Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justysia000990099

czerwona twarz

Polecane posty

Gość justysia000990099

A ja chyba będe tutaj jedną z młodszych osob. No.. od killku dni czytam co piszecie. Heh.. ja mam 15 lat.. i to jest tak.. Rano wstaję, wszystko pięknie ladnie, nie jest tak źle (przerwe: Mama\" j uczyysz sięęę?\" \"nie mamoo pisze o mojej czerwoej twarzy\" \"dzieckoo...\") Coś tam zatuszuję, idę do szkoły. Wracam 16.00 do domu... Patrze w lustro ii.. ład de fak?!?! jestem czerwona na nosie, brodzie, na czole ale tylko w dolnej okolicy. No i oczywiscie na policzkach ale tez tylko tak przy nosku... Kurcze nie powiem.. ale przeszkadza mi to okropnioe. Byłam u dermatologa, taka szczesliwa ze sie odwazylam (ja sie ogolnie boje lekarzy phiehie) a pan dotor na to\" masz tradzik mlodzienczy jak 99% nastolatkow\" *gleba* ... \"ale panie dooktorze... A MOJA CZERWONA TWARZ?!\" Pan doktor cisza. \" NO DOBRA MOZE CZASEM NIE MOGE SIE POWTSRZYAMC I WYGNIATAM TE GLUPIE PRYSZCZE\" a ten sie rzucił na mnie ze włąsnie wląsnie własnie własnie. Nie mam tego tradziku az takiego wielkiego. Naprawde.. moja skora tez nie ejst taka bardzo tlusta... tylko ta czerwieennnn... i to sie czuje, np jak sie zdenerwuj czyms to juz od razu sie czuej to cieplo na twarzy... okropnosc..? piszecie o tych naczynkach. Ale to chyba nie o mnie... nie mam pojecia zupelnie. Mam 15 lat nie za bardzo chce stosowac korektory czy kij wie co tam jeszce.. No. odpiszecieee...?

Gość ja proponuję
ja jestem dużo starsza i radzę ci rób coś z tym bo ja przez to pół życia straciłam...wstydziłam się...siedziałam w domu.... radzę poczytaj to o naczynkach bo to o to chodzi..... nie mam czasu teraz ci szukać, ale na pewno sama znajdziesz.... wypróbuj RUBORIL, IWOSTIN, DIROSEAL mi naprawdę pomagają na czerwoną twarz!!!!!!!!!! ale fakt tanie nie są....ale od razu inne zycie

Gość justysia000990099
Dziekuję Ci.. poczytam, pewnie kupię.. jak narazie czekam na wiecej opinii

Gość a moze to tradzik
rozowaty??? ja mam TEN SAM PROBLEM od 2 lat chyba,tylko ze T Y L K O na nosie.. wygladam jakbym pila , wiec jak jestem na miescie to chodze z husteczkami ze niby mam katar i o ja biedna.. kiedys czytalam o tradziku rozowatym ze sie tak objawia wiec moze to jest to.

Gość justysia000990099
Nie, nie. Pisalam ze bylam u dermatologa i mam normalny pospolity tradzik heh.. rozowaty jest czesto u ludzi i trzeba go dlugoo leczyc.. na szczescie go nie mam..

Gość justysia000990099
pffff piszcieee nyoo..

Gość jakastamtego
hej teraz jestem juz duzo starsza od Ciebie ----- ale mielam to samo!!!! W wieku 15 lat nie mialam silnego tradziku - ale za to twarz jak burak. Minelo 10 lat -- a moja twarz wyglada wciaz tak samo !!! Tradzik pospolity zamienil sie w neuropatyczny i rozowaty. MOja rada do dobry naturalny kosmetyk na problemy z zaczerwienieniem. Najlepiej z wit K lub wit C. Nie podam Ci nazw --- bo ostatnio przeszlam calkowicie na kosmetyki naturalne, ktore mi o wiele lepiej sluza. Uzywam kremu nawilzajacego Weledy z serii irysowej - niby nie jest na te problemy a jednak ladnie lagodzi. No i nie probuj na sile tego maskowac --- wiekszosc podkladow zatyka pory, przez co robi sie wiekszy trodzik, przez co twarz robi sie bardziej czerwona!!! Moze jesli Cie stac kup pudrowy podklad Rhea, kosztuje jakies 50 zl jak dasz w wyszukiwarce to znajdziesz wiecej info - albo z Le Roche Posay (trzy rodzaje do wyboru - ja najbardziej polecam ten do cery suchej, tlustej cerze tez dobrze sluzy a nie jest ciezki i nie zatyka) - ok 70 zl. Powodzenia

Gość jakastamtego
zaluje ze jak mialam 15 lat nikt mi nie powiedzial jak dbac o cere --- bo teraz moj problem jest wiele powarzniejszy ---- wiec nie ignoruj tego

podkład z la roche posay - z serii uniface - u mnie w aptece - cena ok 57 zł polecam sama uzywam od 3 lat a skóre mam problemową leczylam sie na tradzik pare ładnych lat ostatnio uzywałam brevoxylu - jak dla mnie super - smarowałam cieniutko i tylko na noc znikneły zakórniaki, cera sie wyrównała, nie nmam syfków brevoxyl 17 zł mała nie przejmuj sie i głowa do góry

Gość justysia000990099
Łaa.. jestescie kochane. Tylko to troche przerazajace... tradzik pospolity na tradzik rozowaty..? jak to mozliwe.. nieslychane.. jejku.. napewno cos z tym zroie.. dobzre ze mialam odwage i napisalam to tutaj. Piszcie piszcie. Nie chce pewnego dnia wstac rano zobaczyc sie w lustrze i stwierdzic ze... zamienilam sie w BURAAKAA ;)

Gość justysia000990099
uzywam jakiegos glupiego isotrexinu -.- mm nadzieje ze pomoze.. tam jest tez naisane ze on dziala na przebarwienia ale jakso wierzyc mi si enie chce

Gość justysia000990099
y..

Gość justysia000990099
I to pomaga na.. ZACZERWIENIENIA? Ludzie ja z tradzikiem sobie racze, naprawde..

Gość Zielono mi...
Uważaj na swoją cerę. Z opisu wnioskuję, ze masz to co ja, czyli nadwrażliwość skóry. Trądzik trądzikiem, ale masz zaczerwienienia..ja też mam jak się np zdenerwuję. Bardzo pomógł Diroseal firmy Avene- drogi specyfik, ale zmniejszyj wrażliwość skóry. Polecam. Unikaj papierosów, alkoholu, przegrzania, ostrych i gorących potraw, chroń skórę - latem krem z filtrem, zimą - krem ochronny. No i nie wyciskaj pryszczy, skoro masz wrażliwą, może cienką skórę, to wydłubywanie może zaszkodzić, a i ranki mogą się pojawiać. Możesz lupić sobie jakąś lekką maseczkę wzmacniającą naczynka krwionośne, np. soraya w czerwonej tubce wzmacniająca naczynka ;). Uważaj na cerę. ja tam mam złe doświadczenia z dermatologami, każdy olewal i olewa moje problemy (nie tylko związane ze skórą). Sama wzięłam się za kurację Dirosealem i innymi specyfikami i jestem naprawdę zadowolona. Czasem w chwilach wielkiego stresu skóra się zaczerwieni, ale jest znacznie lepiej niż kiedyś.

Gość justysia000990099
Uhu. Drogi biznes

Gość justysia000990099
.

Gość wreszcie
znam problem bardzo uciążliwe ,a zawsze można sobie pomuc ja polecam miłorzęb japoński tabletki ale potrzeba troche czasu zanim się odczuje rezultaty ja zużyłam chyba ze 4 opakowania .Powodzenie i cierpliwości ale oprucz tych tabletek to profilaktyka czyli delikatny demakijaż bez mydla tylko mleczko odpowiedni krem poleca z apteki ja używalam z firmy flos lek za 15 zł a jak ktoś ma kase to iwostin ok 30 nie używajcie ze sklepów perfumowanych wiem z doświadczenia że robią wiecej szkody jak pożydku

Gość Roxanka13
Używaj kremów: - odbudowujących płaszcz lipidowy, czyli barierę ochronną skóry; - tych z filtrem fizycznym o wysokim SPF 40-50 (nawet do pracy, ze względu na światło jarzeniowe); - ochronnych zimą (ze względu na zmianę temperatury i silny wiatr); - prostych, jeśli chodzi o skład (bez substancji zapachowych, konserwantów, emulgatorów); - o działaniu obkurczającym naczynia krwionośne (z wit. P, K, wyciągiem z arniki, miłorzębu, oczaru wirginijskiego). Unikaj: - mentolu, kamfory, siarczanu laurylu oraz innych substancji ściągających; - składników, na które jesteś uczulona; - kremów zbyt silnie nawilżających (mogą powodować zaburzenia bariery lipidowej, a w konsekwencji stany zapalne); - rozgrzewających lub chłodzących; - peelingujących kosmetyków.

Gość i znowu czerwona
Boże dlaczego robię się czerwona??? Bez powodu!!! i to nie ze wstydu, mam przyjaciółkę, którą znam od zerówki i nawet jak do niej coś mówie od razu pole buraka!! nie to że przesadzam ale to przeszkadza żyć!! Nigdzie sprawy żadnej załatwić się nie da bo od razu cegła. Ja jak zawsze jak robię się czerwona to gorąco mi w twarz!! Proszę was bardzo pomóżcie mi, Ja mam dopiero 15 lat całe życie przede mną, nie chcę się zestarzeć z burakiem na twarzy!!

Gość Rozpłakana
Ja tez mam 15 lat.. i tez jestem bardzo młoda... i mam juz dość czerwonej twarzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dośc!!!!!!! tego sie nawet zamaskowac nie da:(:( jestem zalamana to sie od roku ciagnie... bylam u dermatologa oczywiscie... powiedziala ze przejdzie buhahahaha przechodzi!!!!! nie wiem komu i gdzie!!!!! Moja mama oczywiście narzeka na mnie że przesadzam ze naciagam ja tylko na koszta(a ostatnio cienko u nas z kasą). Dodam ze jestem osoba towarzyska i rozrywkowa jak na swoj wiek i nie moge tego zniesc ze moje kolezanki zawsze z taka idealna twarza nawet bez podkładu a ja jak kompletny burak!!! nikt mi nie moze pomóc!!! Na to trzeba pieniedzy a mnie nie stac niestety :(:(:(: i badz tu czlowieku szcześliwy:(:(;( Mam szatanskie poczucie humoru a teraz to juz nawet czasem boje sie smiac bo od razu jestem czerwona jak nie powiem co:(:(: zalamana jestem... bo nie wiem jak sobie z tym poradzic... Tylko nie mówcie prosze zebym sie nie martwila ze przejdzie albo ze jak bede starsza to sobie bede z tym radzila.. Ja nie usiedzie w domu ja musze do ludzi!!!!!!!! tylko jak tu sie pokazac w takim stanie :(:(:( pomocy!!! :(

Gość Rozpłakana
Jak ja was wszystkich dobrze rozumiem :(:(::(:(:(:(

Gość prosze o rade
jak stosować ruboril i diroseal jednocześnie? diroseal trzeba raz dziennie na noc a ruboril dwa razy dziennnie.. czy mogę wieczorem po dirosealu użyc jeszcze ruborilu?? z odstepem np. godzinnym??

Gość roll22
ja mam ten sam problem a mam 28 lat,od dobrych paru lat robie sie czerwony jak cegla zwlaszcza w pomieszczeniach zamknietych,na swierzym powietrzu jest o niebo lepiej,przypuszczam ze zmienia sie kolor skory kiedy zmienia sie temperatura gdy zmieniam otoczenie.Nauczylem sie juz z tym zyc,probowalem przeroznych specyfikow(kremow,olejkow,balsamow)i powiem Wam ze wszystko to pic na wode,zeby tylko zarobic na poszkodowanym pare dobrych zlotych,jedna wazna sprawa to uzywajcie tylko specjalnych kosmetykow do mycia twarzy,unikajcie mydla ktore wyslusza skore..idzcie raz na jakis czas na pare minut na solarium a zmieni sie kolor Waszej skory nie tylko na twarzy,pod czerwonym kolorem na twarzy bedzie siedzil ladny braz i juz nie bedzie to tak strasznie wygladalo:) Nie jestem lekarzem ale znam odpowiedz na to co sie dzieje na Waszej twarzy i napewno odpowiedzi nie znajdziecie u dermatologa,czerwonosc na Waszej twarzy pochodzi z glebi Waszej glowy,musicie przestawic rozumowanie bo tam tkwi problem i uwierzcie mi jak wyleczycie swoja glowe to bedzie mieli problem rozwiazany...dziekowac nie musicie za ten komentarz,hehe...strzaleczka....