Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to moze ja wypoawiem

la roche posay unifiance naprawde ideal?

Polecane posty

Gość to moze ja wypoawiem

bo jest dosc drogi, wiec nie chce wyrzucic pieniedzy w bloto, ale mam skore bardzo wrazliwa i w nim moja nadzieja. natomiast mam tez bardzo jasna cere w zoltym odcieniu, czy najjasniejszy odcien do cery suchej jest zoltawy?? czytalam wizaz itd. ale chce jeszcze wiecej opinii :)

Gość ja go uzywam
juz chyba od trzech lat,mam bardzo sucha i wrazliwa cere i ten podklad mi naprawde odpowiada bardzo ladnie sie wtapia nie tworzy maski na twarzy.ja mam ciemniejsza cere i mam nr.13.co prawda ja uzywam go od jesieni do wiosny bardziej ochronnie bo latem w ogole nie uzywam podkladow.ale naprawde polecam .pozdrawiam!

Gość zalezy ktory
te od numeru 11 wzwyz to sa mocno kryjace i tworzace maske. Naprawde kryja mocno, ale na krotko matuja, sa widoczne, nie nadaja sie do cer normalnych i mieszanych i do tego wszystkiego za nietrwale. Blee, jak dla mnie nic ciekawego, bo po prostu krotko mowiac: za ciezki, natomias wersja lzejsza optycznie wygladzajaca rozswietlajaca (numery od 20 wzyzw) jest bardzo fajna. Mialam tylko do cery suchej, do cery mieszanej nie mialam wiec moja ocena dotyczy tylko optycznie wygladzajacego do cery suchej: ogolnie jest swietny, ladnie kryje, nie tworza sie po nim zaskorniki, jest trwaly i w ogole bardzo polecam. Podlacze sie jednak pod topik z zapytaniem czy ktoras z was stosowala optycznie wygladzajacy do cery mieszanej???

Gość rewelacja.
a ja uzywam unifiance do cery mieszanej nr13. daje naprawde odrobinke i nie mam zadnej maski. to chyba kwestia nalozenia ilosci. ladnie wygladza cere. nie stosuje go codzienie bo w ogole rzadko uzywam fluidu i sie nie maluje. ale jak chce wygladac super to nakladam doslownie odrobinke :)

Gość na pewno pomozecie
ja chce ten wygladzajacy do cery suchej :) czyli jesli chce jasny numerek to musze wybrac 21?? tylko czy on jest wystarczajaco jasny? mam bardzo jasna cere ale zoltawa ;) a czy jesli poprosze to dostane problke czy nie ma czegos takiego?

Gość rewelacja.
w porzadnej aptece sa probki. jak mozna kupowac dosyc drogi kosmetyk bez mozliwosci przetestowania go???

hej ja używam od kilku lat nr 12 lub 13 (w zależnośco od pory roku) uniface - jak dla mnie jest super - mam cere mieszana , skłonna do podraznien, blizny po tradziku - uniface jest super - jedna tubka wystarcza mi na 5-6 m-cy bo klade go naprawde niewiele - małą iloscia pokrywam cała twarz - po 12 godzinach musze poprawic pudrem w kamieniu aby był trwały efekt rok temu kupiłam rozświetlający podkład z tej serii - ale nie byłam dostatecznie zachwycona - nie pokrywał moich plamek po tradziku - ale dawał efekt rozswietleniia twarzy - był niewydajny - miał płynnakonsystencje w przeciewienstwie do matujacego - szybko go zuzyłam i powróciłam do ulubionego z całego serca polecam juz kilka kolezanek przekonałam do jego zakupu - po prostu widzialy jego efekty

Gość na pewno pomozecie
chyba sie pogubilam sa dwa rodzaje kryjacy i wygladzajacy tak?? kryjacy do cery mieszanej a wygladzajacy do suchej? i ktory w takim razie jest lepszy?nie potrzebuje bardzo mocnego krycia raczej takiego sredniego ale bez maski :)

Gość rewelacja.
bialy do cery mieszanej (kryjaco-matujacy) bezowy do suchej badz normalnej (nie wiem bo nie uzywalam)

Gość sprawdzilam ceny
o kurcze ja za swoj zaplacilam 79 zl. w aptece w Warszawie ale sa roznice .zamawialyscie kiedys z aptek internetowych ja jeszcze nie nie ale chyba sie przerzuce tansze ceny .

Gość podkladzik
nr 12 unifiance jaki ma kolor?? czy jet w kolorze mniej wiecej naturalnym??

Jestem posiadaczką wybitnie tłustej skóry. Kiedyś przez pomyłkę kupiłam Unifiance do cery suchej. Muszę przyznać, że cera po jego użyciu jest rozśwetlona i po prostu piękna. Pokuszę się o stwierdzenie, że wyglądałam jak gwiazda z okładki:) Niestety ze względu na tłustą cerę, nie mogłam stosować podkładu zarezerwowanego dla osób o suchej cerze, ponieważ prócz początkowego efektu rozświetlenia cery, błyszczałam się niczym neon:( Oddałam podkład koleżance. Następnie zakupiłam podkład Unifiance- do cery tłustej, niestety i ten nie matowił w ogóle. Ze względu na dosyć ciężką konsystencję błyszczałam się i skóra wyglądała jak maska mimo, że nakładałam małą ilość tego specyfiku. Niestety nie pamiętam odcieni tych podkładów, ponieważ wyrzuciłam opakowania. Wiem, że ten do cery suchej idealnie stapiał się z cerą, a ten do cery tłustej raczej wychodził pomarańczowo na mojej twarzy. Jeśli nie masz zbytnio tłustej cery kupno tego podkładu jest opłacalne👄

Gość tylko ja nigdie
nie moge go dostac, chyba kupie na allegro, ale teraz czy ten 21 do cery suchej jest jasny i zoltawy? a nie rozowawy? bo nawet nei mam jak przetestowac, nigdzie ich nie ma !!

proponuję podkłady Giordani Gold (firma Oriflame) na bazie kremu nawilżającego. Mają rewelacyjną delikatn ą konsystencję, wspaniale się rozsmarowują. Oczywiście po porkładzie konieczne jest aby na twarz nałożyć transparentny puder sypki! absorbuje nam sebum, które wydziela się w ciągu dnia, twarz się nie błyszczy a makijaż wspaniale się trzyma. Mogę poopowiadać jeszcze o wielu innych kosmetykach:) gg 4394925

ja jestem typowa blondynką - jasna cera - niebieskie oczy - uzywam uniface nr 13 a jak nie ma 13 to kupuje 12 - wole 13 podkład działa 8-12 godzin jesli masz cere mocno tłusta to 8 godzin odcien 13 jak dla mnie jest idealny u mnie w aptece kosztuje ze znizka 54 złote - apteka cefarmu - mozna wejsc wypróbowac - a nawet sa panie od makijazu, demakijazu i pielegnacji z firmy la roche posay polecam

chce jescze dodac ze mam skóre problemowa potradzikowa ze skłonnoscia do podraznien bardzo długo szukałam super podkładu - i po wielu próbach od 3 lat pozostaje prz la roche - z prostego powodu - nie uczula - jest na bazie wody termalnej - antyalergiczny reszta podkładów z katalogów jak i ze sklepów - nawet tych dobrych - po prostu uczulała ale to pewnie inna historia

Gość niezdecydowama
Mam 16 lat. od 8 roku życia mam trądzik. teraz pozostały mi tylko blizny. Większośc ludzi uwaza ze nie powinnam sie w tym wieku pudrować. lecz ja czuję sie lepiej psychicznie widzac ze nie widac tych blizn. chcę zakupić podkład unifiance do cery tłustej nr 13. jestem blondynka o zielonych oczach. nie wiem czy odcien 13 nie bedzie zbyt "pomaranczowy" bo tak mi sie wydaję. nie chce zeby mój zakup był błedny. :( jaki odcien jest dostosowany do jasnej potrądzikowej cery.? proszęę pomóżcie. :( nie wiem co robićć .. .. dzięękuje z góry. Patrycja :)

Gość Beata21 lat
ja mam 11 i mam cere dosc jasna jest switny, dobrze kryje i matuje, buzia mi sie w oogle nie siwci. pozdraiwam serdecznie