Gość jaaasne po tej socjologii
będzie tak samo praca jak po politologii - w biedronce. to już lepsza ta europeistyka.

Gość witam witam nie
ale europeistyka jest jedna ze specjalnosci plitologii:P:P

Aha,czyli jest taka mozliwosc uzupelnienia licencjatu w szkole prywatnej magistrem w szkole panstwowej? To wlasnie mnie zastanawia.

To co lepiej wybrac po tej 3 -letniej europeistyce:kontynuowac europeistyke na UJ czy politologie na UŚ?????

Gość witam witam nie
tak- jest taka mozliwosc

Gość zastanów się Autorko
ile miejsc pracy dla europeisty jest w Twoim mieście... potem porównaj do np. ilości miejsc pracy dla anglisty lub księgowej... sama zrozumiesz czy te kierunki mają przyszlość.

Ale przeciez nie zawsze wszyscy pracuja w swoim zawodzie.Mam znajomego po psychologii.Pracuje w urzedzie.