Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość violala

Kto mieszka za granica i odbiera polska telewizje?

Polecane posty

Gość violala

Poradzcie mi, co mam zrobic, jesli nie moge w mieszkaniu zainstalowac anteny satelitarnej. Czy jest mozliwosc odbierania polskich programow przez internet?? Jak to funkcjonuje?

Gość violala
poradzcie cos

Gość violala
Niech mi ktos cos poradzi :D

my mamy satelite i odbieramy polska tel. jak to jest z internetem niewiem ale moge spytac brata i jutro ci powiedziec

Gość fdbadbbf
w normalnych kablówkach bywa polska telewizja, no w UK jest TVP1 i Polsat, pewnie coś jeszcze

Gość plusz
masz itvp i niektóre programy przez neta można oglądać

Gość violala
Dzieki smerfetka! Napisz koniecznie, bo bardzo mi na tym zalezy. Mieszkam w NIemczech, tu polska telewizje mozna odbierac tylko przez satelite, a nie przez kabel. Zostal mi tylko jedynie internet:(

Gość violala
Plusz-----a jak to funkcjonuje?? Co musze zrobic?

Gość plusz
wekjdź na www.itvp.pl i poczytaj Nirktóre mozna oglądac za darmo, na niektóre trzeba się zalogować a za przedpremierowe trzba zapłacić

Gość stonnnka
ja mieszkam w niemczech i mam polsat cyfrowy. w polsce oplacilam na rok z gory i satelite mam na balkonie.

Gość violala
Dzieki Plusz🖐️

Gość violala
Chodzi o to, ze ja nie moge zalozyc satelity za oknem, tylko na dachu domu. Do instalacji takiej anteny musialabym wynajac fachowcow, kosztowalo by mnie to ok. 1000 EUR :(, dlatego pytam o internet.

Gość violala
Z Baden-Württemberg

Gość zmp
a dlaczego nie mozesz zalozyc na balkonie? skoro nie masz kablowki towlasciciel musi ci umozliwic albo pomoc w zainstalowaniu kablowki skoro i tylko pod tym warunkiem jesli nie posiadasz niemieckiego paszportu. my tez mielismy ten problem ( i mamy nadal) ,ze nie mozemy t nic przymocowac do sciany na balko nie. jedyne co,to postawic jakas sztywna rure i jakos przymocowac ja do podlogi balkonowej by wiercic dziur w scianach. zastanawamy sie nad polsatem.

Gość zmp
w zainstalowaniu anteny satelitarnej - wyzej jest blad

jak pisze poprzednik - mozesz zamontowac na balkonie z mocowaniem do podlogi . W wiekszosci sa faktycznie przepisy zakazujace montowania anteny na Gebäudefasade . Taka \"rura\" z mocowaniem do podlogi jest w kazdym media-markt lub w baumarktach .Wystarczy popytac . no i Vermiter musi zaakceptowac przepis mowiacy o tym , ze kazdy pochodzacy z innego kraju jesli chce w swojej Muttersprache miec programy tv - ma prawo posiadac antene sat. tylko kwestia uzgodnienia z nim gdzie ja zainstalowac . Pozdrawiam :-)

Gość violala
porblem w tym, ze ja nie mam balkonu!! Chcialam zainstalowac za oknem lub w ogrodzie, ale wlasciciel mieszkania kategorycznie zabrania. Moge jedynie instalowac na dachu, ale tak jak juz wspominalam, musialabym wynajac fachowcow do tego, a to kosztuje kupe forsy!

okolice Aschaffenburga ....Bayern. violala - zadnych fachowcow , wez znajomych lub znajomego , ktory cokolwiek kuma - to naprawde zadna filozofia , choc naprawde najmniejszy problem i najwygodniej byloby w ogrodzie . Sprobuj ja jakos überreden . Pozdrawiam :-)

Gość violala
To jest jednak problem:(. Moj ojciec, ktory raczej jest technicznie uzdolniony, stwierdzil, ze tu moga byc problemy:(. Musialby wdrapywac sie na spadzisty dach, dom ma 5 pieter. Trzeba byloby usunac pare dachowek, zeby moc zainstalowac antene, no i przeciagnac kabel z dachu do mojego mieszkania na parterze. To nie jest takie proste, jakby sie wydawalo. Vermieter sie uparl i juz:(!!

Gość zmp
a nie macie zadnej kablowki? nic?

gdybys Ty sie uparla - nie byloby problemu . Usuwa sie tylko jedna dachowke - a na jej miejsce jest specjalna ( rowniez w baumarkcie...) z otworem na ew. maszt , do koloru i wyboru . Jedyne wiec - to przeciagniecie kabla ... zewnetrznie lub wewnatrz budynku ...potrzeba jedynie dobrej woli Vermitera i ew. innych . Walcz ...

Gość violala
Dziekuje kochani za wsparcie. Chyba rzeczywiscie przejde sie do "Bauhausu" (u nas tak to sie nazywa) i dowiem, jakie mialabym mozliwosci i dogadam sie z ojcem. Z Vermieterm, a raczej Vermieterka chyba sie nie dogadam! Kablowki w tym domu niestety nie ma. Jest ogolna antena satelitarna, do ktorej podlaczeni sa wszyscy mieszkancy. NIestety jest to stara analogowa antena, ktora nie odbiera polskich frekwencji, juz szukalismy. Do polskich programow potrzebowalabym dygitalna, a wiec oznaczy to, ze sama musialabym ja skombinowac, i tu zaczyna sie bledne kolo z podlaczeniem. Jestem zla, bo bardzo mi na tym zalezy!!

Gość violala
Do zmp----dzieki za linka. U nas w Baden-Württemberg, tez jest cos takiego. Nazywa sie Kabel BW. Niestety, potrzebowalabym do tego kablowke.

Gość zmp
a nie lepiej zmienic mieszkanie? na takie z balkonem? juz nie chodzi o antene ale....................

Gość violala
Do tego mieszkania wprowadzilam sie na poczatku wrzesnia:D, jest tak piekne, ze potrafie zrezygnowac z balkonu:). Zamiast balkonu mam kominek i widok na ogrod:D!

Gość zmp
a na ogrodzie nie idzie tego jakos zamontowac?