Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaod

help

Polecane posty

Gość takajednaod
a krople do oczu- klarin aktiv czy cos tam,,, warto kupic?

Gość aqqu
taka jedna od->jakiego masz windowsa i jak masz ustawione odświeżanie ekranu, bo jesli na niskie to to rzeczywiście męczy wzrok

wielbiciel - wszystko jest kwestia interpretacji. przypadkiem tak sie sklada, ze jestem uczulony na zdrowie swoich bliskich spedzajacych wiele czasu przy kompie, co oczywiscie, wcale nie musi miec przelozenia na kafeterie. mam kolezanke, ktora pracuje w poradni i diagnozuje u dzieci wady postawy. na szczescie jest to dziewczyna mloda i inteligentna i w przeciwienstwie do reszty kobiet tam pracujacych wie, ze komputer to nie kalkulator. ona ma na codzien do czynienia z ludzmi, ktorzy na wstepie jej mowia: \" no tak, nasze dziecko spedza duzo czasu przy komputerze, ale przeciez mamy takie swietne biurko z ikei za 99 zl\". rodzice dzieci, u ktorych wykrytoprzy okazji badan przewlekle zapalenie sciegien nadgarstka mowia \" no tak, nasze dziecko spedza duzo czasu przy komputerze, ale przeciez mamy taka swietna myszke z media markt za 30 zl\"...itd. wiesz, mnie tez nie stac na butelke cabernetu z 58\' za 4000 zl, ale przynajmniej mam te swiadomosc, ze ta chemia ktora pije za 200 zl ma sie nijak do powyszego, a juz wole nie pic wina w ogole, niz pic to za 10 zl butelke. ot, taka mala roznica.

Gość takajednaod
windows xp (chyba) odsiwezanie- to co Panowie kazali mi sprawdzic - mam 75 p.s. kurde dzis jakis dzien maxi promieniowania? :(

cholera jasna, przez was sprawdzilem moj stary wysluzony monitor i odkrylem ze odswieza sie z czestotliwoscia 60 :(, chyba bede musial kupic nowy, problem ten ze LCD nie sa tak jasne jak CRT

Gość aqqu
ech no własnie widze ,że dupa blada, sorki nie doczytałem jak coś to kupic tzw, sztuczne łzy u okulisty czy optyka...siedząc przed kompem nie mrugasz tak często oczami i wysycha dosłownie oko, krople nawilżają pozdro

Więc sam widzisz, że jak ktoś siedzi przy kompie pół godziny dziennie, czy godzinę, to bez sensu, żeby wywalał niewiadomo ile na monitor... :o

Gość takajednaod
dzieki, chyba kupie jakies krople, choc nie mam przekonania by cos do oka wlewac, polecacie cos?

wielbiciel - pewnie, ze tak. taka sama argumentacje maja Ci, ktorzy kupuja uzywane klocki hamulcowe - bo przeciez oni tak malo jezdza... ale co mnie to, Wasze pieniadze, Wasze zdrowie, Wasze zycie... 🖐️

Gość takajednaod
tylko, ze kafeteia i komp net tak wciaga, ze dzis z 20min zrobily sie 2h :(

Przede wszystkim wizyta u okulisty .Doraźnie możesz zakraplac kroplami ze świtlikiem , z apteki , bez receptyu.Złagodza nieco dolegliwosci.

Gość takajednaod
wielbiciel 70 B, czy wielbisz to o czym ja mysle? :D

Gość takajednaod
heheh ;)

Gość takajednaod
dziekuje wszystkim za pomoc, wszelkie rady i wskazowki... posiadaczka 75B hihi ;)

Gość takajednaod
chyba dobranoc ;)

takajednaod---->uzywany dobry monitor mozesz kupic pewnei za mniej niz 100zl wiec to pewnei tyle co z 5 opakowan kropli.oslona kosztuje 30zl ale to nic nie da bo ona zatrzymuje emisje promieniowania(tzn. nie zatrzymuje a zmniejsza) a oczy bola Cie od czestotliwosci odswiezania monitora(za niska) kliknij na pulpicie PPM daj wlasciwosci/ustawienia/zaawansowane/zakladka monitor i sprobuj przestawic czestotliwosc odswiezania na max. jaka obsluguje karta jak jest mniejsza niz 85hz to zmien rozdzielczosc na mniejsza wtedy automatycznie czestotliwosc zwiekszy sie. moze masz jasny pokoj i w monitorze Ci sie wszystkoodbija to strasznei meczy oczy.

Gość takajednaod
mam wlasnie ciemno, bo wszystko powylaczane zawsze mialam, tylko komp dzialal, a teraz wlaczylam sobie mala lampke,,, nie wem czy lepeijc zy gorzej

sprawdz ta czestotliwosc to najwazniejsze i napisz jaka masz rozdzielczosc.

Gość takajednaod
a gdzie sa te wlasciwosci :O

Gość takajednaod
nie odbija sie w monitorze, i jest troche lepiej

Gość takajednaod
dzieki, ale we wlasciwosciach nie ma zadnych ustawien :O a poza tym mi myszka pada wrrrrrrr 😡

jest zakladka u gory utawienia nie moze nie byc.chyba ze masz linuxa;)

Gość takajednaod
nie mam , mam tylko "ogolne"

klikasz na pulpicie nie na ikonce pulpit.klikasz gdziekolwiek tak samo jak np. chcesz zmienic rozdzielczosc