Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzenkaa

Czy politologia ma przyszłość?

Polecane posty

Gość Agagaguś
Marzenko , ja już dawno skończyłam politologię , tj. 6 lat temu i powiem Ci jedno , że to byly najlepsze studia jakie mogłam sobie wymarzyć. Nie wiem jak z pracą , bo prowadzę swoją działalność gospodarcza , ale powiem jedno studia jakie skończyłam pomagaja w kontaktach z ludźmi , bo zobacz na plan zajęć i jakie przedmiory będziesz miala w czasie calych studiów i zobaczysz , ze będziesz miała możliwośc potem zrobić jeszcze dużo studiów podyplomowu\ych i to naprawdę w różnych kierunkach. z mojego rocznika ludzie pracuję w policji , w bankach , są nauczycielami WOSu, naprawdę nasz duże pole manewru po tym kierunku , ale chyba zdajesz sobie sprawę , że nic bez pracy samo nie przyjdzie, że po skończeniu studiów nie usiądziesz i będziesz czekała na pracę , bo nikt Ci tego nie będzie obiecywal , Ale jak sie porozglądasz i wykazesz trochę chęci to i praca będzie Zyczę powodzenia Jakbyś miała jakieś pytania to będę po 19

po europeistyce mozesz sobie gdzies wyjechac, wiec ucz sie jezykow obcych, poniewaz studiowalam na US - odradzam... ale wybierz to co Cie interesuje i w czym czujesz sie mocna. Porownaj przedmioty, ile bedziesz miec egzaminow i zaliczen na semestr i wybierz cos, a nie siedz i rycz w komputer...

Gość jaaasne po tej socjologii
wiem, że to jedna ze specjalności. to tak jakbym napisała, że lepiej wybrać chemię sądową od chemii ogólnej albo rachunkowość od ekonomii. rozumiesz? rada ode mnie jest taka, że nieważne jakie studia wybierzesz, ucz się języków obcych, bo jeśli kierunek studiów okaże się nie trafiony, to języki będą twoim kapitałem.

Gość dziewczyno czy TY masz
11 lat zebysmy za Ciebie decyzje podejmowali... kazdy napisal co mysli ale to Ty musisz podjac decyzje, lepiej naucz sie tego robic bo jeszcze sie okaze ze na studia sie w ogole nie nadajesz...

Gość jaaasne po tej socjologii
na pewno nic innego nie wchodzi w rachubę?:D

Gość dziewczyno czy TY masz
nie mieszaj jej bo juz w ogole zglupieje :D

Gość Agagaguś
Marzenko pogadamy wieczorem . Ja jestem mgr. państwowej uczelni i uwarzam , ze to też jest brane w szukaniu ewentualnej pracy i jeszcze jedno po politologii możesz bez problemu uzupełnić o europejstykę , czy stosunki międzynarodowe, ale politologia daje Ci solidne podstawy

Nie chodzi mi o to,zebyscie podejmowali za mnie decyzje.Chce tylko wysluchac waszych roznych opini na ten temat.Chce sie dowiedziec co inni o tym mysla.

racja, ale duzo zalezy od uczelni, a US nie jest dobrym uniwersytetem...

Czy ktos z was,kochani,mógłby sie jeszcze wypowiedziec na temat:czy politologia ma przyszłość,czy warto ja studiowac?? Bede bardzo wdzieczna za wszystkie wasze wypowiedzi.

Gość Agagaguś
Marzenko wczoraj bylam o 17 , ale nie podnosiłaś topiku , więc nic nie pisalam. Po dzisiejszym dniu chyba sama mozesz sobie odpowiedzieć na nurtujące Cię pytanie. Bo jako politolog mogę ocenić sytuację jaka sie dziś dzieje bez stronnie , tylko analizujac fakty. I to daje politologia , że potrafisz czytac między wierszami.

Gość Agagaguś
Upssss.......mialo być 19:(

Gość jakie masz jeszcze pomysły
prócz politologii? bo chyba zdajesz sobie sprawę, że politologia jest niezbyt rozchwytywanym zawodem na rynku pracy. przejrzyj kilka portali ogłoszeniowych a dowiesz się pracowiny o jakich zawodach byli, są i będą najbardziej potrzebni.

Gość mirabellka19
A ja w tym roku zaczynam studia n a UW, i wlasnie będe studiowac politologię.

Dziewczyny,to wyglada tak. Teraz ide na 3-letni licencjat z europeistyki do szkoly prywatnej.I po tych trzech latach mam mozliwosc uzupelnienia tych studiow magistrem: * z politologii na UJ * albo z europeistyki na UJ I nie wiem jaki kierunek bylby lepszy,ta politologia czy europeistyka.Poradzicie cos??

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp
płaciłas cos wpisowego na ta uczelnie?

Gość uppppppppppppppppppppppppppppp
dziennie, zaocznie czy wieczorowo?

Gość agatttkaaa
a ja studiuje politologię, jestem juz ma III roku (ależ to zleciało :) ) w tym roku akademickim się bronię ,a potem zamierzam isc na administrację, i po politologi mozesz pracowac wszędzie, w urzedzie, na poczcie, w policji, ja na przykąd pracowałam przez 1,5 roku w urzedzie!!