Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Antoinette

Kto stosował lek na trądzik DUAC?

Polecane posty

Gość natalka1992
jednodniowe soki marchwiowe? nigdy nie widzialam i nie pilam- cos tam mi sie kojarzy z filmem 'tylko mnie kochaj' polecicie mi jakies firmy tych sokow? jesli chodzi o mnie, to wszystko bylo ladnie pieknie poki wtedy nie rozdrapalam tych pryszczykow, bo teraz mam takie plamki i nieefektownie wygladam, a bylo juz tak ladnie:( Boooooooooooooze, to juz koniec wakacji, wiecie o tym?! idziemy do szkoly 2 czerwca, bo to poniedzialek, a nie wiecie kiedy w czerwcu konczymy? :D

Gość freestylka
kto idzie do szkoły ten idzie;D;D Haaa ja tam jeszcze mam miesiąc balowania ;)) a soki marchwiowe to najlepsze są własnej roboty albo przegryzać marchewkę ;D Ej a macie tak ,że np. po jakiś produktach jakimś jedzeniu macie pogorszony stan cery ?

Gość mati89
Freestylka tak ;) nie powinno sie jesć musztardy, chrzanu, chili i innych ostrych przypraw. To zdecydowanie pogarsza sytuacje przy tradziku. No i of course czekolada.. jaka by nie była czarna czy biała.. słodycze tak samo. Warto sie zdrowo odzywiac jesli sie ma problemy z cera. Efekt jest duzy, przynajmniej u mnie. Kiedy sie pilnuje i odzywiam zdrowo i mam tu na mysli naprawde zdrowo to poprawa jest bardzo duza :)

Gość freestylka
ja właśnie staram się dość zdrowo odżywiać no chociaż czasem mam słabszy dzień ;P al np. smaku czipsów i czekolady to nawet nie pamiętam... :( buu Ale nie ma tego złego chociaż mam fajną figurę ;D ;D Lece się poopalać bo to chyba ostatnie promienie słońca ;]

Gość freestylka
natalka1992 - nie myśl ,że koniec wakacji tylko lepiej dobrze wykorzystaj tą końcówkę ;)

Gość Acne Men 26
Witam wszystkich Po długiej nieobecności powracam aby poczytać o nowych nowinkach :) W moim przypadku również dieta ma ogromne znaczenie w leczeniu. Zauważyłem znaczną poprawę odkąd zdrowo się odżywiam. To już chyba około trzeci rok kiedy nie jem np: - czekolady - ostrych przypraw - majonezu, chrzanu, ketchupu itp - fast-foodów (chociaż sporadycznie czasem się zdarza) - napoi gazowanych (piję tylko zieloną herbatę , wodę i bratka) - kawy - alkoholu (chociaż są czasem wyjątki) (czasem piję też piwo) - staram się nie jeść tłustych potraw Jeśli mam ochotę na coś słodkiego (nie potrafię sobie odmówić) wtedy wybieram jak najbardziej naturalne słodycze czyli np. musli czy ciastka owsiane. Mimo tych rygorystycznych ograniczeń czuję się dobrze wiedząc że dzięki temu dbam nie tylko o cerę ale również o swoje zdrowie.

Gość mati89
AcneMen26 bardzo mi sie podoba takie podejscie do sprawy :) tez staram sie nie jesc wymienionych przez Ciebie produktow i to naprawde duzo daje ;)

Gość natalka 1992
widze, ze jestem jedyną wyróżnioną przez Boga osobą na tym forum:D Jem co chcę, i nie ma to żadnego wpływu na mój wygląd. Jem słodycze, średnio 2 nieduże kawałki kiełbasy dziennie z kepuczem, najczęściej okoo godziny 21, bo wieczorami mam wilczy apetyt, pije napoje gazowane, od czasu do czasu jem zapiekanki i pizze, niczego, co lubie nie odmawiam sobie, ale mam świetny metabolizm i jestem drobniutka (163 cm, 47 kg :D) I moja cera też nei narzeka na jedzenie, przez jakiś czas postanowiłam się zdrowo odżywiać i nie było różnicy:) Zatem czuje się wyszczególniona przez Boooooga :D A jak tam Wasze buźki? U mnie jest wsio ok, tylko obok brody mialam pryszczyka i wstałam w nocy totalnie wkurzona i ze złości go rozdrapałam, a potem w nocy któregoś dnia znowu to rodrapałam i teraz mam tak nieciekawie, ale reszta twarzy jest ok:) Poooozdrawiam mazursko :D

Gość freestylka
a ja nigdy w życiu niczego nie rozdrapałam ;D Też nie jem wyżej wyminionych produktów, że tak to ujmę ;PP Ale musli jem na śniadanie bo kochaaaam ;) kurcze ale za to alkoholu to nie potrafie sobie odmówić a jak zaczyna się maraton imprez w week to już w ogóle ...aż tak silnej woli nie mam;D także jedynie alkohol to moja słaba strona ;) no ale jak namwiają a ja nie lubie odmawiać;D

Gość freestylka
Ejjjj właśnie wróciłam od fryzjera i jakoś nie mogę się ogarnąć ;D

Gość mati89
Freestylka pokaz fryzure ;d ja tam sie strzyge zawsze sam ;p A wracajac do tematu to ja wygladam gorzej niz zwykle bo wlasnie pylą grzyby alternaria itd i sie strasznie mecze z alergią ;E duac juz wcale na mnie nie dziala i musze pomyslec nad jakims innym lekiem.. :)

Gość freestylka
grzyby ?alergia?;D ufff ja na szczęscie chyba na nic nie jestem uczulona ;) ej no tak na caaaałym forum to nie pokaże;D oo chyba jakiś cud ,czy coś bo razem z Matim w tym samym czasie jestemy na forum ;D;D

Gość mati89
Zawsze mozesz mi pokazac (bez podtekstow) ;d no na grzyby alergia.. ;F ale nie takie typowe ktore sie je tylko alternaria i cladosporium czyli grzyby plesniowe np ktore sie rozwina na scianie po zalaniu przez sasiada ;d

Gość Acne Men 26
Mam wielki problem z przetłuszczaniem się cery. Po 2 godzinach od umycia twarzy cały się świecę. Wiem że nie powinno się myć twarzy częściej niż 2 razy dziennie ale co zrobić w moim przypadku? Jak Wy sobie radzicie? Czy macie jakieś swoje sposoby? Ja przecieram co jakiś czas twarz suchym ręcznikiem papierowym.

Gość mati89
Acne Men 26 im bardziej bedziesz probowac wysuszyc skore tym bardziej ona bedzie sie starała natłuścić i wrocisz do punktu wyjscia. Wiec za czeste mycie twarzy to tez zle. Ja mysle ze moze jakis krem dobry zastosuj po tym jak umyjesz twarz, physiogel krem jest dobry :) to na pewno nie zaszkodzi a sprobowac mozna.

Gość freestylka
tak słuchaj ekspertów;D Dobry krem to podstawa ;) aaa no i ja zawsze mówie zielona glinka!! ;) i weźcie sobie zróbcie tą maseczke z aspiryny ;) buzia jest taka gładka ;)

Gość freestylka
aa właśnie mi się przypomniało ,że czytałam na jakimś inny forum ,że dobry jest krem bambino dla dzieci ;) ja osobiście sama nie wiem... bo ma składniki ,które zapychają .. ale trzeba się przekonać na własnej skórze ;)

Gość natalka1992
freestylka- chyba mi umknął przepis na te masezkę z aspiryny. przypomnij jesli możesz:) To sie robi ze zwykłych tabletek aspiryny? Dziekuje z góry:)

Gość duac
Witam was, uzywaalem duacu i dlatego kieruje to pytanie do was choc nie jest o tym leku lecz o jego efektrach ., Skora mi sie wygldadzila nie mam juz pryszczy moze pare podskornych na brodzie ale i kulka na czole ale niewidac ich wiekszym probleme sa przebarwienia potradzikwe na policzkach takie czerwone plamy pozpalne . mam je od roku a mam 18 lat mam skore mieszana z tendencja do powistawnia pryszczy ale bardzo zxadko raz na tydzien mi cos nowego tylko wyskoczy . mam wielka prosbe do was czy po mojej wypowiedzi jestwscie w stanie odpowiedzec mi czy moge tych przebarwieni sie w jakikolwiek sposob pozbyc czy jest szansa na to? bo jestem w mlodym wieku moja skora taskze wiec chyba latwiej bedzie ? co o tym myslicie??:

Gość Acne Men 26
Też walczę ze śladami i przebarwieniami. Najlepszy krem na przebarwienia to skinoren. Jest bez recepty ale działa naprawdę rewelacyjnie. Tubka kosztuje około 50 zł ale naprawdę warto. Przekonałem się sam. Stosuje go od około roku rano i wieczorem. Do tego dobry na przebarwienia jest tonik do twarzy benzacne. Lekko przyciemnia skórę a czerwone plamy stają się mniej widoczne. To tylko moje doświadczenia. Wiadomo że na każdego inaczej może działać. Pozdrawiam :)

Gość duac
tylko ze ja niechce zadnych krewmikow i pierdzielenia si e . chc pojsc na zabiegi moge na to wylozyc nawet z 1500 .,.,. co mysicie czy pomoze?

Gość freestylka
ja myślę ,że najlepszym rozwiązaniem będą kwasy ale wykonane nie u kosmetyczki bo tam są małe stężenia ale u dermatologa ;) zanieg taki kosztuje około100zł ja na razie byłam na jednym ale trzba wkonać co najmniej 4 aby były efekty ;) Natalka - tak ta maseczke robi się ze zwykłej aspiryny ;] bierzesz 4 tabletki kilka kropelek wody i możesz do tego dodać śmietanę lub jogurt naturalny i taką papke kładziesz na twarz Zmywasz po 10-15 minutach i koniec ;)

Gość Acne Men 26
Nie spodziewaj się rewelacyjnych efektów tylko dlatego że wydasz kilka tysięcy. Potrzeba czasu żeby skóra wróciła do dawnego stanu. Leczyłem się w Anglii specjalnymi laserami. Miałem 15 zabiegów i zapłaciłem za wszystko 650 funtów!! czyli ponad 3000zł. Efekt? O wiele lepsze efekty uzyskuje teraz przy powolnym i żmudnym leczeniu skinorenem i łagodnym oczyszczaniem. Krok po kroku skóra staje się coraz ładniejsza a ślady znikają. Ale każdy inaczej reaguje. Znam kogoś kto po zabiegach laserami pozbył się co prawda czerwonych plam ale teraz walczy ze skutkiem ubocznym, czyli brązowymi plackami na twarzy. Nie chcę nikogo zniechęcać do laserów. Przedstawiam tylko swoje doświadczenia. Może właśnie dla Ciebie to będzie odpowiednie.

Gość duac
noj ja jutro ide na mikrodermabrazje do pani dermatolog poto zeby jak ona poweidzla sprawdzic jak gleboki trzeba bedzie zastosowac peeling. Jak myslicie czy to dobry wybor???

Gość duac
ja mam 18 lat i wyleczylem tradzi z policzkow juz a mialem od roku taki ciezki dosc pelno stanow zapalnych i terasz zostaly mi przebarwienia takie czerwone pozapalne, ile wy macie lat ???????? bo mysle ze wiek ma tu duze znaczenie..?

Gość freestylka
duac - tak myśle ,że dobrze zrobiłeś ;) powiedz potem co Ci dermatolog powiedziała ;) ja w tym tyg.wybieram się na kolejny piling ;) też właśnie nie mam już tak trądziku tylko bardziej lekkie ślady ,których i tak za bardzo nie widać.Pfff kobiet o wiek sie nie pyta;DD

Gość duac
to ile masz? chyab nic sie niestanie jak napsizesz...,:)

Gość freestylka
dobra niech strace hehe 19 ;) i za to nie ide we wtorek do szkoły;D Natalka- i jak? zrobiłaś sobie tą maseczkę ? ;)

Gość natalka1992
czy ja tu jestem aby najmłodsza?! :D nieee, nie robiłam, bo w domu nie mam aspiryny, a w sklepie nie ma, tylko w aptece, a w niedziele apteka zamknieta:( no ja niestety ide we wtorek do szkoły:/ i podobno druga klasa w liceum jest zawsze najgorsza:///

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować