Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka21

Czy po otrzymaniu tyt. inżyniera informatyki mogę już uczyć tego przedmiotu???

Polecane posty

Gość studentka21

Jesli tak to w jakich szkołach?Z tego co się orientuję to w podstawowych i gimnazjalnych ale czy to prawda ze wtedy potrzebny jest kurs pedagogiczny?W ogole co jeszcze jest potrzebne zeby byc nauczycielem?Jesli skoncze informatyke to moge rowniez uczyc matematyki?No i czy jesli bede w połowie studiuw uzupełniajacych magisterskich to juz moge uczyc w szkolach srednich?Prosze o odpowiedzi.

Gość gggervvrfv
nie ma to jak się wypowiadać, nie znając tematu... jakie 700 zł za 8 godzin dziennie?????

Gość studentka21
No własnie chodzi o pasje a dla mnie 700 zł to nie jest mało. To jak z tym kursem?I kiedy w ogole jest mozliwe nauczanie?

Gość musisz zrobić kurs pedagogicz
ny i możesz uczyć informatyki. Matematyki - jesli zrobisz podyplomówke lub jesli sam twój dyrektor uzna,że masz wystarczajace kwalifikacje (nie wyrzucaj indeksu)

Gość studentka21
Ale tytuł inżyniera musi byc juz tak?Bo kolezanka ktora jest na 2 roku filologii angielskiwj wlasnie jest nauczycielka ale ona ma certyfikat z Anglii a kursu pedagogicznego nei ma. Gdzie mozna zrobic taki kurs i czy to jest platne?

Gość studentka21
odswiezam..

Gość pewnie Twoja koleżanka długo
nie popracuje...

Też tak mysle, teraz wchodzą przepisy nie pozwalajace np. nauczycielom biologi uczenia polskiego czy geografii, bo sa takie przypadki do tej pory. I całe szczęście, że zostanie ten proceder skończony. Na studiach miałam koleżanki ze średnim wykształceniem uczące w szkole. Jakim prawem? Ja skończyłam studia i ciągle wymyslają dodatkowe kwalifikacje, których jakoby mi brak, a były to studia czysto pedagogiczne. Tylko dzisiaj sama historia nic nie znaczy trzeba mieć jeszcze minimum wos. Tak więc ludzie bez papierka ukończenia pedagogiki lub chodźby jakiegoś kursu nie powinni mieś prawa do nauczania dzieci. Odrębną sprawą droga studentko jest to czy wystarczą same Twoje chęci, juz nawet po ukończeniu właściwego kursu- do zdobycia pracy w szkole. To graniczy z cudem. Fakt informatyka jest bardziej dziś modna niż historia, ale informatyków też nie jest mało... Obys sie więc nie rozczarowała.

Kurs pedagogiczny jest niezbędny do nauczania gdziekolwiek, niektóre kierunki studiów mają go obowiązkowo w programie, niektóre fakultatywnie, niektóre wcale i wtedy trzeba go zrobić na własną ręke.

Z anglistami jest inaczej bo jest ich strasznie mało dlatego w wyjatkowych okolicznosciach nie muszą spełniac wszystkich wymagań. Ja akurat mam licencjat z anglistyki (z przygotowaniem pedagogicznym) i od tego roku szkolnego zaczelam uczyc w SP

Gość musisz zrobić roczny kurs
i jeszcze za niego zapłacić :)

Gość aby
uczyć danego przedmiotu trzeba teraz mieć pełne kwalifikacje za wyjątkiem angielskiego może i kwalifikacje pedagogiczne. Chyba, że nie ma chętnych żeby uczyć danego przedmiotu to wtedy w drodze wyjątku można.