Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xenofobia

Gula w gardle

Polecane posty

Gość xenofobia

Czy ktos z was to zna?? Okropne uczucie, jakby mnie ktos dusil. Czy to nerwica???

Gość xenofobia
Dzieki, fajna stronka. NIkt z was nie zna tego uczucia? Strasznie mnie to meczy:(.

Gość bumcykcyk
ja to miałam...wiesz co, rok to mnie meczylo. najpierw u lekarza rodzinnego bylam i tab na gardlo dostalam ale dalej dusilo. potem bylam u laryngologa ktory zadnych zmian nie zauwazyl i powiedzial ze to globus hhistericus czyli nerwica. ale dla pewnosci zrobilam usg tarczycy i wykazalo ze jest wszysko ok:) ale czasami mi to wraca:/

Gość oooooooooooo
Ja mam takie cos w zoładku, takie poddenerwowanie tez jakby mi cos siedzialo

Gość niedoświadczonaa
a ja mam duszności .... Opiszcie mi jak wygląda dokładnie to uczucie dusenia sie przy nerwicy..Proszę!

Gość xenofobia
Myslicie, ze tzw.gula w gardle" to objawy nerwicy????? Scisk w zoladku i pocace sie rece tez sa mi znane. Czy powinnam isc z tym do lekarza??

Gość gfs fs gsf
xenofobia ta. Mam to samo, niecodziennie ale mam, badania nic nie wykazały. Najgorsze jest jednak jak jestem przeziębiony i mam tą gulę, spać nie idzie czasem.

Gość hasha
ja tez tak mam, ale mam chorą tarczyce...

Gość xenofobia
Ja mam wrazenie, jakbym miala tak od zawsze. NIestety, ostatnio zaczelo sie to nasilac. Najorsze jest to, ze tak naprawde nie potrafie sprecyzowac, czym sie tak naprawde denerwuje, dlaczego mam gule w gardle.....Pomocy, nie daje sobie juz rady!!

Gość xenofobia
hasha, myslisz, ze powinnam zbadac tarczyce??

Gość gfs fs gsf
no mam pracę stresującą ale nie tak jak 3 lata temu, a objawy mam od dwóch lat jakiś. Cholera, na pocieszenie dodam że jak się ubzdryngolisz wieczorem to spoko looz.

Gość hasha
lekarka endokrynolog powiedziała mi, ze to od nagłego, duzego stresu, ta gula i choroba , pytała mnie czy taki przezylam, jasne ze tak: zmarla moja mama( to było straszne), potem ojciec, straciłam prace, potem mąż stracil a mamy 2 dzieci, dzisiaj sytuacja się unormowała, mąż ma prace ja nie pracuję a teściowa mnie doluje, ze mam 2 lewe ręce bo nie idę do pracy ( przepracowalam w sumie 17 lat skladkowych i naprawde chce wrocić do pracy) I co dziwne, kiedy jedziemy do tesciow mam wlaśnie tę gule, bo juz się boję nalotu teściowej, nie lubię do niej jezdzić, ona nas nie lubi ( męża chyba tez), płaczę na wyrost a jak sie opamiętam to jedziemy, smutne to , bo dzieci patrzą, alekarka powiedziała mi , ze to moze sie wtedy nasilać i na moim miejscu , dla mojego dobra odpuściłaby sobie te wizyty.

Też to miałam, czułam jakbym miała złapać ostatni oddech i udusić się. Okazało się, że to nie na tle nerwowym, ale że mam wole tarczycy.

Gość xenofobia
Do "gfs fs gsf "....no wlasnie tak tez wygladaja moje wieczory. Wracajac z pracy musze napic sie drinka lub lampki wina, zeby sie rozluznic. To nie jest normalne, ale mnie uspakaja! A czy tez tak macie, ze budzac sie rano tez juz czujecie takie napiecie i stres??

Gość ta to mialam
i to dlugo , nasilalo sie. to jest na tle nerwowym.

Gość ksiondz stefan brzeszczot
xenofobia to ja gfs. :D Z rana mam spokój, tzn czuję napięcie ale nie w gardle

Gość xenofobia
Do Ksiondz....ja tez tak mam, ze rano budzac sie czuje napiecie, ale nie mam guli. Gula pojawia sie dopiero po jakims czasie. jednak nie moge uwiezyc, ze ktos o takim zajebistym poczuciu humoru:D, moze przezywac takie stresy;-). Czytalam przed chwila gdzies Twoj tekst "get lost faszisten". Usmialam sie strasznie. Twoje teksty powalaja czasami:D🖐️

Gość niedoświadczonaa
proszę,niech ktoś opisze te duszności bo ja też mam ..... I nie wiem co mi jest.Mam wrażenie ze ciagle mi brakuje powietrza i musze brac bardzo głębokie wdechy zeby mi to cos dało ....

Palisz ?

Gość niedoświadczonaa
obecnie nie

astmy nie masz ? może jakieś uczulenie pokarmowe ? na coś wogóle uczulona jesteś ?

Gość niedoświadczonaa
niedawno robiłam badania .... nie jestem na nic uczulona. Byłam też u pulmonologa(lekarz od chorób płuc),który osłuchał mnie i stwierdził że nie słyszy żadnych podejrzanych szumów,miałam też dwa razy robioną spirometrię ...

Gość ja mam takie
dusznosci od razu, jak tylko zacznie mi sie jakies przeziebienie mi sie od razu rzuca na pluca i od razu mam plytszy oddech wtedy tez mam wrazenie ze sie udusze a oprócz tego chodze i ziewam - nawet jak nie jestem spiaca to chyba reakcja obronna organizmu zeby wziąć głębszy oddech...

Nie będę się wymądrzał bo w tym przypdku pojęcia nie mam.

Gość niedoświadczonaa
ja mam takie -----> a przechodzi Ci to potem?

Gość ja mam takie
przechodzi mi od razu jak mija przeziebienie ale u ciebie moze byc cos innego...

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jezeli tylko dusi ale nic poza tym i po prostu przeszkadza a podczas jedzenia jest ok to nerwica. a jak dusi i czujesz ze prawie sie dusisz to moga byc wole

Gość niedoświadczonaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa-----> podczas jedzenia czuję się tak samo