Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzam

nauczcie mnie gotować zupę POMIDOROWĄ z ryżem

Polecane posty

Gość kVP
dzieki za rady :-)

Gość taka jedna czytająca
a ja do pomidorowej daję zawsze słodką śmietankę-zupa jest wtedy o niebo lepsza i nie ma problemu ze zważeniem .

Cześć laseczki :) odchudzacie się czy co, że już nikt tutaj nie pisze ? zajadam się właśnie zupą cebulową. najlepsza robiona na niedzielnym rosołku. około 2 l rosołu podgrzać, dodać 2 listki laurowe i 5-6 ziarenek ziela angielskiego, na patelni usmażyć na maśle około 0,5 kilo cebuli (ja daję więcej) na złoty kolor, oprószyć mąką i smażyć aż mąka się zrumieni. zalać to rosołem, zagotować, przelać do czegoś i miksować na gładka, jeśli nie macie miksera to przetrzeć przez sitko :) doprawić wegetą, maggi w płynie, papryką słodką. ja jadam z grzankami posypaną zółtym serem baaardzo drobno startym :) PYCHA

Malinka>> siedzimy na innym forum ;) jeśli chcesz dołączyć pisz na maila :)

Gość jaka jaka jaka
a co z piersi kurczaka

Gość klopsy
wie ktoś jak zrobić?

Gość klopsy czy klopsa
bo to jednak duża różnica jest między jednym, a drugim:P

Gość co to mamunt
?? ;)

eee tam wyginęły :D przeniosły się :) jakby co pisać na maila ;)

Gość katarynka bez małpki
prosze o pyszniutki przepis na racuchy

Gość POMIDOROWA ZA GRANICA
PO OBLIZYWANIU SIE PODCZAS CZYTANIA WYPOWIEDZI POPSZEDNICH PRELEGENTOW ZDECYDOWANY JESTEM JUTRO BARDZO BARDZO RANO JECHAC DO SUPERMARKET USA KUPIC SKLADNIKI PONIEWAZ GOTOWANIE JEST SZTUKA ARTYSTYCHNA PLUS TRENING BEDE CZYTAL NASTEPNE WYPOWIEDZI MIAM,MIAM ,... MIAM

Gość zola fasola
podnoszę

Gość angela71186
ja mam fajny przepis na piersi z kurczaka przegladalam topic i napewno go nie bylo chce ktos

Gość lidiaa86
ja wlasnie z waszych przepisow(pierwsza moja zupe w zyciu) ugotowalam pomidorowa-wyszla lepsza niz mojej mamie;)a jak smakowalo mojemu dziecku..szkoda gadac;)a ma ktos jakis fajny pomysl na fileta z kurczaka?

Gość tasman
dzieki za wasze porady naprawdę sie przydały aż wstyd przyznać ze sie trzeba pytać o tak prostą rzecz

Gość każdy gotuje inaczej
Ja uwielbiam pomidorową i zawsze wychodzi mi pyszna (nie chwaląc się :p) Jak jeszcze mieszkałam z rodzicami to moja mama gotowała i nie smakowała mi w ogóle, nie wiem co ona tam dodawała ale była strasznie tłusta i w ogóle bez smaku. Ja rzadko gotuję zupy na mięsie bo ani ja ani chłopak nie przepadamy za takimi zupami, jedynie rosól gotuję na porcji rosołowej lub filecie z kurczaka, do pomidorowej też czasami wrzucę malutki kawałek fileta ale nie zawsze. Napiszę jak ja robię pomidorową: Gotuję włoszczyznę, dodaję sól, pieprz, czasami kurkume jak mi sie przypomni, mage, kostke rosołową (pewnie napiszecie że nie zdrowa ale lubię mocno przyprawione potrawy a kostka dodaje smaku), czasami zamiast kostki wegete, następnie dodaję pomidory z puszki i trochę koncentratu. Jak już warzywa są miękkie zabielam śmietaną (kwaśną) z mąką dosypuję natkę pietruszki na końcu i tyle ;) Ryż gotuję osobno.

Gość Margolka66 - powrót do tematu
Mój syn uwielbia zupę pomidorową z ryżem, robię ją tak: woda + dużo warzyw + gotuję wywar do tego ryż , tak na 1,5 - 2 litry wody 7 łyżek, gotuje do momentu ,aż ryz będzie miękki ( ryż gotowany w zupie daje to, że nie jest ona lurowata) - dodaję ok 300- 400 ml soku pomidorowego ( mam własny), ale można spróbować w kartonie np. Hortex. tylko , żeby był zrobiony z świeżych owoców a nie z przecieru.Powinno być opisane na kartonie!Doprawiam kostką rosołową , drobiową lub " na żeberkach, odrobinę pieprzu mielonego,odrobinę magi w płynie, łyżeczkę cukru, zabielam śmietaną,jak ktoś chce mieć intensywniejszy kolor 2 - 3 łyżki koncentratu pomidorowego niech doda i zupa pyszna gotowa.Nieraz gotuję ją na wędzonych żeberkach i mięsko ,pokrojone w małą kosteczkę dodaję do zupy,ale taka wersja nie odpowiada mojemu synowi.POZDRAWIAM

oczom nie wierzę :-D!!! właśnie dzisiaj przypomniał mi się ten topik i z sentymentu chciałam go odgrzebać, wchodzę na kafe, patrzę a on ci na pierwszej stronie :-D pisałam na nim od 2006 roku :-) ciekawe jak się miewają panowie i co słychać u blondi :-) no i od rana mam dobry humor :-) pozdrawiam wszystkich fanów pomidorowej 🖐️